Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: po aktualizaci mi jde CZ jen na půl  (Přečteno 1350 krát)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
po aktualizaci mi jde CZ jen na půl
« kdy: 02 Dubna 2011, 11:58:31 »
Koukám, že se tu nijak zvlášť neřeší problém, který mi nastal po instalaci aktualizací (běžných). Asi problém jen u mě :-(
Mám 10.10 a po aktualiczaci mám nabídku anglicky.. ale jazyková podpora mi píše, že češtinu mám, ale nemohu ji nastavit.
Já bych se smířila i s angličtinou, ale problém je že přehrávače mi nechtějí přehrávat soubory s diakritikou a stějně tak i soubory mi openoffice neotevře..
Poradíte nějakou rychlou efektivní radu, jak systém zcela počeštit a nebo odstranit problém se spouštěním programů prosím?

díky  ::)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: po aktualizaci mi jde CZ jen na půl
« Odpověď #1 kdy: 02 Dubna 2011, 12:03:27 »
V poslednej dobe sa tu pise ze aktualizacia prepla system na en. Vo vacsine pripadov stacilo v prihlasovacej obrazovke zvolit jazyk sedenia. (v GDM) Toto nepomaha?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 02 Dubna 2011, 12:12:40 »
nemám přihlašovací obrazovku :-(
jen se mě to zeptá, že systém nastartoval v jiném jazyku, jestli chci změnit názvy složek..např. z plocha na desktop, z hudba na music a tak...  ::)

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 02 Dubna 2011, 12:44:06 »
System-sprava-prihlasovacia obrazovka. Odomknut-nastavit zobrazovanie prihlasovacej obrazovky. Odhlasit-zadat meno-nastavit jazyk-zadat heslo-prihlasit. Vypnut prihlasovaciu obrazovku.(nastavit povodne nastavenie v system-sprava-prihlasovacia obrazovka)

Jedine zeby nie. :)
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 02 Dubna 2011, 12:49:39 »
 ;D jůů jak jednoduché.. už je to ok  ;D tak snad to bude na pevno.. překvapilo mě, že už to tak bylo nastaveno :-) stačilo se jen přihlásit (ale stejně jsem to poctivě znovu naklikala :-)
chich :-)

moc díky  ;) zase jsem trochu chytřejší  8)

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 02 Dubna 2011, 12:59:19 »
Super. Ty mas aspon stastie ze sa ta to pytalo na tie adresare. Ostatny pisu ze im to adresate v home zmenilo automaticky na anglicke.

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 02 Dubna 2011, 13:39:18 »
můj počítač mě má očividně rád  8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.