No s novým Ubuntu je to opravdu hrůza. Nejvíc mě štve že tak perfektní G2 zniničili jeho tvůrci naprosto dokonale a Ubuntu je v tom nevinně. Zajímavé je že KDE které nyní používám bylo sice překopáno vznikly plasmoidy a jiné věci které se mi nelíbí. Co je důležité tak konfigurovatelnost zůstala. U Gnome3 je to jiné s tím že vše bude tak dokonalé, že nebude třeba vůbec nic nastavovat. To staví Linuxového uživatele do role hlupáka kterému se musí líbit to co je mu naservírováno jako nejlepší a pr něho nejvhodnější. To i Wokna lze upravovat ke spokojenosti své stejně jako KDE.
Gnome 2 byl určitě rozumný kompromis mezi střizlivými nastavovacími možnostmi a mezi spoustou zbytečných nastavení v KDE. Bohužel z G3 se stalo prostředí pro konzumní tupouny kteří stejně jako v jiných oborech nechtějí nic vědět o problematice a jenom zapnout a používat. Lidi jim tuto prý evoluci baští
Samoshřejmě nic proti tomu aby prostředí bylo v defaultu takto nastaveno, ale je podle mě chyba že se ignorují uživatelé, kteří si chtějí systém přizpůsobit k obrazu svému. Nic na tom nemůžou změnit nastavovací programy třetích stran. Prostě pokud G3 kašle na uživatele je nejvyšší čas aby se uživatelé vykašlali na nové Gnome! Ubuntu s Unity se asi podle slov Marka velice velice rádo přizpůsobilo. Je to naprostý hnus. Ještě že existuje Xubuntu a Kubuntu, oboje dobře použitelné. Pokud i v příští verzi bude Canonical pokračovat ve své aroganci k uživatelům tak přestanu distra této firmy využívat a přejdu na OpenSuse