Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: rovnou instalovat Xubuntu  (Přečteno 1999 krát)

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
rovnou instalovat Xubuntu
« kdy: 24 Prosince 2006, 16:00:10 »
Mám pomalý počítač (amd k6 třístovka, 96 ram) a rád bych nainstaloval xUbuntu. Ovšem nechci ho instalovat z LiveCD (jako aby se nejříve načetlo, protože RAMky mam opravdu málo), ale jestli lze nějak spustit instalaci na harddisk rovnou při nabootování z CD?Popřípadě co byste doporučili na můj stroj? Stahuju alernate CD, protože tam někde bylo napsáno pro méňe než 196 mega ram... ale nevim nevim. Ubuntu server pracuje v low memory mode, ale po instalaci se mi restartuje. Zkoušel jsem Damn Small Linux a ten jede v pohodě, i instalace, ale znáte to, ubuntu je ubuntu :)
« Poslední změna: 10 Prosince 2007, 13:31:40 od Anna Taliánová »
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

xjsvoboda

• Aktivní člen
  • *
rovnou instalovat xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 24 Prosince 2006, 20:48:48 »
alternate Xubuntu by mozna jit mohlo, zkus sehnat RAM a pojedes v pohode (instaloval jsem PII 300MHz RAm 256), Fluxbuntu (vypada taky dobre, ale nezkousel jsem)jinak DSL linux vypada taky pekne, pripadne SLAX (popcorn verzi) mozna. Ostatni - Puppy, zenwalk
Kubuntu 7.10

greenroot

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Prosince 2006, 23:58:35 »
Stejny problem jsem resil, ucebna 15 pc 200MHz 64MB RAM 1GB disk, pocitace mnely slouzit jako X terminal klienti, zkousel jsem i Alternate CD - server, instalace trvala nekolik hodin, ale vysledek nepouzitelny. Ubuntu je fajn ale je to uz trosku moloch. Nakonec jsem nahral bez problemu Debian verze instalace server-expert, pote jsem dohral X server a XFCE, beha to celkem slusne instalace zabira cca 300MB vcetne XFCE. Jako Xterminal klienti naprosto OK.
Čím víc do toho dělám, tím víc o tom vím a míń tomu rozumím.

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 25 Prosince 2006, 01:32:01 »
Jj, vyřešil jsem to stejně :) Akorát se mi nelíbí manažery oken, z xfce navíc nejde přepnout do jiných manažerů... trochu jsem si s tím pohrál, ale v manažeru se toho moc nenadělá. Když jsem koukal na xubuntu, tak tam bylo xfce a fakt pěkný, docela dost moižností... ale na tom starym kompu, kam jsem to instaloval ručně se mi to nelíbí :) Ještě uvidím, co s tím. Chci tenhle komp darovat své přítelkyni, aby si na tom mohla dělat věci do školy, spustit icq, napsat maila a tak...
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.