Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: upgrade ubuntu 10.10 na 11.04  (Přečteno 11362 krát)

Syncope

• Aktivní člen
  • *
Re: upgrade ubuntu 10.10 na 11.04
« Odpověď #25 kdy: 29 Dubna 2011, 12:33:06 »
Ze zvědavosti jsem upgradoval na 11.04, abych si vyzkoušel to Unity. Esteticky se mi opravdu líbí, ale po dvou hodinách jsem zjistil, že je naprosto nepoužitelné. Vše je strašně pomalé, ten dock je hodně špatně řešený (spousta ikon je mimo obraz, a když je hodně zmenším nedá se skoro poznat co je to za obrázek), líbí se mi zavedení Global menu, které používám už hodně dlouho (ačkoliv umístění tlačítek zavřít, minimalizovat apod. např. u firefoxu na hlavní panel nechápu. A ten dash mě taky zrovna nenadchnul, proč to blbé rozdělení např. aplikací na nejpoužívanější, nainstalované a dostupné k nainstalování.. všechno je to hrozně zdlouhavé, není lepší prostě klasický dock kde stačí jedno kliknutí, a pohodlně tam vidím všechny aplikace které potřebuji?
To mě dostává k tomu, že když jsem si sezení přepnul na ubuntu classic, tak za boha nemůžu spustit docky, ani gnome do, prostě je zapnu ale nic se nestane :-(

Dragon2500

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 29 Dubna 2011, 13:53:52 »
 >:( No krásne. Tak som upgradoval na 11.04  a jediné čo poviem tak je to hotová galiba. Compiz padá (a vôbec robí si čo chce) v bežnom režime. Všetky lišty čo som mal pracuju iba v Safe, Recovery a No Effect mode. Naštvaný som poriadne, pretože Unit, šľape ako  akože v poriadku. V bežnom režime nevládze grafická karta, okno otvára ako 386 ,,,,,, no katastrofa. Pozerám že platí pravidlo, čo bolo dobré bolo a už bude len horšie ...... :'(.

Ak máte nejaké nápady ako vrátiť napr na 10.10, pretože s takouto "kocápkou" z menom 11.04 nemienim pracovať. Alebo som čosi začul že sa dá zmeniť prostredie či čo ,,,, netuším.

PS: Aby toho nebolo málo, terminál v bežnom režime ,,,,, ani ťuk ... to je čo ??
TOSHIBA L300 - Procesor: Intel Pentium Dual Core (2x 1.86 GHz), RAM: 2 GB, Display: Intel 128 MB, Wi-Fi, LAN, Modem (Intel), USB 3x, Realtek HD Audio, (Nespojazdnená SoundBlaster X-Fi Xtreme Audio Notebook) DVD-RW Pioneer

Dragon2500

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 29 Dubna 2011, 13:57:12 »
A otvorene. Ak si mám vybrať medzi ubuntu 11.04 a Windows 7 (žo je katastrofa) tak vyberám Windows 7 .... Linux, sklamal si ma ....... >:(
TOSHIBA L300 - Procesor: Intel Pentium Dual Core (2x 1.86 GHz), RAM: 2 GB, Display: Intel 128 MB, Wi-Fi, LAN, Modem (Intel), USB 3x, Realtek HD Audio, (Nespojazdnená SoundBlaster X-Fi Xtreme Audio Notebook) DVD-RW Pioneer

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #28 kdy: 29 Dubna 2011, 14:09:19 »
>:( No krásne. Tak som upgradoval na 11.04  a jediné čo poviem tak je to hotová galiba. Compiz padá (a vôbec robí si čo chce) v bežnom režime. Všetky lišty čo som mal pracuju iba v Safe, Recovery a No Effect mode. Naštvaný som poriadne, pretože Unit, šľape ako  akože v poriadku. V bežnom režime nevládze grafická karta, okno otvára ako 386 ,,,,,, no katastrofa. Pozerám že platí pravidlo, čo bolo dobré bolo a už bude len horšie ...... :'(.

