Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi na Acer  (Přečteno 7706 krát)

Nizo

• Návštěvník
wifi na Acer
« kdy: 25 Prosince 2006, 17:35:43 »
Nazdar bazar

mam problem prave som nainstaloval ubuntu edgy na notebook Asus travelmate 2303WLMI a neviem na tom rozbehat wifi. Pri vypise ifocnfig vidim len loopback a normalny eth0 (kabel). Poprosil by som o nasmerovanie ze ktorym smerom sa mam uberat

A dalsi problem je vydrz baterii. Notebook vydrzi asi hodinu na jedno nabytie pri normalnom nic nerobeni surfovani a tak pricom vo windowsoch vydrzal asi hodinu styridsat az dve.

Za vsetky rady dakujem

romi

• Stálý člen
  • **
wifi na Acer
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosince 2006, 18:10:09 »
akyy tam mas wifi modul?
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Nizo

• Návštěvník
wifi na Acer
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosince 2006, 18:47:22 »
Nie som si istý či dobre rozumiem čo je modul. Driver som nemenil je tam defaultný od inštalácie teda asi žiadny. Skúšal som hladať aj že aký typ karty mám aby som to tam dal oficiálny cez ten ndsiwrapper ale mám s tým problémy neviem nikde nájsť že čo tam je

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
wifi na Acer
« Odpověď #3 kdy: 25 Prosince 2006, 18:51:53 »
Zkontroluj zda máš v ten moment co spouštíč ifconfig zapnutou tu danou wifi sítovku.
Na notebooku jsou tlacitka co to hardwarove zapinaji, na mem konkretne je to Fn + F1.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Nizo

• Návštěvník
wifi na Acer
« Odpověď #4 kdy: 25 Prosince 2006, 19:20:41 »
no je to mozne. Mozno na tento typ plati ina kombinacia lebo toto neslo. Pod cim by som to mal hladat v google lebo to je dost specificke

Pavel

• Návštěvník
wifi na Acer
« Odpověď #5 kdy: 25 Prosince 2006, 19:21:41 »
Já měl taky takovový prblém a pak sem zjistil že stačí zapnout to tlačítko vepředu co je u nej obrazek s antenou, ale funguje pouze po zapnutí počítače ale ještě před nabootováním počítače, to jediné je co mě štve, že se proste musi vystihnout pravy okamzik pri startu pocitace kdy zapnout wifi, jakmile uz nabehne graficke prostredi, tak konecna, wifinu uz to nenajde a musim restartovat
Nepropadejte panice!

romi

• Stálý člen
  • **
wifi na Acer
« Odpověď #6 kdy: 25 Prosince 2006, 19:29:07 »
Citace: Nizo
Nie som si istý či dobre rozumiem čo je modul. Driver som nemenil je tam defaultný od inštalácie teda asi žiadny. Skúšal som hladať aj že aký typ karty mám aby som to tam dal oficiálny cez ten ndsiwrapper ale mám s tým problémy neviem nikde nájsť že čo tam je
no tak sietovku ;)) .. v booku je to taka mala mini-pci karticka...takze modul :))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Nizo

• Návštěvník
wifi na Acer
« Odpověď #7 kdy: 25 Prosince 2006, 19:51:20 »
Ok čiže je to INPROCOMM IPN2220 wireless lan card,
Našiel som toto http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=1868662
Idem to vyskúšať zatiaľ diki

Nizo

• Návštěvník
wifi na Acer
« Odpověď #8 kdy: 25 Prosince 2006, 21:50:35 »
Fubu

dobre no uz to ide dkaujem vsetkym robil som to podla tohto navodu
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=179270&highlight=InProComm+IPN2220+WiFi+HOW-TO%3Cbr%20/%3Ethis%20work

Este sa chcem spytat ci netusite preco tak kratko vydrzi ten komp??

agila77.com

• Návštěvník
wifi na Acer
« Odpověď #9 kdy: 29 Března 2007, 10:33:39 »
ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/aspire_1360/driver/80211g.zip NEEXISTUJE :-/ kde mám sehnat náhradu nějak se mě nedaří rozchodit wifinu acer IPN2220 Wireless LAN Card zkoušel jsem taky verzi 6.6 či 6.10
asi mě chybí acpi pro můj  Acer (TravelMate 2300 Series) jinak při grafickém režimu instalace proběhne bez závad ale wifina ne a né běžet :-(

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
wifi na Acer
« Odpověď #10 kdy: 29 Března 2007, 21:48:00 »
A čo skúsiť nainštalovať balíček bcm43xx-fwcutter ? Ten ti stiahne a nainštaluje firmware. Potom ale musíš použiť driver bcm43xx a nie ndiswrapper.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

agila77.com

• Návštěvník
wifi na Acer
« Odpověď #11 kdy: 02 Dubna 2007, 16:46:54 »
Ehm a neřekl bys mě jak na to ? Jsem opravdu začátečník ... rád dělám pokusy ale jeden linux už mě nemá rád.

Poradil by mě někdo jak nainstalovat MADWIFI ? http://madwifi.org/

Nevím jak se mě to povedlo ale nějakou chvilku wifi běžela ... ale teď zase nejde :-/

gargy2002

• Host
wifi na Acer
« Odpověď #12 kdy: 01 Května 2007, 02:10:36 »
Citace: agila77.com
Ehm a neřekl bys mě jak na to ? Jsem opravdu začátečník ... rád dělám pokusy ale jeden linux už mě nemá rád.

Poradil by mě někdo jak nainstalovat MADWIFI ? http://madwifi.org/

Nevím jak se mě to povedlo ale nějakou chvilku wifi běžela ... ale teď zase nejde :-/
Cau, tady je ten driver:
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_2300.html
Doporucuju to pres ndiswrapper. Navodu je tady x, takze si jeden vyber. Zapises, nazev toho driveru co je asi po instalaci v jadre na blacklist a pomoci ndiswrapper nainstalis stazeny driver. Me se zapinala wifi automaticky i ve windows a v linuxu taky, ale musi se nacist driver, to dela ten ndiswrapper. Hodne stesti, ja se trapil s laptopem tak dlouho, nez jsem ho prodal a mam novej, tam jede vpodstate vsechno hned po instalaci, dobra masinka...:)
Tohle je pro ten predchozi prispevek..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.