Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení sítě [vyřešeno]  (Přečteno 1422 krát)

baltit

• Návštěvník
Nastavení sítě [vyřešeno]
« kdy: 28 Dubna 2011, 23:32:28 »
Prosím POMÓC... po přechodu na 11.04  se mi nedaří nastavit připojení k síti(ethernetové). Mám manuální nastavení, nastaveno mám několik profilů, ale fakticky si mezi nimi nemůžu vybrat, můžu je jen upravovat. Ať dělám, co dělám, vždycky mi samo od sebe naskočí   Rozhraní loopback, se kterým nemůžu hýbat. Když tam dám eth0, na kterém mám nastavené příslušné parametry ipv4, tak se spojení stejně nekoná. Chvilku naskakují přijaté pakety a pak zase nic. Vyskočím ze síťového nastavení, vlezu tam zpátky a zase Rozhraní loopback, 0 paketů...Jsem už zoufalý...
Dík.
« Poslední změna: 29 Dubna 2011, 11:40:31 od Tadeáš Pařík »

baltit

• Návštěvník
Re: Nastavení sítě [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2011, 07:59:05 »
Dopracoval jsem se k tomu, že jsem nastavil eth0(nastavení si pamatuje do restartu, pak zase naskočí ip adresa 0.0.0.0) adresu tak, že PC komunikuje s routerem, dostanu se do jeho webového rozhraní, internet ale nejde. Přes stejný router jsem připojený k ntb s W7 a všechno běží... Vážně už nevím. Neporadil by mi, prosím, někdo?
Dík.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2011, 08:00:41 »
Nevím, jak tuto síť nastavuješ, předpokládám, že klasicky přes nějaký systémový klient...osobně bych vyzkoušel nastavení sítě "ručně" a pak kdyžtak hledal chybu v klientovi...pokud máš síť v zařízeni eth0, pak edituj:

Kód: [Vybrat]
gksu gedit /etc/network/interfaces
...a doplň tam následující:

Citace
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static

address xx.xx.xx.xx
netmask xx.xx.xx.xx
gateway xx.xx.xx.xx

(kde místo xx.xx.xx.xx doplň správné údaje ...jedná se o IP adresu, masku a v posledním případě bránu...) Beru případ, kdy si vše nastavuješ sám...pokud máš na routeru DHCP server, stačí do výše zmiňovaného souboru napsat jen:

Citace
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

restartuj síť:
sudo /etc/init.d/networking restart
zkontroluj, jestli se IP nastavila správně:
ifconfig | grep "inet adr"

...pokud zde najdeš svou nastavenou, zkus ping na www.seznam.cz, ALE V PODOBĚ IP...čili NE: ping www.seznam.cz, ALE
ping 77.75.76.3
...pokud bude fungovat, můžeš si nastavit i DNS server a bude ti fungovat i klasické "ping www.seznam.cz" (samozřejmě, pokud ti IP přiděluje router, čili DHCP server, tak se ti tyto údaje doplní samy)
gksu gedit /etc/resolv.conf
a napiš IP DNS serveru, např:
Citace
nameserver 8.8.8.8

...a opět restartni síť ...ikdyž, tento DNS záznam se mohl udělat hned :)
sudo /etc/init.d/networking restart
Tímto nastavuješ síť manuálně a to mně pomohlo vždy, když mi to nefungovalo přes klienta ...pokud to fungovat nebude, dej vědět :)
« Poslední změna: 29 Dubna 2011, 08:05:10 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

baltit

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2011, 08:17:26 »
Klaním se, díky moc. Trápil jsem se s tím takovou dobu a stačilo pár příkazů ;-).
Dík

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #4 kdy: 29 Dubna 2011, 08:47:45 »
Rádo se stalo..chyba bude každopádně někde v klientovi...ale pokud ti to běží, lepší do toho nerýpat :)
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.