Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zdielanie suborov  (Přečteno 1064 krát)

GasThan

• Návštěvník
Zdielanie suborov
« kdy: 15 Června 2011, 09:15:44 »
Zdravim
Chcem sa spytat ako spravit zdielanie suborov aby sa s Windowsov mohli nanho dostat ?? Lebo klikol som normalne pravim na zlozku dal zdielat ale ked som sa cez windows dostal do nej tak uz neslo otvorit tie zlozky co boli v nej ?
Najlepsie by bolo kebyze sa to da na heslo spravit ....len ked som to nejak spravil na heslo tak to chcelo to heslo co mam na profile a to nechcem da sa to aj nejak inak ?
za rady vopred DAKUJEM ;)

honzee

• Aktivní člen
  • *
Re: Zdielanie suborov
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2011, 09:20:08 »
Zkus program SAMBA. Pokud ale budes sdilet s windows, nejsem si jisty zda nebudes muset mit sdilene soubory ulozene na NTFS partition. Vyzkousej to:)

EDIT: tak NTFS by nemelo byt treba...
Nainstaluj ze synapticu "samba" (stahne se par knihoven) a "system-config-samba" (graficky klient pro nastaveni).
« Poslední změna: 15 Června 2011, 09:24:03 od honzee »
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

GasThan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2011, 09:36:06 »
dik uz to zdielanie facha jak som chcel akurat ked to chcem dat na heslo musim tam dat pouzivatela len toho treba vytvorit v pouzivateloch a potom mi ho pri starte ukazuje ....neda sa to nejako inac s tymi pouzivatelmi ? som to chcel na MENO: admin a HESLO:admin lebo to tak mame v ofirme na vsetkych zdielanych priecinkoch ....pouzivatela mama vytvoreneho pod MENOM: Peter

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Června 2011, 19:25:35 »
Ja jsem tam bud mel primo sebe, nebo jsem si tam pridal ucet pod jmenem, pod jakym se prihlasuju do systemu a nedela mi to zadny problemy...
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

GasThan

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Června 2011, 11:17:15 »
takze nastavim vsetko v sambe a ido to ale cca po nejakych 1-2hodinach sa uz nemozem dostat na zdielany priecinok uz som z toho na nervy  ???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.