Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: keyring password  (Přečteno 4798 krát)

libcha

• Aktivní člen
  • *
keyring password
« kdy: 25 Prosince 2007, 18:11:11 »
ahoj,
uz se mi jednou podarilo nainstalovat bez problemu wi-fi pripojeni k internetu. pri dalsim spusteni ubuntu mi ale vyskocil pozadavek na heslo:
"enter password for default keyring to unlock keyring
the application 'nm-applet' (/usr/bin/nm-applet) wants acces to the default keyring, but it is locked"
a od te doby se vse tvari normalne (ikonka sily signalu, dialog nastaveni pripojeni, ap.) ale pripojeni neni k dispozici
zkousel jsem zadavat ruzna hesla (rootovske, WEP kód) ale nepomohlo
vubec nevim o co jde, kde je chyba, co dela aplikace nm-applet a co znamena keyring, takze by mi pomohly jakekoliv informace
diky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: keyring password
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosince 2007, 18:19:18 »
Keyring = klíčenka → uchovává různá hesla. S největší pravděpodobností při připojování do nějaké sítě vyžadující heslo jste toto heslo uložil do "klíčenky". Heslo, které tedy nm-applet (což je applet starající se o připojení do sítě) vyžaduje je heslo od vaší klíčenky ;).

libcha

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosince 2007, 18:43:41 »
:-o ja zadnou klicenku nemam....  ???
ta sit je chranena technologii WEP tj. cryptovani prenasenych dat. WEP klic mam a jeho zadani nepomohlo. neda se to nejak obejit? ja doufal ze root muze vsechno
ach ta bezpecnost ...  :'(

kychot

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Listopadu 2008, 10:51:04 »
:-o ja zadnou klicenku nemam....  ???
ta sit je chranena technologii WEP tj. cryptovani prenasenych dat. WEP klic mam a jeho zadani nepomohlo. neda se to nejak obejit? ja doufal ze root muze vsechno
ach ta bezpecnost ...  :'(

Mám teď přesně ten samý problém. Pochopil jsem to tak, že prostě nějaká aplikace (v tomto případě Network Manager) si moje heslo uložila do nějaké klíčenky a teď chce heslo k té klíčence. Bohužel se mi zatím nepodařilo se nikde dočíst, kde si jaké heslo pro klíčenku mám nastavit. Vypadá to, že tam snad je nějaké defaultní, nebo co, které já nevím. Takže by se hodila rada, jak toto heslo zjistit. V Ubuntím helpu jsem našel jedině návod k Passwords and Encryption Keys Manual, kde se na začátku píše, že máme kliknout na Application menu Other ▸ Password and Encryption Keys., ale já tam nic takového nemám. A pak jsem ještě louskal nějaké README z gnome-keyring, ale to je jen nějaké intro ka API, tam se uživatel nic nedoví. Zkušel jsem také
# dpkg-reconfigure gnome-keyring
v naději, že se mně to na nějaké heslo zeptá, ale zase nic.
Tak nevím co, možná by stačil jen vymazat soubor ~/.gnome2/keyrings/login.keyring

ufaak

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2008, 11:35:44 »
heslo do klicenky je tvoje prihlasovaci heslo
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 25 Listopadu 2008, 11:57:31 »
to nemusí být pravda, záleží na tom co di tam kdo nastaví...

kychot

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 25 Listopadu 2008, 12:34:23 »
to nemusí být pravda, záleží na tom co di tam kdo nastaví...

To právě nechápu, co mi tam kdo kde nastavil. Každopádně je jasné, že jsem vyzkoušel všechna možná hesla, svoje i rootí, a nic. Nakonec mi tedy pomohlo  vymazat soubor ~/.gnome2/keyrings/login.keyring
Potom se zeptal na nové. Ale kde je pro to v Ubuntím helpu nějaké povídání pro blbce, to jsem neobjevil.

krvesajmon

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Července 2011, 11:42:30 »
Ahoj, Ubuntu mám pár dní. Tak se nedivte, že mám takový asi pitomý dotaz. ~/.gnome2/keyrings/login.keyring  ...jak se tam mám dostat? Složku .gnome2 jsem nikde nenašel. Je to někde v systému souborů?

Tetsuya

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 15 Července 2011, 14:00:50 »
Ahoj, Ubuntu mám pár dní. Tak se nedivte, že mám takový asi pitomý dotaz. ~/.gnome2/keyrings/login.keyring  ...jak se tam mám dostat? Složku .gnome2 jsem nikde nenašel. Je to někde v systému souborů?

Znak ~ říká, že se ten soubor nachází v tvém domovském adresáři - tedy někde v /home/tvoje_uzivatelske_jmeno/... A podle tečky v názvu adresáře .gnome2 zjistíš, že jde o skrytý adresář, který neni normálně vidět. Pokud chceš skryté adresáře a soubory vidět v Nautilu, tak použij klávesovou zkratku CTRL+H. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.