Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Restart místo vypnutí [vyřešeno]  (Přečteno 6536 krát)

channah

• Návštěvník
Restart místo vypnutí [vyřešeno]
« kdy: 02 Dubna 2009, 20:18:44 »
Ahojte, mám Ubuntu 3 dny. Dnes se mi systém místo vypnutí restartuje. Poradí mi někdo, kde jsem mohla udělat chybu? Díky.
« Poslední změna: 03 Dubna 2009, 09:19:21 od Premet »

Martin

• Aktivní člen
  • *
Re: Restart místo vypnutí
« Odpověď #1 kdy: 02 Dubna 2009, 20:47:45 »
pri kazdem vypinani? a jak komp vypinas?
zkus to vypnout prikazem

sudo shutdown -h now
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

channah

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Dubna 2009, 08:02:01 »
Asi takto: první dva dny se to při kliknutí na vypnout normálně vypnulo. Třetí den se to při kliknutí na vypnout restartuje. Z příkazové řádky to vypnout jde, ale na co je tam potom nabídka vypnout, když nevypíná a restartuje?

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Dubna 2009, 09:05:49 »
skús z panelu tú voľbu odstrániť a pridať ju nanovo. Mne to tuším robilo chvíľu tiež a to tuším pomohlo... alebo alternatívny príkaz do termínálu je sudo halt.
Ubuntu 11.04 64bit
HP 6735s, AMD Turion x2 64bit, 3GB RAM, ATI RADEON HD 3200

channah

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Dubna 2009, 09:17:55 »
Díky za snahu. To "červené" tlačítko jsem z panelu odebrala a přidala zpět. Jen už není v pravém rohu a je šedé, ale funguje. Stejně ale hlavní dotaz zůstává, proč přestalo fungovat to červené tlačítko? Jako ve Windows se mi to nikdy nestalo, aby 3 dny po nainstalování systému něco nešlapalo. A to je to "vo co tu de".

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Restart místo vypnutí [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 03 Dubna 2009, 10:24:52 »
Windows mi nefungoval již po nainstalování, mnohdy se ani nedoinstaloval :) Ale ne, tak strašné to nebylo, s XP jsem byl do jisté míry spokojený, nicméně chyby jsou holt všude..tvá chybka je světlou vyjímkou jinak (aspoň u mě) zcela funkčního, plnohodnotného systému...a navíc, co chceš, za ty prachy :D
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

kovalensue

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2012, 15:29:40 »
Díky za snahu. To "červené" tlačítko jsem z panelu odebrala a přidala zpět. Jen už není v pravém rohu a je šedé, ale funguje. Stejně ale hlavní dotaz zůstává, proč přestalo fungovat to červené tlačítko? Jako ve Windows se mi to nikdy nestalo, aby 3 dny po nainstalování systému něco nešlapalo. A to je to "vo co tu de".

no je možné že se nějak podělala ta aktualizace...ale je to dost podivné...mě se zase stávalo u 10.04 že se mi občas po naběhunutí systému rozházeli v panelu ty aplikace...a ani uzamknutí v panelu nepomohlo...ale na systém jako takový to vliv nemá a vrace k XP se už nehodlám...:D
Windows 7 Proffesional, Linux Mint 15 - Mate

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.

Tabak

• Návštěvník
Re:Restart místo vypnutí [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 01 Května 2012, 17:20:19 »
To je toho, mně se zase nevypíná vůbec.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 01 Května 2012, 19:18:07 »
v terminalu zadej:
Kód: [Vybrat]
sudo nano /etc/modulesna konec zkopiruj:
apm power_off=1Toto mi na staré desce vždy pomohlo.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

v1adimir

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 03 Května 2012, 21:00:03 »

no je možné že se nějak podělala ta aktualizace...ale je to dost podivné...mě se zase stávalo u 10.04 že se mi občas po naběhunutí systému rozházeli v panelu ty aplikace...a ani uzamknutí v panelu nepomohlo...ale na systém jako takový to vliv nemá a vrace k XP se už nehodlám...:D

Hádám, že tahle reakce je určena mně, vzhledem k tomu, že na tohle tři roky staré vlákno odkazuji ve svém aktuálním dotazu. Jinak věřím tomu, že za to může ta aktualizace, protože žádný jiný zásah do systému jsem neprovedl a do té doby všechno šlapalo.

v terminalu zadej:
sudo nano /etc/modulesna konec zkopiruj:
apm power_off=1Toto mi na staré desce vždy pomohlo.

Dík za radu, ale tohle nezabralo. Pořád se to po žádosti o vypnutí restartuje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.