Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Shortcuts  (Přečteno 1446 krát)

zeminem

Shortcuts
« kdy: 15 Dubna 2011, 16:43:34 »
Pokud kliknu do horního pravého rohu na znak Ubuntu, tak se mi otevře Shortcuts tak jak má, ale není fullscreen, je menší a natáhnout lze kliknutím na její spodní pravý roh. Tak je to všude. Jak docílím toho, aby se tato tmavá obrazovka zobrazila rovnou přes celou obrazovku? Jinak myslel jsem si, že bude Unity přehlednější, zatím si zvykám na nové ovládání a jiné umístění věcí. Nastavení také nic moc (zatím?). A poslední věc, jaký je rozdíl mezi Unity 2D a 3D?? Jak poznám, které mi teď běží? Graf. akcelerace by měla fungovat...
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
Re: Shortcuts
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2011, 17:15:53 »
...jaký je rozdíl mezi Unity 2D a 3D??

Unity 3D
    * Napsáno v jazyce C + + a využívá Compiz
    * Vyžaduje hardwarovou akceleraci
    * Je to v podstatě výchozí prostředí v 11.04

Unity 2D
    * Napsáno v jazyce C + + s Qt
    * Funguje bez hardwarové akcelerace a není schopno zabezpečit "pokročilé" 3D efekty
    * Potřebuje správce oken (metacity...)

Rozdíl je poznat třeba právě podle těch "pokročilých" efektů.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

zeminem

« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2011, 17:29:16 »
Co je myšleno těmy pokročilými efekty? Jestli je to tak podobné, tak se to dost blbě poznává, nemůžu nikde najít to co šlo v 10.10 rychle snadno nastavit efekty a mezi tím bylo třeba vlnění oken při posouvání, což mi chybí...
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 15 Dubna 2011, 18:18:19 »
To poznáš snadno. Máš dash průhledný? Máš pod okny stíny? A pod horním panelem? Pokud ano, máš 3D.

(Unity 2D a 3D se cíleně nemá lišit, aby měl každý stejně se chovající prostředí ať už má nebo nemá "podporovaný" hardware. Rozdíl pro uživatele by měl být kromě nároků právě jen v tom vzhledu.)

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #4 kdy: 15 Dubna 2011, 18:34:17 »
Co je myšleno těmy pokročilými efekty? Jestli je to tak podobné, tak se to dost blbě poznává, nemůžu nikde najít to co šlo v 10.10 rychle snadno nastavit efekty a mezi tím bylo třeba vlnění oken při posouvání, což mi chybí...
Co se týče prostředí z ., jde spustit. Stačí na login obrazovce v menu sezení vybrat Ubuntu classic místo Ubuntu. Tato možnost nebude v 11.10.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.