Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmena Mac adr.  (Přečteno 9300 krát)

nitram

• Návštěvník
Zmena Mac adr.
« kdy: 02 Ledna 2007, 19:46:38 »
Zdravim

Vim ze problem s rozchozenim site se zde resil mnohokrat, ale odpoved jsem bohuzel nenasel.

U poskytovatele mam net zaregistrovany na Mac adresu sitovky. Ubuntu mi toto cislo bohuzel detekuje jinak, takze potrebuji tuto adresu zmenit . Jak to muzu udelat ?

Diky za radu

romi

• Stálý člen
  • **
Zmena Mac adr.
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2007, 20:24:46 »
ubuntu ti detekuje inak MAC adresu?? pochybujem :)))

ale inac...
Kód: [Vybrat]
ifconfig hw ether
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Zmena Mac adr.
« Odpověď #2 kdy: 02 Ledna 2007, 20:43:16 »
Jedna se o vyrobni cislo sitove karty, ktere je dane hardwarove a je nezavisle na spustenem operacnim systemu.

nitram

• Návštěvník
Zmena Mac adr.
« Odpověď #3 kdy: 02 Ledna 2007, 20:45:03 »
Mozna je to zvlastni, ale je to tak :o). Kazdopadne podobny problem mam od jiste doby i ve winech, takze musim taky menit MAC. Taky nechapu , jak sitovka muze zniceho nic zmenit adresu, ale asi muze.

Kazdopadne rada zabrala , takze uz pisi z UBUNTU.

Abych popsal prvni dojmy, je to trochu kovbojka .... jsem uzivatel SUSE , ale tohle je neco jinyho, No nic ... jdu resit dalsi veci jako instalace KDE, zmena rozliseni na 1680x1050 (doufam, ze UBUNTU zvlada) atd.

Jeste jednou diky za radu

LS

• Závislák
Zmena Mac adr.
« Odpověď #4 kdy: 02 Ledna 2007, 20:47:09 »
Citace: nitram
...nechapu , jak sitovka muze zniceho nic zmenit adresu, ale asi muze....
Nemuze. Pokud nejaky program hlasi jinou nez skutecnou MAC adresu sitove karty, jedna se o bug v tomto programu (nebo ovladaci) a melo by se to nahlasit.

Krtko

• Stálý člen
  • **
Zmena Mac adr.
« Odpověď #5 kdy: 02 Ledna 2007, 22:18:15 »
no ja som toto zazil s win. proste na freebsd a linuxe mal sietovka rovnaku mac, ale nie na win. prisiel som na to iba nahodou ked sa pc nevedel prihlasit na sieti lebo som tam mal rozbehane dhcp a mac detekciu.

romi

• Stálý člen
  • **
Zmena Mac adr.
« Odpověď #6 kdy: 02 Ledna 2007, 23:06:47 »
zaujimave :)..

no..v kazdom pripade..nezabudni si dat do nastavenie do /etc/rc.local (vlastne len to, co sim ti hore napisal)
alebo do /etc/network/interfaces (co casti eth0 zapisat: hwaddress ether )...aby sa ti zmena mac vykonala vzdy po starte
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

nitram

• Návštěvník
Zmena Mac adr.
« Odpověď #7 kdy: 02 Ledna 2007, 23:56:37 »
Randy, tomu rikam pomoc ... dal jsi mi odpoved jeste nez jsem stihl polozit otazku "proc mi ten net po restartu opet nejede"

Vrele diky smere k tobe :o]

LS

• Závislák
Zmena Mac adr.
« Odpověď #8 kdy: 03 Ledna 2007, 00:29:17 »
Citace: krtko
no ja som toto zazil s win. proste na freebsd a linuxe mal sietovka rovnaku mac, ale nie na win. prisiel som na to iba nahodou ked sa pc nevedel prihlasit na sieti lebo som tam mal rozbehane dhcp a mac detekciu.
Pak to byl nejspis bug v ovladaci sitove karty ve Windows, systemu se misto skutecne MAC adresy predavala chybna hodnota. Sitova karta ma jen jednu a porad stejnou MAC.

Krtko

• Stálý člen
  • **
Zmena Mac adr.
« Odpověď #9 kdy: 03 Ledna 2007, 00:47:55 »
no moze byt. nejak dlho som po tom nepatral. ale uz som to pocul od viacerych ludi, ze vo win sa im zmenila mac na sietovke.

LS

• Závislák
Zmena Mac adr.
« Odpověď #10 kdy: 03 Ledna 2007, 00:53:19 »
Citace: krtko
...uz som to pocul od viacerych ludi, ze vo win sa im zmenila mac na sietovke.
Porad dokolecka jako kolovratek :)
MAC adresa se nikde nezmenila a nemohla zmenit. Ze nejaky program pod Windows vypisoval jinou hodnotu neznamena ze se sitove karte zmenila MAC adresa, znamena to jen to, ze ten prislusny program spatne vyhodnotil informaci ulozenou v karte a zobrazil nesmysl. MAC adresa sitove karty se nezmenila a zmenit nemohla.