Ak máte nejaké nápady ako vrátiť napr na 10.10, pretože s takouto "kocápkou" z menom 11.04 nemienim pracovať. Alebo som čosi začul že sa dá zmeniť prostredie či čo ,,,, netuším.

PS: Aby toho nebolo málo, terminál v bežnom režime ,,,,, ani ťuk ... to je čo ??

Při přihlášení do systému si můžeš vybrat Gnome classic sezení (ve spodní liště, ještě než se zadá heslo).
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Dragon2500

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 29 Dubna 2011, 14:29:10 »
Tadeáš, veľmi pekne ďakujem. Už mi aj kamarát písal, že našiel tento spôsob. Aj jeho to poriadne pobúrilo. Už aj terminál pracuje, reaguje na mňa. Compiz neblbne, efekty makajú a grafika reže na plné gule ;D Ospravedlňujem sa za môj náhly výbuch reakcie, ::) ale celú noc sťahovalo a už som sa nevedel dočkať rána že čo to bude zase nové (lebo do teraz ma upgrade vždy niečím prekvapil), no ráno som zostal vyvalený že pre boha !!!. Ale zase oceňujem, že grub je trošku "modernejší" a teraz som postrehol, že systém je o čosi stabilnejší .......

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #30 kdy: 29 Dubna 2011, 14:45:05 »
No, povedal by som, že o stabilite hovoriť po dni používania (hoc by to bol aj mesiac) je trooocha prestrelené, hovoriť, že Linux sklamal je tiež zvláštne. Ak už, tak sklamal Canonical, nedá sa hádzať kernel do vreca so škrupinou prostredia. To je ako povedať - Windows, sklamal si ma, lebo nová hra nie je taká dobrá, aký bol okolo nej hype.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #31 kdy: 29 Dubna 2011, 22:56:00 »
No, povedal by som, že o stabilite hovoriť po dni používania (hoc by to bol aj mesiac) je trooocha prestrelené, hovoriť, že Linux sklamal je tiež zvláštne. Ak už, tak sklamal Canonical, nedá sa hádzať kernel do vreca so škrupinou prostredia. To je ako povedať - Windows, sklamal si ma, lebo nová hra nie je taká dobrá, aký bol okolo nej hype.
Jj K+. Presne moje slová. Ale inak blbne to. Aj keď si myslím, že čo tu zatial čítam, že mám s Unity najlepšie skúsenosti :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #32 kdy: 30 Dubna 2011, 00:10:51 »
No, kým som nezačal skúšať GS, tak som bol i ja s Unity spokojný. Navyše teraz, čo sa dá aspoň ako-tak nastavovať v ccsm a našiel som nejaké tie náhrady za svoje applety v GP, pomaly šlape Gnome Shellu na päty. Avšak čo sa týka efektívnosti a pocitu svižnosti práce, tak Gnome Shell u mňa víťazí na plnej čiare. To dynamické pridávanie plôch je IMHO killer feature.

--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #33 kdy: 30 Dubna 2011, 11:25:25 »
Hej to sa aj mne páči. Ale aj Unity sa dá používať skoro bez myši.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: 30 Dubna 2011, 11:48:55 »
Když jsme u toho upgradu, nedá se nějak downgradovat zpět na 10.11? Nechce se mi dělat čistou instalaci. Ale s tím Unity se asi nesžiju, ten dock je strašně pomalý a neohrabaný, nic se nedá nastavit. A ubuntu classic je pro změnu úplně v háji.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #35 kdy: 30 Dubna 2011, 12:11:29 »
Iba inštalácia. Ale ja ten pocit nemám, že by sa nedal zapnúť gnome-panel.

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: 30 Dubna 2011, 16:57:12 »
Já neříkám, že nedá, ale možná se mi to prostě vše nějak rozhodilo. Nejde mi hýbat s okny, nejde mi spustit docky ani gnome-do a celé je to takové divné. Ale tak třeba si zvyknu na to Unity, už tomu trochu začínám přicházet na kloub, ale ten dock mě fakt štve. Asi nejde nějak vypnout a nahradit vlastním, že...

