Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vyhledání souboru + vypnutí aplikace - terminál + PMA  (Přečteno 1112 krát)

maks

• Návštěvník
vyhledání souboru + vypnutí aplikace - terminál + PMA
« kdy: 18 Června 2011, 17:22:40 »
Ahoj,

mám několik dotazů, na které jsem zatím nenašel odpověď. Věřím, že ji najdu zde :-)

1. vím, co je v souboru za text, ale nevím, kde soubor leží a jak se jmenuje. Dá se nějak dohledat?
2. pustím nějakou aplikaci z terminálu, otevře se v novém okně a v terminálu mám toto
Kód: [Vybrat]
jmeno@stroj: nazev-aplikace
#tady už nebliká kurzor, nevím, jak aplikaci vypnout. Ať zmáčknu cokoliv, píše se sem text, ale nic samozřejmě nedělá... Chybí i jmeno@stroj.
#stalo se mi to u nějakých aplikací, ale třeba taky nevím, jak vypnout PING, pokud něco pinguji.
3. pustím si midnight commander (mc), dole je seznam klávesových zkratek vázaných na funkční klávesy (F3 view, F4 edit, ... F9 horni menu, F10 exit). Při stisku F10 se mi ale mc nevypne, zobrazí se v horní liště navigace (Soubor, Úpravy, ...). Lze toto přenastavit, abych mohl MC vypínat nějakou klávesou?
4. po spuštění MC mám automaticky otevřené "uživatelské menu". Dá se to někde zakázat?
5. lze v MC nastavit podobně jako třeba u Win TotalCommander, a sice, když zmáčknu klávesu (např. M), kurzor mi přejde na první soubor počínající písmenem M. Tady se mi začne psát text do command line dolu, tahle funkčnost je vázána na kl. zkratku Ctrl+S tuším. Ideálně tuto funkčnost prohodit, jestli to šlo (Ctrl+S command line, jinak vyhledávat v jménech souborů)

Nastavení MC jsem procházel, ale bohužel nic nenašel. Jsem stále tápající začátečník, který je rád za každé nakopnutí správným směrem.

Děkuji.
« Poslední změna: 18 Června 2011, 17:34:30 od maks »
Když něco vím, rád všem poradím. Bohužel, s Ubuntu nejsem kamarád, proto se budu více ptát :-)

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: vyhledání souboru + vypnutí aplikace - terminál
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2011, 17:27:44 »
2. Ctrl + c

maks

• Návštěvník
Re: vyhledání souboru + vypnutí aplikace - terminál
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2011, 17:32:05 »
2. Ctrl + c

Super, děkuji :-) Jeden bod úspěšně vyřešen.

A přidám další dotaz.
6. nainstaloval jsem si cherokee server, http://localhost mi zobrazí seznam souborů uložených ve /var/www. To je v pořádku.
Postupoval jsem dle http://www.cherokee-project.com/doc/cookbook_phpmyadmin.html, provedl ty dva příkazy v terminálu, ale localhost/phpmyadmin mi hlásí 404 not found.

EDIT: uspěšně jsem přidal i v cherokee-admin PMA, dle bodu "Configuring with the Wizard", localhost/phpmyadmin nyní hlásí "405 method not allowed".

Ještě doplním, pokud by se chování MC či terminálu nějak lišilo, mám Ubuntu 11.04.

Díky.
« Poslední změna: 18 Června 2011, 17:45:13 od maks »
Když něco vím, rád všem poradím. Bohužel, s Ubuntu nejsem kamarád, proto se budu více ptát :-)

pacholik

• Závislák
Re: vyhledání souboru + vypnutí aplikace - terminál + PMA
« Odpověď #3 kdy: 18 Června 2011, 18:07:25 »
1. když to moc nespecifikuješ bude to trvat věky
Kód: [Vybrat]
grep -r "bla bla bla" složka

3. nemáš na F10 nastavenou nějakou klávesovou zkratku ?

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: vyhledání souboru + vypnutí aplikace - terminál + PMA
« Odpověď #4 kdy: 18 Června 2011, 19:03:21 »
ad vypinanie mc stlac postupne F9,F,X a on sa zavrie :), je to kvoli tomu ze terminal odchiti f10 ako vstup do jeho menu a nie ako prikaz pre MC.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.