Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome 3 a Gnome-Shell  (Přečteno 180037 krát)

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2451
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #250 kdy: 02 Května 2013, 11:33:48 »
No jo  :( nějak jsem si to blbě přeložil...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #251 kdy: 02 Května 2013, 19:40:24 »
nejako sa v tom nevyznám, priehľadnosť okien nastavím vo window managery-mutter? keď zadam do terminalu mutter tak ho nenájde. ako to mám spraviť?

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3134
    • GdH-Notes
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #252 kdy: 02 Května 2013, 20:03:18 »
nejako sa v tom nevyznám, priehľadnosť okien nastavím vo window managery-mutter? keď zadam do terminalu mutter tak ho nenájde. ako to mám spraviť?

Neuděláš s tím nic, leda můžeš zkusit přesvědčit autora, ať to přepíše pro tvou verzi GS.

Hekysek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #253 kdy: 31 Srpna 2013, 11:26:38 »
ahojte
tak po dlhšom čase som sa len predsa dal zlákať linuxom a nahodil som si najnovšiu verziu ubuntu.
prečítal som pár článkov a nahodil som si gnome - shell
problém ale nastal keď som sa chcel prepnúť na unity tak sa mi zobrazila len plocha s pozadím a ani ten bočný panel ani ten vrchný tam nebol(neviem ešte presne ako sa tie veci volajú)
tak som gnome shell odinštaloval a tu nastal problém po reštarte sa dostanem len po čiernu obrazovku
asi systém hľadá shell ktorý tam už nie je
potreboval by som to nejak zachrániť mám na disku dôležité fotky

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #254 kdy: 31 Srpna 2013, 14:42:21 »
ctrl+alt+F1 by tě mělo dostal do konzole a tam si změň výchozí desktop podle tohoto návodu
http://askubuntu.com/questions/62833/how-do-i-change-the-default-session-for-when-using-auto-logins
to unity ti pravděpodobně zlobilo díky konfliktnímu nastavení compizu

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #255 kdy: 01 Září 2013, 13:02:03 »
Díky za odkaz, taky jsem to hledal.
Že je Unity výchozí chápu, ale už nechápu proč když přepnu do Gnome-shellu nemůžu odtamtud vypnout počítač a musím se vracet zase do Unity.
Mandriva aj. měly několik prostředí a z každého bylo možno vypnout počítač.

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #256 kdy: 01 Září 2013, 13:06:48 »
to slyším prvně, proč by to nešlo vypnout?

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #257 kdy: 01 Září 2013, 13:12:56 »
Vypnout z panelu, v Gnome-shellu se mi nabídne jen tlačítko odhlásit. A ani v Lighdm to tlačítko nefunguje a když zadám heslo, přihlasí mě to do Unity a pak to můžu vypnout.

Tauchy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #258 kdy: 01 Září 2013, 19:47:54 »
V Gnome-Shellu se nabídka pro vypnutí zobrazovala po přidržení ALT. Myslím, že zmizela volba odhlásit a místo ní se objevilo vypnout.

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #259 kdy: 01 Září 2013, 20:12:21 »
hm, vyzkouším, momentálně stahuji jeden velký soubor, takže později, díky.
To bude asi tím, že používám ještě GS 3.4.x

Tauchy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #260 kdy: 01 Září 2013, 21:03:31 »
Tlačítko vypnout lze do Gnome-Shell 3.4.X vrátit též instalací doplňku "Alternative Status Menu" z  extensions.gnome.org.

http://www.linuxexpres.cz/software/10-nejlepsich-rozsireni-pro-gnome-shell?highlightWords=gnome+shell

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #261 kdy: 07 Září 2013, 02:30:27 »
hm, L-Alt jde, vlastně se mi to i líbí takhle, jen o tom vědět.
Marp: Už se ti podařilo zbavitt Catalystu?
« Poslední změna: 08 Září 2013, 14:32:11 od jadd »

vecino

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 35
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #262 kdy: 19 Září 2013, 10:13:51 »
Zdravím,

jsem na 13.04 s gnome-session-fallback 3.6.2-0ubuntu5 a když spustím gnome fallback bez efektů, tak je horní panel a nabídky "Aplikace Místa" v pořádku. Pokud se ale přihlásím s efekty, tak to menu vypadá scrvrkle takto "AplikaceMísta" je to nějaký známý bug ? Dokážu to nějak opravit ?

