Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome nejde spustit u jednoho uživatele [vyřešeno]  (Přečteno 1558 krát)

evil.cz

• Návštěvník
Gnome nejde spustit u jednoho uživatele [vyřešeno]
« kdy: 23 Prosince 2006, 21:16:37 »
Ahoj lidi ;-)

Povedlo se mi nainstalovat Beryl (stačilo jen vyměnit ATI za nVidii a šlo to...) a tak dlouho jsem si hrál s nastavením vzhledu, až jsem něco porouchal...

Po přihlášení v GDM se objeví hnědé pozadí, přehraje se uvítací zvuk, objeví se splash screen a tím to končí (neobjeví se žádné ikonky průběhu spouštění). Myš myší, caps lock capslockuje, můžu se přepnout na tty1..6 a tam dělat, ale tím to končí.
Pokud se přihlásím pod jiným uživatelem, všechno je ok.
Když si v gdm vyberu (s problematickým uživatelem) místo Gnome-metacity variantu XGL, taky to jede (ale XGL nemám rád, věci v něm nefungují tak, jak si přeji...)

Beryl jsem spouštěl až z prostředí gnome přes ALT-F2: beryl-manager, takže v session-settings není nic "nezvyklého").

Výstup z .xsession-errors:
Kód: [Vybrat]
/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession/Default: running: /usr/X11R6/bin/sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x "/var/lib/gdm/:0.Xservers" -h "" -l ":0" "evil"
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
SESSION_MANAGER=local/rebecca:/tmp/.ICE-unix/7993

(gnome-session:7993): Gtk-WARNING **: Theme file for jaguarx has no directories
jaguarx jsem na disku nenašel...

Nemáte někdo nějaké tipy? Už jsem hledal, zkoušel... a nic ;-\
« Poslední změna: 24 Srpna 2010, 00:17:18 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Gnome nejde spustit (u jednoho uživatele) [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 23 Prosince 2006, 22:24:02 »
Uzivateli, ktery se nemuze prihlasit, zmazte vsechny konfiguracni soubory z jeho home adresare, obnovte zakladni soubory z /etc/skel. Presny postup jsem posilal do jineho vlakna, pouzijte funkci Hledat.

evil.cz

• Návštěvník
Gnome nejde spustit (u jednoho uživatele) [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 23 Prosince 2006, 23:34:09 »
Citace: lukas.svoboda
Uzivateli, ktery se nemuze prihlasit, zmazte vsechny konfiguracni soubory z jeho home adresare, obnovte zakladni soubory z /etc/skel. Presny postup jsem posilal do jineho vlakna, pouzijte funkci Hledat.
Díky, zabralo to.
Teď jen vrátit nastavení do původního stavu... ale lepší než to celé reinstalovat ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.