Krtko

• Stálý člen
  • **
Zmena Mac adr.
« Odpověď #11 kdy: 03 Ledna 2007, 00:57:06 »
no to je jasne, ze nie priamo na hw. len islo o to, ze system odniekial zobral nejaku blbost a potom sa s nou zrejme snazil aj pracovat. no a tym padom to blblo cele. to je vsetko.

nuclex

• Aktivní člen
  • *
Zmena Mac adr.
« Odpověď #12 kdy: 03 Ledna 2007, 02:03:15 »
Mozna by nebylo na skodu popsat konkretne ten rozdil :-)
Nebylo to jenom 00:00 / 00-00 / 0000 ?
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

Krtko

• Stálý člen
  • **
Zmena Mac adr.
« Odpověď #13 kdy: 03 Ledna 2007, 12:38:07 »
ak si dobre spominam tak rozdiel bol v poslednom 6 cisli. cize vendor by  aj bol sedel, ale zvysok nie. preco to neviem. mne sa to stalo 1x v zivote a uz sa s tym nastastie nemusim trapit. len som proste chcel upozornit na to, ze ak bolo pripojenie na net aktivovane podla mac, ktoru si zisti win, tak by v tom mohol byt problem. karta to bola nejaka stara 10 mbit s rtl chipsetom.

IT

• Návštěvník
Zmena Mac adr.
« Odpověď #14 kdy: 14 Ledna 2007, 16:41:46 »
zkus v BIOSu natáhnout defaultní nastavení. Měl jsem ten samý problém. To mi pomohlo.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Zmena Mac adr.
« Odpověď #15 kdy: 17 Ledna 2007, 11:29:00 »
Mne v ubuntu mac adresa za boha zmenit neslo, i kdyz se samotne ubuntu tvarilo jakoze je MAC adresa jina.

Ve WinXP to slo bez problemu a bez instalovani nejake utility (sitova pripojeni - LAN - adapter - konfigurovat Network address - hodnota: mac adresa)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

max007

• Aktivní člen
  • *
Zmena Mac adr.
« Odpověď #16 kdy: 19 Února 2007, 20:30:45 »
takze jestli to spravne chapu tak kdyz napisu do terminalu

sudo ifconfig eth0 down
sudo ifconfig eth0 hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX (adresu MAC)
sudo ifconfig eth0 up
a dale jeste

sudo dhclient eth0tak se zmeni MAC jen do te doby nez se restartuje Ubuntu a pokud bych chtel aby byla MAC zmenena nastalo tak zapsat tyto predchozi prikazy do /etc/rc.local a nebo napsat /etc/network/interfaces pridat pod nazev rozhrani(adapteru)

hwaddress ether XX:XX:XX:XX:XX:XX (adresu MAC)Je to tak?

no a jeste jeden dotaz kdyz nastavim tedy MAC v /etc/network/interfaces da se najek adresa nastavit bez restartovani PC? je na to nejaky prikaz? sudo ifconfig eth0 down a nasledne sudo ifconfig eth0 up nepomaha.
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II

zigi

• Aktivní člen
  • *
Zmena Mac adr.
« Odpověď #17 kdy: 20 Února 2007, 08:11:03 »
je to presne tak..

tak pouzij ipconfig eth0 hw ...
..:: be free - use kubuntu ::..

Pavelp

• Host
Zmena Mac adr.
« Odpověď #18 kdy: 20 Února 2007, 17:18:52 »
V /etc/network jsou katalogy if-preup.d a tak dal. Programy v nich se spousteji v poradi jejich nazvu. Taky se daji zapsat prikazy do samotneho souboru interfaces. Zkuste info interfaces.

+Nikitk@+

• Návštěvník
Zmena Mac adr.
« Odpověď #19 kdy: 25 Února 2007, 13:55:24 »
Ahoj dnes jsem nainstaloval UBUNTU a vzivote sem s timhle nedelal a potrebuju trvale zmenit mac adresu. Muze mi prosim nekdo napsat postup jako pro debila protoze ja z toho co tady pisete nepoznam co mam dlat kdyz vidim ze mam neco pridat do /etc/rc.local jako jak pridat ? Tak prosim napiste mi navod typu otevri si terminal a napis .... pak stiskni enter a napis nebo proste tak neco dekuju :)

Pavelp

• Host
Zmena Mac adr.
« Odpověď #20 kdy: 25 Února 2007, 16:54:33 »
I takove navody tady a na wiki jsou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.