Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: samostatny plochy  (Přečteno 2278 krát)

604651055

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
samostatny plochy
« kdy: 12 Července 2011, 21:43:59 »
ahoj

rad bych se dozvedel jestli je nejakym zpusobem mozny si zaridit virtualni plochy tak - abych na kazde mel jiny ikony, pozady, ikony v liste a spustene programy.
pouzivam knoppix s LXDE . prostudoval jsem celej compiz a ruzna jina nastaveni co se tice vzhledu a ploch ale nic jsem nenasel .
asi jsem slepej  :o nebo je to nejaka skryta funkce. :-\
dekuji predem
Erik

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3176
    • GdH-Notes
Re: samostatny plochy
« Odpověď #1 kdy: 12 Července 2011, 22:15:45 »
Tohle v Compizu nenajdeš.

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3411
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: samostatny plochy
« Odpověď #2 kdy: 12 Července 2011, 22:18:53 »
Myslím, že různá pozadí by šla, ale  jiné ikony těžko.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

604651055

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
Re: samostatny plochy
« Odpověď #3 kdy: 12 Července 2011, 22:53:23 »
 :'( kdybych mel samostatny gnome/kde apod. tak by to tez neslo ? zalezi vubec na prostredi nebo necem jinem ?

dekuji za rychlou odpoved

Erik

aloisam

  • Host
Re: samostatny plochy
« Odpověď #4 kdy: 12 Července 2011, 23:05:15 »
:'( kdybych mel samostatny gnome/kde apod. tak by to tez neslo ? zalezi vubec na prostredi nebo necem jinem ?

dekuji za rychlou odpoved

Erik

myslím že to jde v KDE pomocí "aktivit"..


http://maketecheasier.com/use-kde-plasma-activities/2010/09/01

celý jsem to nečet :)
« Poslední změna: 12 Července 2011, 23:06:55 od aloisam »

604651055

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
Re: samostatny plochy
« Odpověď #5 kdy: 12 Července 2011, 23:07:40 »
OK
tak dekuju vsem za pomoc ze jste mne vratili do reality   ;) jsem chtel nejak moc od toho linuxu
( ja nesnasim KDE )

s pozdravem Erik

aloisam

  • Host
Re: samostatny plochy
« Odpověď #6 kdy: 13 Července 2011, 00:01:03 »
jsem chtel nejak moc od toho linuxu

spíš od lxde/gnome :)

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
Re: samostatny plochy
« Odpověď #7 kdy: 13 Července 2011, 10:21:25 »
OK
tak dekuju vsem za pomoc ze jste mne vratili do reality   ;) jsem chtel nejak moc od toho linuxu
( ja nesnasim KDE )

s pozdravem Erik
tak to te lituju
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3411
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: samostatny plochy
« Odpověď #8 kdy: 13 Července 2011, 10:56:12 »
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: samostatny plochy
« Odpověď #9 kdy: 13 Července 2011, 12:44:13 »
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

aloisam

  • Host
Re: samostatny plochy
« Odpověď #10 kdy: 13 Července 2011, 16:37:01 »
jde, ale dře. co to přesouvání oken mezi plochama? ;)

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3411
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: samostatny plochy
« Odpověď #11 kdy: 13 Července 2011, 19:38:05 »
jde, ale dře. co to přesouvání oken mezi plochama? ;)

Co je s ním? ;)
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

aloisam

  • Host
Re: samostatny plochy
« Odpověď #12 kdy: 13 Července 2011, 20:05:53 »
jde, ale dře. co to přesouvání oken mezi plochama? ;)
Co je s ním? ;)
přesune okno z plochy1 na plochu2 a má furt ty samý ikony. Musí kliknout v docku na skript, kterej teprve zobrazí ikony plochy2. Asi tak..

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3411
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: samostatny plochy
« Odpověď #13 kdy: 13 Července 2011, 20:21:06 »
jde, ale dře. co to přesouvání oken mezi plochama? ;)
Co je s ním? ;)
přesune okno z plochy1 na plochu2 a má furt ty samý ikony. Musí kliknout v docku na skript, kterej teprve zobrazí ikony plochy2. Asi tak..


Aha, toho jsem si nevšiml...to je šlendrián!
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3176
    • GdH-Notes
Re: samostatny plochy
« Odpověď #14 kdy: 13 Července 2011, 23:03:42 »
Compiz sice lze přes DBus ovládat, ale na signály je skoupý, takže zatím nevím, jak sledovat přepínání viewportů jinak, než cyklickým dotazováním na aktuální stav a podle toho případně přehazovat adresáře pro Plochu. Ale dalo by se to vyřešit uživatelsky lépe a univerzálně, bez speciálních klikátek, oproti odkazovanému řešení, a výkonově by to bylo snesitelné, alespoň na desktopu. Pro Compiz i Metacity.

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.