Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chyba při překladu gcc [vyřešeno]  (Přečteno 1050 krát)

marti..org

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
chyba při překladu gcc [vyřešeno]
« kdy: 16 Dubna 2011, 15:28:09 »
Ahoj,
při překladu .c souborů příkazem "gcc -o program program.c" se mi začla vypisovat chyba : as: unrecognized option '-Qy'
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
« Poslední změna: 17 Dubna 2011, 11:28:21 od Martin - ViPEr*CZ* »

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: chyba při překladu gcc
« Odpověď #1 kdy: 16 Dubna 2011, 16:02:07 »
Google trvdí něco ve smyslu, že gcc má bordel v názvu výstupního souboru. Takže zkus tohle
Kód: [Vybrat]
gcc program.c -o program
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

marti..org

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
Re: chyba při překladu gcc
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2011, 16:18:32 »
:( háže to tu samou chybu
Jinak mě ten překlad ještě tak před měsícem fungoval.

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: chyba při překladu gcc
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2011, 16:38:37 »
Tak zkus aktualizovat/přeinstalovat gcc
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

marti..org

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
Re: chyba při překladu gcc
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2011, 16:57:43 »
Taky mě to napadlo, ale nepomohlo to.

marti..org

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
Re: chyba při překladu gcc
« Odpověď #5 kdy: 16 Dubna 2011, 19:04:54 »
Tak problém vyřešen, chyba byla v tom že jsem si nastálo změnil $PATCH. (Kvůli fitkitu). Tak jsem ji vrátil na původní tvar a už to funguje.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.