Ahoj, problém.
Mám na NTB vymletou baterku a nějaký špatný kontakt u napájecího kabelu, tak se občas stane že nestihnu zachytit kritický moment, dojde proud a notebook se vypne. Stalo se to už nesčetněkrát, ale po posledním restartu nechce naběhnout.
Po zapnutí vše vypadá standardně, objeví se načítačí logo kubuntu, potom černá obrazovka s myší (lze pohybovat kurzorem) a tam to končí. Disk signalizuje že pracuje, ale do nekonečna.
Systém je nejnovější stable verze kubuntu (číslo z hlavy nevím), je vypnutá přihlašovací obrazovka - aby nebylo nutné zadávat přihlašovací údaje.
Zkoušel jsem ještě notebook několikrát natvrdo vypnout a znovu zapnout, sem tam se objeví možnost spustit recovery mode, přes ten jsem spustil kontrolu souborového systému, ale nepomohlo. Když jsem z recovery nabídky pokračoval volbou "normální spuštění", objevoval se dokola výpis chyby:
ata1.00: failed command: READ DMA
ata1.00: cmd c8/00:08:d0:55:57/00:00:00:00:00/e0 tag 0 dma 4096 in
res 51/40:07:d1:55:57/00:00:00:00:00/e0 Emask 0x9 (media error)
atd.
Jsem ještě dost lama, tak prosím pomalu na mě.
Rada zahodit disk a koupit nový je mi k ničemu.
Edit: myš už se při pokusu o start neukazuje, tak si teď nejsem jistý jestli vůbec ukazovala i předtím.
Edit2: kurzor myši se po chvíli objevil, lze s ním pohybovat.
Edit3: vypadá to že nezamrzl, jen se hooodně pomalu načítá. Teď se mi totiž objevilo přihlašovací okno Skype.