Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dva monitory + Dvě GK  (Přečteno 1526 krát)

stuchlej

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
Dva monitory + Dvě GK
« kdy: 28 Července 2011, 21:37:20 »
Dobrý den.
Na začátky jsem měl jeden monitor: CRT na grafické kartě ATI RADEON HD 3200 + nainstalované ovladače (OnBoard)
Poté jsem přidal další monitor: LCD na grafické kartě NVIDIA od ASUS GeForce 7100 GS
Prohodil jsem monitory, protože LCD má maximálné 1024x768 ale CRT má 1280x1024 a ta NVIdia je prej výkonější

Zapnul jsem počítač, a primárně začala pracovat NVIDIA. Systém naběhl v 1024x768. Nainstaloval jsem ovladače, počítač restartoval a jediná zmněna byla, že jsem nyní mohl nastavovat ještě menší rozlišení.
Restaroval jsem počítač a v dualBIOSu jsem nastavil, že se bude používat OnBoard, naběhlo ubuntu (v monitoru, který řídí ATI) a začal používat ovladače pro NVidia. Ovladače ATI se asi přestaly používat. Ve správě zmizelo CCC a v systému ho zase nahradil NVidia X server settings. Nemohu systém dokopat k tomu, aby začal používat obě GK (taky jsem to nikdy nedělal)

Nevíte co s tím? Děkuji
« Poslední změna: 28 Července 2011, 21:44:17 od stuchlej »
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2011, 21:47:31 »
A proč to tak chceš?  ;D Zapoj si oba dva monitory do toho radeona, určitě bude výkonější než 7100 GS...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

stuchlej

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #2 kdy: 28 Července 2011, 21:49:36 »
ATI má výstupy: VGA, DVI, HDMI
NVIdia má: VGa, DVI, a nějakej kulatej, co naní S-video

LCD má vstup: VGA
CRT má vstup: VGA

Nyní mám LCD na NVIDII a CRT na ATI
« Poslední změna: 28 Července 2011, 21:55:13 od stuchlej »
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #3 kdy: 28 Července 2011, 22:00:11 »
Jestli jsi nedostal ke kartě redukci DVI->DSUB(VGA), bude jednodušší ji dokoupit, než se mořit s tímhle.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

stuchlej

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #4 kdy: 28 Července 2011, 22:01:44 »
No... Ehm... Mě je mě je jaksi mileší se s tím mořit... tedy pokud by vám nevadilo mi říct, jak na to... Děkuji :)
Jde o to, že bych rád využil výkon obou karet, protože moje 3200 není s Ubutnu zrovna kamarád a taky bych se rád něco naučil... Děkuji
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #5 kdy: 28 Července 2011, 22:15:21 »
Tak to bohužel..alespoň kdyby to bylo od jednoho výrobce, ale takhle si nejsem jistej, jestli je to vůbec možný. Protože xserver se vždy váže na zařízení, který bootuje bios. Takže pokud najede z nvidie, nahodí se ovladače nvidie a ta druhá karta tam bude prostě odpočívat asi, nebo může být použita na fyziku.

Redukce to jistí, mořit se s tím nemá cenu.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

stuchlej

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #6 kdy: 28 Července 2011, 22:17:25 »
Děkuji, mimochodem, slyšel jsem něco o tom, že je možné mít zárověŇ spuštěné dva Xservery a používat je, nevíte jak na to? Děkuji. pokusím se sehnat si tu redukci.
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #7 kdy: 28 Července 2011, 22:27:34 »
Jo tak to nevím, měl jsem Ati i Nvidia karty, ale nikde ne najednou. Co se týče dvou X serverů, nedovedu si představit, na co je použít. Podle mě je lepší používat toho radeona na oba dva monitory s redukcí a zavřít to tady. Co se týče pokusů se dvěma Xservery, bude asi lepší založit nový téma směrovaný přímo na ně...

A budu muset dát do poznámky, aby mi už nikdo nikdy tady zásadně netykal  ;D.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #8 kdy: 29 Července 2011, 11:47:34 »
A budu muset dát do poznámky, aby mi už nikdo nikdy tady zásadně netykal  ;D.
???
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #9 kdy: 29 Července 2011, 15:15:42 »
A budu muset dát do poznámky, aby mi už nikdo nikdy tady zásadně netykal  ;D.
???
Nevykal! :D
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Dva monitory + Dvě GK
« Odpověď #10 kdy: 29 Července 2011, 16:24:56 »
A budu muset dát do poznámky, aby mi už nikdo nikdy tady zásadně netykal  ;D.
???
Nevykal! :D
:D:D:D ja z teba nechápem :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.