Díky za odpovědi.

Zjistil jsem tedy, že ovladače na grafickou kartu nainstalované nemám. Pro jistotu jsem ještě stávající grafiku odpojil, a zkusil to spustit jen s integrovanou nvidií. S tou to bylo ale snadné, hned mi to nabídlo instalaci ovladačů, kterou jsem odsouhlasil a vše jelo krásně, včetně 3D hry world of padman a unity (moje integrovaná grafika je nvidia geforce 6100) pak jsem ovladač odinstaloval, a zapojil zase ati radeon x1150. Výkon se hned docela snížil (což by mělo být naopak) world of padman jsem s tím sice ještě rozjel, ale se stejnými detaily jako u nvidie mi mírně klesl framerate, ale co se hlavně zpomalilo bylo unity.
Zkoušel jsem ji tedy nainstalovat podle návodu tady
http://goo.gl/qFsM1 ale mam s tim trošku problémy.
Co jsem udělal bylo že jsem si manuálně stáhl ten driver ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run, vytvořil jsem z toho ty .deb balíčky, ale nevím jestli jsem u toho neudělal chybu. Řídil jsem se totiž tímto textem z návodu. "Vytvoření balíčků je již jednoduchá záležitost. V příkazu níže zaměňte X-Y za označení verze ovladače a spojení verze_ubuntu prvním slovem z kódového označení Ubuntu, např. jaunty, karmic, lucid, či maverick." Jenže já mam verzi ubuntu natty narwhal beta 2, a první slovo natty nefungovalo, fungovalo jen jaunty, tak jsem ty balíčky musel vytvořit takhle. Pak jsem se ty balíčky pokusil podle návodu nainstalovat příkazem sudo dpkg -i fglrx*.deb, jenže to mi nakonci vypíše:
Při zpracování nastaly chyby:
fglrx-kernel-source_8.593-0ubuntu1_i386.deb
fglrx-modaliases_8.593-0ubuntu1_i386.deb
fglrx-amdcccle
A teď vůbec nevím jak dál...