Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome 3 a Gnome-Shell  (Přečteno 185363 krát)

eDrak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #200 kdy: 07 Srpna 2012, 18:23:50 »
Zdravím, prosím, měl bych dotaz, jestli to tu někde je, tak se omlouvám. Chtěl bych se zeptat, jestli by nešlo u Gnome classic, nastavit funkce hlavního panelu, aby byl překryt aplikacemi, které jsou přes celou obrazovku. Tato funkce jde na prostředí KDE, ale na Gnome jsem to nenašel. Není na to nějaké zvláštní vylepšení, nebo to nejde ? Děkuji.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2453
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #201 kdy: 23 Října 2012, 16:17:40 »
Nové GNOMEbuntu 12.10 > fotogalerie na Google+ nebo na Facebooku  ;)
Google+
Facebook
« Poslední změna: 23 Října 2012, 16:30:17 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

augustus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 84
  • In Unity we trust
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #202 kdy: 23 Října 2012, 23:32:10 »
Inak ako sa vám páči tá nová prkotinka v 3.6, ako presunuli aplikácie do doku miesto tej lišty? :D
Áno, viem, treba šetriť miestom, to tlačidlo tam sakra zavadzalo :D a plus treba to urobiť prehľadnejšie :)
Donedávna som GS odsudzoval, ale teraz sa mi zrazu zapáčil, no bez extensions je s ním hrôza pracovať :D rozhodne má svoje čaro
PC: Ubuntu 12.10 | Intel Core2Quad 2.4GHz, 4GB RAM, nVidia GeForce GT240 1GB
NB: Ubuntu 12.04 LTS | ASUS K50IJ: Intel Core2duo 2GHz, DDR2 RAM 2GB+1GB, Intel GMA 4500M 256MB

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2453
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #203 kdy: 24 Října 2012, 08:39:50 »
Inak ako sa vám páči tá nová prkotinka v 3.6, ako presunuli aplikácie do doku miesto tej lišty? :D
Áno, viem, treba šetriť miestom, to tlačidlo tam sakra zavadzalo :D a plus treba to urobiť prehľadnejšie :)
Donedávna som GS odsudzoval, ale teraz sa mi zrazu zapáčil, no bez extensions je s ním hrôza pracovať :D rozhodne má svoje čaro
No, oproti GS 3.4 je 3.6 značný skok dopředu a navíc se rychlost GS nedá srovnávat s pomalým Unity  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

augustus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 84
  • In Unity we trust
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #204 kdy: 24 Října 2012, 23:29:37 »
Inak, ak to môžem tuna napísať, chcel by som vedieť, ktoré DE je výhodnejšie nasadiť na notebook/netbook. KDE vs. GNOME - vraj GNOME je funkčnejšie (niekde som čítal, že podporuje viac hw, že je väčšia šanca aby všetko fungovalo, alebo nejak tak...) ale KDE je má lepšie rozhranie pre netbooky?? A čo napr. spotreba batérie, také LXDE by určite žralo menej, ale zase neviem, či by všetko funogvalo (ako napr. nastavovanie jasu, nejaké led svetielka, ktoré sa niekedy nachádzajú na nb apod.)
Mám doma Acer Aspire one, ale rozmýšľal som tak všeobecne, ktoré DE by v tomto súboji vyhralo :D
PC: Ubuntu 12.10 | Intel Core2Quad 2.4GHz, 4GB RAM, nVidia GeForce GT240 1GB
NB: Ubuntu 12.04 LTS | ASUS K50IJ: Intel Core2duo 2GHz, DDR2 RAM 2GB+1GB, Intel GMA 4500M 256MB

Dandim

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #205 kdy: 24 Října 2012, 23:43:41 »
Obojí prostředí můžeš vyzkoušet jako live. Obě se trošku jinak používájí (záleží co ti lépe vyhovuje). Jinak podpora HW je spíše věcí distribuce než prostředí.
Jinak si myslím že nejuniverzálnější bude asi Gnome.
KDE má zase "netbook" režim. Jinak KDE si vezme trošku více RAM. Vyzkoušej na liveUSB co lépe jede.
Na Fedora stánku jsem si hrál s gnome shellem na tabletu a dalo se to používat  :)
OS: Fedora 25

Speirs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #206 kdy: 25 Října 2012, 13:51:36 »
Nevíte prosím, jak napravit notifikaci příchozí zprávy z Empathy? V GS 3.6 má údajně vyčkat notifikace na pohyb myši, ale Empathy jenom kvíkne a pak musím otevřít dolní panel, horší je to, když nejsem u počítače, to se o zprávě vůbec nedovím. Používám Ubuntu s přiinstalovaným GS a přecházel jsem na 12.10 z 12.04. Protože jsem na internetu nic nenašel, zřejmě je to nějaká exotická chyba, ale pokud by někdo věděl, jak na to, budu rád.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2406
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #207 kdy: 31 Října 2012, 14:24:20 »
Asi blbej dotaz, ale jak zjistím, jestli mi naběhlo Gnome Classic, nebo Gnome-Shell, 2D, 3D. Subjektivně nevidím žádný rozdíl.

