Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache  (Přečteno 1734 krát)

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« kdy: 28 Července 2011, 17:34:52 »
Nejde o závadu...

Koupil jsem tuto kartu od Gigabyte, je to verze s 512 Ram DDR5, takže s větší propustností pamětí, než verze 1G DDR3. Na krabičce je napsáno 1G Turbocache, myslel jsem si, že v linuxu to nepojede. Ale nvidia-settings mi hlásí 1G ramky a operační mám stále 2G. Neví někdo, jak toto funguje?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6056
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2011, 17:50:26 »
Nejde o závadu...

Koupil jsem tuto kartu od Gigabyte, je to verze s 512 Ram DDR5, takže s větší propustností pamětí, než verze 1G DDR3. Na krabičce je napsáno 1G Turbocache, myslel jsem si, že v linuxu to nepojede. Ale nvidia-settings mi hlásí 1G ramky a operační mám stále 2G. Neví někdo, jak toto funguje?
Alokuje se, až když je třeba.

http://extrahardware.cnews.cz/gigabyte-klame-zakazniky-1-gb-pameti-ktery-na-karte-neni


Kód: [Vybrat]
TurboCache™ Technology
NVIDIA TurboCache™ technology utilizes the additional bandwidth of the PCI Express graphics bus to reach higher levels of graphics performance than traditional video memory solutions, delivering the performance and features you expect from NVIDIA graphics hardware. By allowing the graphics processing unit (GPU) to share the capacity and bandwidth of dedicated video memory and dynamically available system memory, TurboCache™ turbocharges performance and provides larger total graphics memory.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #2 kdy: 28 Července 2011, 18:10:42 »
Aha, tak díky. Co se týče odkazu, mě Gigabyte neklamal, věděl jsem co kupuju. I krabice je patřičně označená. Co mi ale výběr poněkud komplikovalo, v jednom internetovém obchodě značí karty GT v nadpisu jako "GTS"...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #3 kdy: 28 Července 2011, 22:47:34 »
To je zajímavý, chtěl jsem tuto Geforce původně od Gainwardu, ale ve 3 obchodech ji neměli skladem, tak jsem nakonec v tom posledním nepohrdl tímto od Gigabytu.
Schválně jsem se díval a ani Asus, ani Gainward nikde nic o turbocache neuvádí. Přitom v této verzi nabízejí 1G DDR3/1G DDR5. Podle mě to bude těch mých 512 MB DDR5 + turbocache. A nebo tam ten 1 GB DDR5 skutečně je, potom by to s Turbocache mělo být 2 G...čert vzal 1 GB..
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6056
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #4 kdy: 28 Července 2011, 22:56:32 »
To je zajímavý, chtěl jsem tuto Geforce původně od Gainwardu, ale ve 3 obchodech ji neměli skladem, tak jsem nakonec v tom posledním nepohrdl tímto od Gigabytu.
Schválně jsem se díval a ani Asus, ani Gainward nikde nic o turbocache neuvádí. Přitom v této verzi nabízejí 1G DDR3/1G DDR5. Podle mě to bude těch mých 512 MB DDR5 + turbocache. A nebo tam ten 1 GB DDR5 skutečně je, potom by to s Turbocache mělo být 2 G...čert vzal 1 GB..
Čip a sběrnice té karty je stejně příliš pomalá na smysluplné využití 2GB paměti. ;-)
Hele já mám na grafice DDR2 paměti a taky pařím(žiju) ;-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #5 kdy: 28 Července 2011, 23:04:52 »
Tak ano, ona stačí na nějaký to zahrání si i starší slabší karta. Ale když je na výběr za skoro stejnou ze dvou variant, tak si vyberu tu rychlejší.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #6 kdy: 29 Července 2011, 11:45:50 »
Tak ano, ona stačí na nějaký to zahrání si i starší slabší karta. Ale když je na výběr za skoro stejnou ze dvou variant, tak si vyberu tu rychlejší.
Ja som mal/predal :D najlepšiu takúto kartu od Asusu a mala 1GDDR5 :)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #7 kdy: 29 Července 2011, 15:15:11 »
No tak je to možný. Myslel jsem, že existují pouze jako 512/DDR5, nebo 1G/DDR3.. Já jsem spokojený, vždyť na té paměti tolik zas nefičí a nevíc to není žádnej mainstream.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #8 kdy: 29 Července 2011, 16:28:37 »
No tak je to možný. Myslel jsem, že existují pouze jako 512/DDR5, nebo 1G/DDR3.. Já jsem spokojený, vždyť na té paměti tolik zas nefičí a nevíc to není žádnej mainstream.
Ja som to predal lebo som si hovoril, že nač mi tá karta bude ak sa nehrávam hry a tak...ale teraz zisťujem, že witcher 2 na integrovanej asi nepôjde. Teda ide na 800x600 max 10fps :D Chcem kúpiť nejakú slušnejšiu akurát neviem či AMD alebo Nvidia :/ ako viem, že každý mi tu napíše Nvidia...ale predstava AMD procesoru s AMD grafikou ma nejako neopúšťa :)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Nvidia Geforce GT440 - Turbocache
« Odpověď #9 kdy: 29 Července 2011, 18:55:29 »
No já mám procesor AMD s čipsetem Nvidia a grafikou Nvidia:). Jinak tahle karta je celkem slušná na tu cenu, dokonce jsem koupil nevědomky OC verzi...Líbí se mi, že když není potřeba výkon, tak se jádro podtaktuje na 50 MHz, to osmičková řada neuměla...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.