Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Som začiatočník a chcem sa viac priučiť Linuxu  (Přečteno 4455 krát)

mirofilmphoenix

• Návštěvník
  • mirofilmphoenix
    • kino
Som začiatočník a chcem sa viac priučiť Linuxu
« kdy: 06 Srpna 2011, 13:14:55 »
neviete náhodou či sa usporiadavajú dáke kurzy a školenia pre začiatočníkov v oblasti linuxu ubuntu atď...Privítal by som všetky možné informácie som z Bratislavy...A chcem sa dostať do diania veci ubuntu ma zaujalo a chcem sa dozvedieť viac...prípadne poraďte akú literatúru si mám zakúpiť na začiatok...Alebo dávate ľudia niekto školenia?ďakujem prajem všetkým Ubunťákom pekný deň...MIROFILMPHOENIX

[attachment deleted by admin]

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
Re: Som začiatočník a chcem sa viac priučiť Linuxu
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2011, 13:54:11 »
Co sa tika skoleni, to som este v pripade linuxu nevidel ale literatury je hafo. Mozes skusit prirucku priamo k ubuntu kuktorej dostanes aj Cd s ubuntu. Ja dalej mam knihu "Linux-jdi do toho" ktora rozobera istalaciu a konfiguraciu znamich distribuci(o ubuntu vnej zmienka neni) a nakoniec 1dna z najlepsich "Vytvarime vlastni distribuci Linuxu" tu pochopis ako Linux funguje, co sa ukryva v jeho utrobach a to vsetko polopate pre zaciatocnika-tato kniha mi pomohla stat sa pokrocilejsim uzivatelom Linuxu a aj poresit mnohe problemy :P
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2011, 14:02:56 »
Skolenia by som skusil pozriet takto
http://goo.gl/hBUUN
zaklady
http://goo.gl/PQ8I0
a na otazky ti odpovedia na kazdom linuxovom fore. Aj ked je pravda ze najlepsie sa uci ked mas niekoho skuseneho pri sebe. Skus sa opytat na niekoho v blizkosti aj na linuxos.sk a linuxon.sk.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2011, 13:57:38 »
Já linux vnímam jako nadšení,není to "klikej a spi" ,jestli máš tu možnost tak si nainstaluj i jiné distribuce,mandriva,suse, fedora, sem tam si na netu něco vo tom přečteš, a tak. Jinak pro začátek ti taky může pomoct toto forum, procházej si otázky a odpovědi který  ti připadáj zajimavý a po čase zjistiš že už i sám dokážeš poradit... je tu víc odvětví, kromě jistýho základu s terminálem je tu grafika,hry hudba, anebo od každýho trochu.-))

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #4 kdy: 08 Srpna 2011, 09:11:45 »
Zdravím,

pokud uvažuješ opravdu o pochopení linuxu a přecházíš z Windows, jednoznačně doporučuji tento článek, docela jsem se u něj pobavil :-) To jen, abys věděl co od linuxu můžeš čekat a co naopak nečekat..

Jak bylo řečeno, literatury je opravdu hodně, vystačíš si jak se zdejší WIKI nebo fórem, kde ti milerádi ochotní linuxový nadšenci poradí :-). S těmi kurzy bych to viděl spíš tak, že se určitě najde někdo, kdo ti jednoduše, např po skajpu vysvětlí základní rozdíly a třeba přes vzdálenou plochu i přímo ukáže co a jak...

Pro začátek, jak se mi osvědčilo instalovat linuxové distribuce, tak nějaké čtení najdeš i tady, zlehoulinka pokročilejší věci zase tady, tabulku nahraditelných programů zase tady a nějaké pokročilejší věci ve formě video návodů a prezentací (abys viděl, co např si můžeš v linuxu udělat a viděl jsi tak, že možnosti jsou opravdu neomezené - v podstatě co si vymyslíš, to jde v linuxu realizovat), najdeš třeba tady
« Poslední změna: 08 Srpna 2011, 09:13:58 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.