U12.04.1
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2453
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #208 kdy: 31 Října 2012, 17:11:28 »
Asi blbej dotaz, ale jak zjistím, jestli mi naběhlo Gnome Classic, nebo Gnome-Shell, 2D, 3D. Subjektivně nevidím žádný rozdíl.

U12.04.1
No, to je fakt blbej dotaz... Ale jednoduchá odpověď: Na přihlašovací obrazovce to zjistíš, podle toho, co si vybereš. Při dalším přihlášení už tě to automaticky přihlásí do vybraného prostředí.
A úplně laicky a polopatě:
Pokud máš dva panely, nahoře a dole - tak jsi v Gnome Classic
Pokud máš jen horní panel a najetím myší do levého horního rohu se ti zobrazí další prvky - Dock vlevo, Pracovní plochy vpravo - tak jsi v Gnome-Shell
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

C++odeG++irl-o.cc

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #209 kdy: 31 Října 2012, 20:31:21 »
Nevíte prosím, jak napravit notifikaci příchozí zprávy z Empathy? V GS 3.6 má údajně vyčkat notifikace na pohyb myši, ale Empathy jenom kvíkne a pak musím otevřít dolní panel, horší je to, když nejsem u počítače, to se o zprávě vůbec nedovím. Používám Ubuntu s přiinstalovaným GS a přecházel jsem na 12.10 z 12.04. Protože jsem na internetu nic nenašel, zřejmě je to nějaká exotická chyba, ale pokud by někdo věděl, jak na to, budu rád.

Možná by aspoň trochu pomohlo například toto rozšíření GS https://extensions.gnome.org/extension/258/notifications-alert-on-user-menu/

Speirs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #210 kdy: 01 Listopadu 2012, 19:43:27 »
Nevíte prosím, jak napravit notifikaci příchozí zprávy z Empathy? V GS 3.6 má údajně vyčkat notifikace na pohyb myši, ale Empathy jenom kvíkne a pak musím otevřít dolní panel, horší je to, když nejsem u počítače, to se o zprávě vůbec nedovím. Používám Ubuntu s přiinstalovaným GS a přecházel jsem na 12.10 z 12.04. Protože jsem na internetu nic nenašel, zřejmě je to nějaká exotická chyba, ale pokud by někdo věděl, jak na to, budu rád.

Možná by aspoň trochu pomohlo například toto rozšíření GS https://extensions.gnome.org/extension/258/notifications-alert-on-user-menu/

Děkuji, sice to nepomohlo, ale našel jsem https://extensions.gnome.org/extension/41/permanent-notifications/ takže alespoň něco tam mrká. Asi nějaká singularita na mém počítači. Každopádně K+.

EDIT: zdá se že není problém setrvávání notifikace na obrazovce jako to, že se tam vůbec neobjeví, pak tam ani nemůže zůstat. Mohl by být problém v tom, že v gconf-editoru v apps/empathy není žádné "notication", který se zmiňuje v různých návodech?
« Poslední změna: 02 Listopadu 2012, 11:17:41 od Speirs »
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

jurmich

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #211 kdy: 13 Listopadu 2012, 10:43:36 »
Nové GNOMEbuntu 12.10

stiahnem to ako GNOME Remix 12.10 odtial?

beer

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #212 kdy: 13 Listopadu 2012, 15:29:15 »
Nové GNOMEbuntu 12.10

stiahnem to ako GNOME Remix 12.10 odtial?
A ty to tam někde vidíš?

jurmich

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #213 kdy: 13 Listopadu 2012, 16:45:26 »
vidim tam gnome remix. ja neviem ci je to to iste a preto sa pytam. ak nie tak odkial to stiahnem? dakujem

beer

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #214 kdy: 13 Listopadu 2012, 17:04:32 »
Coming Soon
       

Citrisin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #215 kdy: 13 Listopadu 2012, 19:51:04 »
Coming Soon
       
Pokud si to pamatuji dobře, tak byl vybrán název, zaregistrována doména. A nakonec se zjistilo že název je velice podobný názvu upraveného Ubuntu který si vytváří Google pro své interní záležitosti. Díky tomu nakonec zůstala speciální odnož s Gnome shell víceméně v ústraní. Ve skutečnosti nevím jak moc velká je spojitost to má s tímto http://ubuntu-gs-remix.sourceforge.net/p/home/, ale rozhodně vím že https://wiki.ubuntu.com/UbuntuGNOME/ReleaseNotes/12.10Beta je docela dost kvalitní a používám ho denně. A je to přesně to co slibovali od Gnomebuntu.
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.
Ubuntu 12.10, Gnome shell.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2453
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #216 kdy: 14 Listopadu 2012, 11:36:35 »
Nové GNOMEbuntu 12.10

stiahnem to ako GNOME Remix 12.10 odtial?

