Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Acer aspire 5315  (Přečteno 2359 krát)

Autonom

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 1
Acer aspire 5315
« kdy: 11 Července 2011, 18:26:18 »
po 5min sa mi vipne notebuk a je horuci jak to mam viriesit ? robi to pri kazdej verziji vo windowse mi ide normalne >:(

1arash

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 125
Re: Acer aspire 5315
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2011, 22:30:59 »
Mne ide vyborne---   
Acer aspire 5315 --- pri kazdej verzii ubuntu atd linuxoch , iba raz som riesil problem - updatoval som bios  na 1.45 ale zbytocne ventilator bol zapraseny a teraz si ho kontrolujem  v sensor applet v ubunte 10 10 ci nieje zapraseny ci sa nepriehrieva ..Dokonca som rozbehal aj windows z tejto stranky --http://www.vengem.com/jak-nainstalovat-windows-xp-na-notebook-acer   a tu ovladace pre win xp http://soulpass.com/2007/11/10/installing-windows-xp-professional-sp2-on-acer-aspire-5315-2153-laptop/#bios v ubunte v poho- hw perfektne vse ma vsebe linux ovladace..  intel grafika --  http://pastebin.com/XvhAXuPm
« Poslední změna: 14 Července 2011, 23:16:29 od 1arash »
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik   sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root          se meni heslo  Alt+F2 a gksudo nautilus           instalovanie v terminali  apt-cache search balik         Hledá zadaný balík. apt-cache show balik           Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Acer aspire 5315
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2011, 22:38:15 »
Ak je tam ATI/AMD krata, tak treba nainštalovať uzavreté ovládače.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

skunkos

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 399
    • Osobní web
Re: Acer aspire 5315
« Odpověď #3 kdy: 15 Července 2011, 08:43:31 »
Ak je tam ATI/AMD krata, tak treba nainštalovať uzavreté ovládače.
No, spíš bych to z popisu viděl možná na problém i skrz BIOS. Přece jen 5 minut na spadnutí počítače přehřátím je velkej hukot.
ArchLinux (KDE)
Můj web

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Acer aspire 5315
« Odpověď #4 kdy: 16 Července 2011, 13:47:56 »
Ak je tam ATI/AMD krata, tak treba nainštalovať uzavreté ovládače.
No, spíš bych to z popisu viděl možná na problém i skrz BIOS. Přece jen 5 minut na spadnutí počítače přehřátím je velkej hukot.
Ale v notebookoch máš minimum možností nastavenia v BIOSe :(
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

skunkos

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 399
    • Osobní web
Re: Acer aspire 5315
« Odpověď #5 kdy: 16 Července 2011, 14:27:36 »
Ak je tam ATI/AMD krata, tak treba nainštalovať uzavreté ovládače.
No, spíš bych to z popisu viděl možná na problém i skrz BIOS. Přece jen 5 minut na spadnutí počítače přehřátím je velkej hukot.
Ale v notebookoch máš minimum možností nastavenia v BIOSe :(
Ale tady nejde o nastavení BIOSu, ale o to že ten BIOS může být outdated a může obsahovat nějaký linux-related bug.
ArchLinux (KDE)
Můj web

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Acer aspire 5315
« Odpověď #6 kdy: 16 Července 2011, 14:33:00 »
Ak je tam ATI/AMD krata, tak treba nainštalovať uzavreté ovládače.
No, spíš bych to z popisu viděl možná na problém i skrz BIOS. Přece jen 5 minut na spadnutí počítače přehřátím je velkej hukot.
Ale v notebookoch máš minimum možností nastavenia v BIOSe :(
Ale tady nejde o nastavení BIOSu, ale o to že ten BIOS může být outdated a může obsahovat nějaký linux-related bug.
To som si aj ja myslel (Benq JoyBook A52), kvôli uspávaniu a tak som ho aktualizoval. Jediné čo z toho vzišlo je dokurvené ACPI a to tak, že to neukazuje hodnotu baterky...aj keď viem, že to dlhšie ako 1h a pár minút nevydrží. Ale pri rozšírenejších výrobcoch sa mi to ešte nestalo :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.