Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Podivná závada systému  (Přečteno 1485 krát)

Ruda.z.Kadane

• Návštěvník
Podivná závada systému
« kdy: 14 Června 2011, 22:19:49 »
Přátelé, mám na vás dotaz

Normálně jsem večer vypnul počítač a všechno pod Ubuntu 10.10 fungovalo. Ráno ho zapnu a při každém pokusu o start systému mi naběhne přihlašovací okno a než cokoliv stihnu zadat, mi monitor oznámí, že jde chrápat a nic s tím nejde udělat - jediné řešení tvrdý reset čudlem  :o. Zkoušel jsem všechno. Neporadil by mi někdo, jak se dostat ze základního výběru systémů po spuštění  do příkazové řádky Ubuntu a zadat třeba reinstall? Případně něco jiného?

Moje jediná záchrana je, že jsem měl na jiném partition nainstalovanou jinou verzi Ubuntu, kterou jsem upgradoval na verzi 11.04. Problém je, že mi v téhle vedlejší instalaci nefunguje vše na 100%, co potřebuji. ta t.č. nefunkční verze byla vychytaná na všechno, co jsem si vzpomněl  :'(
Dík všem za rady!

Rover623

Re: Podivná závada systému
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2011, 04:34:33 »
CTRL+ALT+F1 nefunguje

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2011, 09:17:31 »
Zkoušel jsem všechno.

Zkoušel jsi start do záchranného režimu a v něm spustit grafické rozhraní příkazem startx?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 15 Června 2011, 12:58:45 »
To je jasný, plný systémový disk.  8)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

oakleynew

• Návštěvník
    • Oakley Sunglasses
« Odpověď #4 kdy: 21 Června 2011, 12:47:35 »
Zkoušel jsem všechno.

Zkoušel jsi start do záchranného režimu a v něm spustit grafické rozhraní příkazem startx?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 21 Června 2011, 22:36:26 »
Zkoušel jsem všechno.

Zkoušel jsi úplně všechno, nebo jen obyčejné všechno?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.