Freshlemon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: 30 Dubna 2011, 18:25:50 »
Pokud vím, tak hodně uživatelům (mě nevyjímaje) nefunguje gnome-panel v Ubuntu Classic, jak by měl.
Co se Unity týče, má optimistická očekávání byla velmi záhy zklamána. Rozhodl jsem se Unity dát šanci a prostudoval jsem si z různých zdrojů její "features", přišel jsem i na dost věcí, které se na Unity dají upravit; taky jsem se naučil všechny klávesové zkratky, které práci s Unity značně ulehčují, přesto se vracím k Ubuntu 10.10 a těším se na Gnome Shell v 11.10.
Jsem ochotný přiznat, že Unity hezky vypadá (i když můj šálek čaje to úplně není), práci však rozhodně nezrychluje, spíš naopak.
Znalosti ⇛ Linux: Nováček ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 12.04 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Pentium Dual T3400 2.16GHz │ RAM 2048 MiB │ LENOVO 42335TG - LENOVO KIWDX Grafické karty: nVidia G98 [GeForce 9300M GS] [10DE:6E9] Sítě: Wireless: Intel PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection [8086:4237], Ethernet: Broadcom NetLi

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #38 kdy: 30 Dubna 2011, 20:38:57 »
Ale s tými klávesovými skratkami je to úplne o niečom inom ako furt chytať myš. Mimo iného, keď som spustil gnome-panel v unity tak bol presne taký istý ako v 10.10.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #39 kdy: 01 Května 2011, 00:07:14 »
Čistý install 11.04 za mnou, teraz musím ešte laptop dostať do rozumne používateľného stavu, avšak musim pripustiť, že ma samotná inštalácia a Unity milo prekvapili. Na mojom stroji je Unity s Compizom krásne plynulé, svižné, s plochami sa narába minimálne tak dobre ako v Gnome Paneli a zrovna inštalujem Gnome 3 so Shellom, aby som riadne otestoval i to. Držte mi palce i v utorok, podľa toho ako to dopadne dnes so mnou budem inštalovať priateľke Gnome Shell.

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
« Odpověď #40 kdy: 01 Května 2011, 11:34:22 »
Čistý install 11.04 za mnou, teraz musím ešte laptop dostať do rozumne používateľného stavu, avšak musim pripustiť, že ma samotná inštalácia a Unity milo prekvapili. Na mojom stroji je Unity s Compizom krásne plynulé, svižné, s plochami sa narába minimálne tak dobre ako v Gnome Paneli a zrovna inštalujem Gnome 3 so Shellom, aby som riadne otestoval i to. Držte mi palce i v utorok, podľa toho ako to dopadne dnes so mnou budem inštalovať priateľke Gnome Shell.

Tohle se mi nezdá jako nejlepší řešení, mít v kompu dvě verze Gnome vedle sebe a přepínat sezení. Lepší je počkat na nějakou distribuci s čistým Gnome3 byť bez shellu. Nabízí se Ubuntu Gnome remix nebo Linux Mint 11 anebo možná nejlepší počkat na Ubuntu 11.10 ;D
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #41 kdy: 01 Května 2011, 13:49:18 »
Uf, hoci na 10.11 mi tie dve koexistovali ukážkovo, hoc obe v zastaraných verziach, v Natty Narwhal mi šlape buď len Unity, alebo len Gnome Shell. Tak či onak po jednodennom testovaní Gnome Shell som sa rozhodol (prekvapivo) dať polročnú šancu Unity. Páči sa mi, že Unity je omnoho viac previazané s výhodami Ubuntu (Ubuntu One, prehrávač v zvukovom indikátore, omnoho lepšia podpora skinov). Priateľka však, pravdepodobne, aj tak bude chcieť skúsiť GS, pretože sa jej to, narozdiel od Unity, páčilo už v Beta verzii. Ubuntu Gnome Remix-u však príliš nedôverujem (mám rád ofic. podporu) takže GS jej asi nainštalujem ručne.

