Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu k Windows na druhý disk  (Přečteno 1454 krát)

J0hn

• Aktivní člen
  • *
Instalace Ubuntu k Windows na druhý disk
« kdy: 26 Července 2011, 19:00:16 »
Mám na PC 2 HDD: stařičký 80GB IDE a 320GB S-ATA. Na S-ATA má Win XP na ten starý IDE chci dát UBUNTU. A chtěl bych dosáhnout toho aby:
1. PC naběhlo i po případném odebrání toho S-ATA disku
2. Při přeinstalaci Win na S-ATA disku se nepřepsal ten zavaděč nebo jak se té bootovací nabídce říká
3. Kdyby náhodou ten IDE disk odešel (což se při jeho stáří může snadno stát) tak aby normálně naběhly Win na S-ATA disku
Dá se toho dosáhnout? Kam v tom případě umístit ten zavaděč?
Intel Core2 Duo E6750, 4GB RAM, Nvidia-8800GT, Xubuntu 11.10-i386, http://j0hn.hys.cz/

RapMan

• Aktivní člen
  • *
Re: Instalace Ubuntu k Windows na druhý disk
« Odpověď #1 kdy: 26 Července 2011, 23:46:20 »
Ahoj, doporucoval bych ti instalaci pres wubi primo k windows. Nemusel bys resit odlisny zavadec, a instalaci bys mohl mit jak na stejnem disku jako windows, tak na starem ide. Pokud IDE vyndas, windows pujdou stale spustit.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 27 Července 2011, 15:23:27 »
Ja by som to urobil následovne. Inštalácia na PATA disk (aj so zavádzačom) a v BIOSe nastaviť bootovanie z neho. To presne vyhovuje tvojím požiadavkom.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

J0hn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Července 2011, 22:05:22 »
Díky, nainstaloval jsem na IDE včetně zavaděče a dal v Biosu jako první boot ten IDE disk (chvíli mi trvalo než jsem zjistil jak ho tam dostat:) a  zatím šlape jak má.
Intel Core2 Duo E6750, 4GB RAM, Nvidia-8800GT, Xubuntu 11.10-i386, http://j0hn.hys.cz/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.