Ahoj,
mám několik dotazů, na které jsem zatím nenašel odpověď. Věřím, že ji najdu zde :-)
1. vím, co je v souboru za text, ale nevím, kde soubor leží a jak se jmenuje. Dá se nějak dohledat?
2. pustím nějakou aplikaci z terminálu, otevře se v novém okně a v terminálu mám toto
jmeno@stroj: nazev-aplikace
#tady už nebliká kurzor, nevím, jak aplikaci vypnout. Ať zmáčknu cokoliv, píše se sem text, ale nic samozřejmě nedělá... Chybí i jmeno@stroj.
#stalo se mi to u nějakých aplikací, ale třeba taky nevím, jak vypnout PING, pokud něco pinguji.
3. pustím si midnight commander (mc), dole je seznam klávesových zkratek vázaných na funkční klávesy (F3 view, F4 edit, ... F9 horni menu, F10 exit). Při stisku F10 se mi ale mc nevypne, zobrazí se v horní liště navigace (Soubor, Úpravy, ...). Lze toto přenastavit, abych mohl MC vypínat nějakou klávesou?
4. po spuštění MC mám automaticky otevřené "uživatelské menu". Dá se to někde zakázat?
5. lze v MC nastavit podobně jako třeba u Win TotalCommander, a sice, když zmáčknu klávesu (např. M), kurzor mi přejde na první soubor počínající písmenem M. Tady se mi začne psát text do command line dolu, tahle funkčnost je vázána na kl. zkratku Ctrl+S tuším. Ideálně tuto funkčnost prohodit, jestli to šlo (Ctrl+S command line, jinak vyhledávat v jménech souborů)
Nastavení MC jsem procházel, ale bohužel nic nenašel. Jsem stále tápající začátečník, který je rád za každé nakopnutí správným směrem.
Děkuji.