Přikládám otisky, aby to bylo jasný.

Díky

[příloha smazaná administrátorem]

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2451
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #263 kdy: 16 Října 2013, 14:06:10 »
hm, L-Alt jde, vlastně se mi to i líbí takhle, jen o tom vědět.
Marp: Už se ti podařilo zbavitt Catalystu?
Ano... Catalystu jsem se zbavil tak, že jsem koupil novej notebook Lenovo s grafikou od Intelu, která funguje bezproblémově  :D
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #264 kdy: 17 Října 2013, 14:21:00 »
hm, L-Alt jde, vlastně se mi to i líbí takhle, jen o tom vědět.
Marp: Už se ti podařilo zbavitt Catalystu?
Ano... Catalystu jsem se zbavil tak, že jsem koupil novej notebook Lenovo s grafikou od Intelu, která funguje bezproblémově  :D
Prostě, vysloveně elegantní řešení ;)
************************************

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4546
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #265 kdy: 02 Ledna 2016, 15:13:15 »
Asi budu natvrdlý - ale naprosto mě uniká, co má společného změna prostředí v Ubuntu s jakýmikoli ovladači.... :(
« Poslední změna: 02 Ledna 2016, 15:29:11 od juwa2 »

Jakub Vaněk

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 752
    • Web programátora a studenta Jakuba Vaňka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #266 kdy: 02 Ledna 2016, 15:36:37 »
Naslepo tipuji, že Catalyst si prostě s daným prostředím nerozuměl, protože buď to nebo ono bylo zabugované.
Notebook: Lenovo Thinkpad X200, Xubuntu 16.04

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3134
    • GdH-Notes
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #267 kdy: 22 Dubna 2021, 12:20:33 »
Uživatelé Gnome Shell mohou otestovat nové rozšíření Custom Hot Corners - Extended, které jsem naládoval vším, co mě napadlo ;)
Umožní vám nastavit si nejen akce pro najetí myší do rohu monitoru, ale také do toho rohu můžete kliknout, nebo otočit kolečkem, přičemž na každé tlačítko / směr otočení si můžete nastavit různé akce. Navíc nejste omezeni pouze na rohy, ale můžete si tlakové, i klikací detektory roztáhnout podle potřeb horizontálně, i vertikálně.

Zásadní vlastnosti:
  • Podpora více monitorů, nastavení pro Monitor 1 se aplikují vždy na primární monitor
  • Každý roh může spouštět až 6 akcí - najetí ukazatele, 3 tlačítka myši, 2 směry kolečka
  • Výběr z více než 40 akcí, včetně spouštění příkazů (s možností naklikat si příkaz pro spuštění aplikace), navigace po pracovních plochách, přepínání mezi okny (všemi, aktuální plochy, i omezené na daný monitor), ovládání oken, inverze jasu okna, ovládání hlasitosti zvuku, zámku obrazovky, vypínání/uspávání systému, zoomu celé obrazovky, a dalších specialit. Pokud někomu bude něco chybět, ať se nestydí napsat.
  • Každý spouštěč lze "zamknout" klávesou Ctrl, bez jejíhož stisku se pak akce neprovede. To je užitečné hlavně pro najetí myší, tam to ale zrovna jediné nefunguje pod Waylandem, protože spouštěcí událost (oproti klikání) neobsahuje stav modifikátorů klávesnice a globálně se se to pod Waylandem číst nedá, alespoň zatím.
  • Nastavitelný "tlak", i velikost tlakových bariér, které reagují na najetí ukazatele myši. V poslední verzi (která na extensions.gnome.org zatím čeká na schválení a dostupná je na GitHubu) samostatně nastavitelná velikost horizontální a vertikální bariéry, ve výsledku si tedy můžete udělat místo rohu akční třeba celou stranu monitoru. Nebo obě přilehlé.
  • Aktivní části rohů, reagující na klikání a otáčení kolečkem, můžete expandovat (roztáhnout) na 7/8 strany monitoru, nebo na půlku, pokud je na roztažení nastaven i protější roh, a to samostatně vertikálně a/nebo horizontálně
  • Tlakové rohy mají i volitelnou netlakovou zálohu, pokud by bariéry nefungovaly, což se děje například ve virtuálních boxech.

Český překlad dodělám, až budu mít pocit, že ty stringy nebudu přepisovat.





 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.