Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu O.K., po doinst. Kubuntu totalní zamrznutí  (Přečteno 2730 krát)

Martin

• Návštěvník
    • Marmej`s blog
Ubuntu O.K., po doinst. Kubuntu totalní zamrznutí
« kdy: 22 Prosince 2006, 02:46:58 »
Používal jsem Ubuntu 6.06 a vše bylo O.K. Doinstaloval jsem si kubuntu-desktop, zpočátku vše v pohodě, ale při asi druhém nebo třetím přihlášení náhle zamrzne načítací obrazovka asi v polovině a už nejde nic dělat.
 Nepomůžou restarty, memtest v pořádku, nic jiného spustit nejde. Vždy se to zastaví ve stejném bodě a konec, nedostanu se nijak ani k původnímu Ubuntu.

Už jsem vše přeinstaloval a po doinstalování Kubuntu se vše opakovalo, jenže napřed mne to pustilo jen do textové konzoly a po xstart se začalo Kubuntu v grafickém prostředí načítat a v polovině opět zámrz- konec. Při opakovaném bootování vždy zámrz na stejném místě a nejde dělat nic, než jen natvrdo vypnout nebo restartovat PC.

Už mám opět přeinstalované Ubuntu a přesto že bych chtěl prostředí KDE, už se toho bojím. Prosil bych o radu, v čem by mohl být problém? Co mám naštudovat?
 Nebo není lepší nainstalovat rovnou Kubuntu? A co když to bude dělat to samé?
Pokusit se nebát a snažit se nekrást...

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2006, 08:06:59 »
no ja mam povodne ubuntu..ale hned po izntalacii som gnome vyrazil a nahral kde.. takze v tom nebude problem :)

hod sem nejaky ten vypisov z logu. mal by pomoct /var/log/kdm (ak pouzivas ten manager ...a ne g
dm)

ps: odporucam prejst na 6.10.. vysiesi to vela problemov, ktre boli v 6.06 :))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Martin

• Návštěvník
    • Marmej`s blog
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosince 2006, 12:07:01 »
Díky, ale zůstal bych rád u stabilní verze, protože si myslím, že by měla být přeci jen déle stabilní.
 A s tím logem to bude trochu problém, protože nyní je vše v pořádku i Kubuntu jelo nějakou dobu v pořádku (cca 2x 3x bootovalo O.K.), ale když se to zaseklo, tak už se nedalo dostat nikam.

Ještě jsem předtím neuvedl, že ovladače nvidii jsem měl vždy řádně aktualizované včetně 3D akcelerace.

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosince 2006, 12:17:17 »
A proc porad presinstalovavas ubuntu a pak do toho cpes kubuntu? Nebylo by lepsi rovnou nainstloval kubuntu?
Jinak zkus do Ubuntu nainstalovat kdebase + rucne si zvolit dalsi balicky, ktere budes potrebovat

Martin

• Návštěvník
    • Marmej`s blog
« Odpověď #4 kdy: 24 Prosince 2006, 23:59:19 »
Už jsem toho vykoumal trochu víc. Systém se mi složil znovu a to po: mám dva disky a na jednom dva oddíly s XP a Kubuntu a druhý naformátovaný na FAT32 sdílím oběma systémy.
 Opět jsem doinstaloval kubuntu-desktop a vše jelo v pořádku až do chvíle, kdy jsem z Win XP nakoukl na ten sdílený disk.
 Při dalším bootování do Kubuntu mi opět odešlo x-ko.  Po sudo reconfigure se grafika opět rozjela, ale musel jsem v xorg.conf přepsat driver nvidia na nv, tedy přijít o grafickou akceleraci.

Je možné, že se nový driver s Kubuntu na mém compu nesnáší. Jedu tedy bez grafické akcelerace (zatím jsem subjektivně nezaznamenal na ničem žádné zpomalení) a dumám, v čem je zakopaný pes...
 Jen mi nejde dát nějak do souvislosti objevení problémů s xserverem vždy, když mám nainstalované nvidia ovladače a sdílím disk oběma systémy. S nv driverem v xorg.conf je vše O.K.
 A potom že nejsou věci mezi nebem a zemí :)

Hezké Vánoční svátky všem.

mindi

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Prosince 2006, 12:18:20 »
Nepouzivas nahodou integrovanou zvukovku? Ja jsem zkousel instalit Kubuntu a prudi mi tam hodne ozvucovaci demon v KDE. V Ubuntu taky vse OK.

Martin

• Návštěvník
    • Marmej`s blog
« Odpověď #6 kdy: 27 Prosince 2006, 15:06:19 »
Používám! Že by to mohlo být tím? Už jsem vyzkoušel všechno včetně tohoto návodu z Kubuntu.sk a ani to nepomohlo.
 Možná by se to dalo vyčíst z nějakého logu, ale zase takový linuxový guru nejsem.
 A štve mně to, protože jinak Kubuntu bez chybičky a všechno chodí, až na tu 3D grafickou akceleraci, jedna radost :(
 Do XP, co mám ještě na druhém oddílu jsem už asi dva měsíce ani nemrk`.

Ale už se s tím, že všechno nemůže být dokonalé, pomalu smiřuju a GoogleEarth asi odinstaluju.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.