Jj, to je ono - jsou tam ještě ty nejasnosti kolem názvu, ale mě se název GNOMEbuntu líbí víc než Ubuntu-Gnome-Remix  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

jurmich

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #217 kdy: 14 Listopadu 2012, 20:46:00 »
Marp dik

beer

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #218 kdy: 15 Listopadu 2012, 09:58:31 »
Jaký je zásadní funkční rozdíl mezi těmito odnožemi a normálním nainstalováním gnome-shellu do stávajícího ubuntu? Unity se dá přece odinstalovat a ubuntu-desktop případně taky... Používají vlastní repozitáře, mají vlastní upravené balíky?

Citrisin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #219 kdy: 15 Listopadu 2012, 10:31:25 »
Jaký je zásadní funkční rozdíl mezi těmito odnožemi a normálním nainstalováním gnome-shellu do stávajícího ubuntu? Unity se dá přece odinstalovat a ubuntu-desktop případně taky... Používají vlastní repozitáře, mají vlastní upravené balíky?
Rozdíl právě není vůbec žádný. Jde jen o zkrácení času instalace. A konfigurace. Zmizí totiž takové vychytávky jako upravené posuvníky které mě v Gnome pěkně štvali a díky kterým jsem musel ručně něco odstraňovat. Prostě je to čistý gnome. Asi takhle: Proč tu máme Xubuntu když přeci každý může xfce nainstalovat do normálního Ubuntu?
Doporučuji si po instalaci přidat tohle https://launchpad.net/~gnome3-team/+archive/gnome3.
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.
Ubuntu 12.10, Gnome shell.

jurmich

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #220 kdy: 15 Listopadu 2012, 21:47:43 »
Doporučuji si po instalaci přidat tohle https://launchpad.net/~gnome3-team/+archive/gnome3.

to je zaujimave, ale neviem co je naco. kedze som zaciatocnik. viem, ze napr nechcem totem, transmission. nerad instalujem zbytocnosti

Citrisin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #221 kdy: 17 Listopadu 2012, 00:19:22 »
to je zaujimave, ale neviem co je naco. kedze som zaciatocnik. viem, ze napr nechcem totem, transmission. nerad instalujem zbytocnosti
Nikdo nenutí instalovat vše z ppa... uceluje celé gnome do aktuálnosti. Tedy některé knihovny a programy které v dané verzi Ubuntu nejsou zahrnuty, nebo jsou ve starší verzi.
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.
Ubuntu 12.10, Gnome shell.

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #222 kdy: 05 Prosince 2012, 10:23:29 »
zdravim asi nejlepsi zapsat sem , nevite nekdo co s tim? obcas startuju PC, s ubuntu coz neni uplne nejrychlejsi , ale ot bych jeste zvladl ale cas od casu pri nabihani Gnomeshellu vytuhne pak pomaha jen restart X a treba napodruhe napotreti se to povede , nejake napady co s tim ?

beer

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #223 kdy: 05 Prosince 2012, 10:52:55 »
zdravim asi nejlepsi zapsat sem , nevite nekdo co s tim? obcas startuju PC, s ubuntu coz neni uplne nejrychlejsi , ale ot bych jeste zvladl ale cas od casu pri nabihani Gnomeshellu vytuhne pak pomaha jen restart X a treba napodruhe napotreti se to povede , nejake napady co s tim ?
Prohlédnout logy...

Nebo možná pomůže toto:
ctrl+alt+f2
Kód: [Vybrat]
gnome-shell --display :0 --replacectrl+alt+f7

Možná bych zkusil deaktivovat gnome screensaver a nastavit automatické přihlášení, pokud nemáš. Každopádně v těch logách bys měl mít uvedeno, proč to zamrzlo.
« Poslední změna: 05 Prosince 2012, 11:15:18 od beer »

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1203
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #224 kdy: 16 Ledna 2013, 09:46:57 »
no já nevím, ale já vždy instaluji pouze gnome-shell, přičemž při jeho instalaci jsem tázán, zda využívat lightdm či gdm....co se týče další věcí, doinstalovávám dle potřeby. Nicméně v čem ti vadí, že máš místo GDM LightDM či máš v systému navíc prostředí Unity? Nemáš dostatek místa na disku že jej mermomocí chceš odinstalovat?
Jen upozorním, že z oficiálních repozitářů budeš mít gnome-shell ve verzi 3.4 (v 12.10 je verze 3.6)
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 22.04 64bit, Gnome Shell 3.42
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 22.04 64bit, Gnome Shell 3.42

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.