Jirina

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #42 kdy: 01 Května 2011, 14:55:09 »
Já také patřím k těm, kteří jsou s Unity spokojení a upgrade proběhl bez problému.

Jinak, v době zkoušení běhalo Unity úplně normálně i ve Virtualboxu se 32MB video pamětí.
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: 01 Května 2011, 15:10:52 »
A já jsem pro změnu na "blacklistu" se svojí grafikou ;)
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #44 kdy: 01 Května 2011, 15:15:14 »
Uf, hoci na 10.11 mi tie dve koexistovali ukážkovo, hoc obe v zastaraných verziach, v Natty Narwhal mi šlape buď len Unity, alebo len Gnome Shell. Tak či onak po jednodennom testovaní Gnome Shell som sa rozhodol (prekvapivo) dať polročnú šancu Unity. Páči sa mi, že Unity je omnoho viac previazané s výhodami Ubuntu (Ubuntu One, prehrávač v zvukovom indikátore, omnoho lepšia podpora skinov). Priateľka však, pravdepodobne, aj tak bude chcieť skúsiť GS, pretože sa jej to, narozdiel od Unity, páčilo už v Beta verzii. Ubuntu Gnome Remix-u však príliš nedôverujem (mám rád ofic. podporu) takže GS jej asi nainštalujem ručne.

šlo mě o to, že když se míchá gnome2 a gnome3, tak je to pomalé jako kdyby tam bylo gnome2. Gnome3 je oproti dvojce mnohem svižnější i při startu

pistacik

• Návštěvník
« Odpověď #45 kdy: 01 Května 2011, 15:25:51 »
Tak jsem presel na 11.04 a ... Vse funguje jak ma (grafika i wifi), aspon prozatim. Na UNITY si budu muset asi zvyknout. Teda presneji, nastartovalo se to a ja jsem nejak dokazal otevrit Home a udelat upravu konfigurace conky... Uvidime :)
Dell Latitude E6500, dualboot Win7/UBU10.10

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #46 kdy: 01 Května 2011, 17:27:31 »

šlo mě o to, že když se míchá gnome2 a gnome3, tak je to pomalé jako kdyby tam bylo gnome2. Gnome3 je oproti dvojce mnohem svižnější i při startu

Ak sa nemýlim (čo je však dosť možné) Unity po inštalácii Gnome 3 so Shellom do Nattyho sa zrúti práve kvôli tomu, že sa Gnome 2 pošle do večných lovísk. Teda možno, keby sa mi nejak podarilo zachovať Gnome 2.32 tak by som si mohol užívať s obomi do mannskej trojky :)

Dragon2500

• Návštěvník
Nečinnosť počítača
« Odpověď #47 kdy: 01 Května 2011, 19:40:09 »
Po Upgrade sa mi vkuse stáva, že počítač nehám cca. 10 minút v nečinosti a jednoducho zabudne čí je, lebo kurzor sa hýbe, na tlačidlo Vypnúť tiež reaguje no nič sa nezobrazí (iba zabliká kontrolka HDD). Kurzor sa hýbe a inak nič. Všetko stojí. Jediné čo pomáha je "ostré vypnutie" no dakedy musím jednoducho vybrať batériu, lebo aj "ostré vypnutie" tak isto sa zabudne a nevypne. ??? Takýmto štýlom to asi ďaleko nedotiahnem, :( je otázka času kým sa dodrbe celé jadro systému a môžem reinstall a to si robím slučku  ;D

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #48 kdy: 24 Května 2011, 20:48:17 »

Tohle se mi nezdá jako nejlepší řešení, mít v kompu dvě verze Gnome vedle sebe a přepínat sezení. Lepší je počkat na nějakou distribuci s čistým Gnome3 byť bez shellu. Nabízí se Ubuntu Gnome remix nebo Linux Mint 11 anebo možná nejlepší počkat na Ubuntu 11.10 ;D
Alebo včul je aj Fedora 15

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.