Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Re: připojení disku fstab a spouštěč na plochu  (Přečteno 4730 krát)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: připojení disku fstab
« Odpověď #25 kdy: 08 Května 2011, 20:27:57 »
Nuz co nic nieje dokonale. :D
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

olgojc

• Návštěvník
Re: připojení disku fstab
« Odpověď #26 kdy: 08 Května 2011, 20:29:57 »
To máš pravdu.  :)   Ještě jednou děkuju za pomoc.

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Re: připojení disku fstab (vyřešeno)
« Odpověď #27 kdy: 10 Května 2011, 18:01:37 »
Dnes jsem si koupil nový externí hdd 500gb a taky se nepřipojil ani v Ubuntu ani v openSuSE,po editaci souboru ( v openSuSE)viz.výše se disk připojil v obou distribucích.Nechápu co zas ubastlili v nových kernelech,že to tak failuje napříč všemi distribucemi. :-\

trochu bug :
http://comments.gmane.org/gmane.comp.kde.bugs/504072
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

olgojc

• Návštěvník
Re: připojení disku fstab a spouštěč na plochu
« Odpověď #28 kdy: 15 Května 2011, 00:16:05 »
Zdar pánové! Mám na Vás ještě jednu prosbu. Na manželčin notebook jsem nainstaloval Linux Mint. Oddíl ntfs jsem podle návodu bez problémů připojil, ale vůbec mi nefungují spouštěče. Napíše to v tabulce : Nelze zobrazit „/home/olgojc/Plocha/
                                                                                                                  Nautilus /media/disk/Dušan“.
                                                                                                                   Soubor je neznámého typu

TIBOR

• Závislák
Re: Re: připojení disku fstab a spouštěč na plochu
« Odpověď #29 kdy: 15 Května 2011, 09:33:48 »
Aka je cesta k tomu adresaru/disku ktori chces pripojit a co mas v tom spustaci napisane.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

olgojc

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 15 Května 2011, 10:19:18 »
Ahoj, rád tě vidím (čtu) ;D    Je to ten samej problém, co jsme spolu řešili. Disk s daty se normálně připojí do /media/disk. Na ploše se objeví jako Data. Tak jsem ho přejmenoval. A když chci udělat spouštěč na složku z toho disku, tak to píše to co jsem psal.
Příkaz jsem dával: nautilus /media/disk/Dušan. A udělat spouštěč na Stažené z domovské složky taky nejde.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #31 kdy: 15 Května 2011, 12:29:02 »
Velkost pismen a diakritiku mas spravne? Skus ten spustac vytvorit inde ako na ploche ci nebude problem s tou plochou.

olgojc

• Návštěvník
« Odpověď #32 kdy: 15 Května 2011, 16:50:59 »
Jinde než na ploše mi to přes pravý myšítko nedá možnost vytvořit spouštěč. Diakritika je správně.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #33 kdy: 15 Května 2011, 17:17:18 »
Tak sa mi podarilo nasimulovat tu hlasku.
V spustaci to mas nastavene v typ aplikacia alebo umiestnenie. Malo by byt aplikacia lebo nautilus je program.

olgojc

• Návštěvník
« Odpověď #34 kdy: 15 Května 2011, 17:27:35 »
Moc se omlouvám že jsem otravoval a tluču hlavou o zeď! Je to moje chyba, opravdu to bylo tou aplikací. Já jsem dával umístění.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.