Ovladač Radeon je použit automaticky (není nutné cokoli instalovat),v Ubuntu se soubor xorg.conf u svobodných ovladačů nepoužívá,pokud je přítomen,tak z něj systém samozřejmě čte,ale vytvářet nebo upravovat xorg je nutné pouze pokud něco nefunguje.Otázka je vcelku jednoduchá,funguje ti akcelerace?
tak, akcelerace mi jde, podle toho návodu a ten test s ozubenýma kolama, mi ukázal, že mám 25 fps. Takhle, mě jde jedině o to, rozeběhnout WoWko. Žádný jiný hry, nic. Filmy mi jdou v pohodě, všechno jak má. Akorát že když spustím to wowko, tak už v loginu je vidět, že je to hrozná grafika a po zvolení postavy a načítání světu mi to spadne a hodí Fatal Error. Zkoušel sem to opravovat podle Unbutu Wiki, kde je to popsané, ale jediný čeho sem dosáhl bylo, že už se mi to nespustilo vůbec:(
A ještě bych měl dotaz z jiného šuplíku: mám problémy se zvukovkou. Mám soundblaster live 24.bit. Hudba hraje, ale jen přes 2 repráky. mám geniuse 5.1, ty klasický dřevěný. V SYSTÉM-PŘEDVOLBY-ZVUK v sekci HARDWARE vyberu 2x Analog surround 5.1 output.. tak mi to hraje perfektně vše i bassy, ale jakmile pustím další písničku a tak, tak zničeho nic hrajé pouze 2 reproduktory bez basu. Ale pokud ve výsupu ve VOLBY ZVUKU překliknu na ten druhý ovladač, či co to je, a zpátky na ten původní, tak mi to zase hraje normálně 5.1, ale zase jen chvíli. Pokud byste věděli, prosím poraďte
tak sem asi zase udělal botu.... zkusil sem nainstalovar fglrx, nebo tak nějak a warcraft spustím pouze launcher a pak už se nic neděje. ale nenašel sem způsob, jak ten fglrx odstranit