Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Flash player a videa 1080p  (Přečteno 3831 krát)

password1

• Návštěvník
Flash player a videa 1080p
« kdy: 23 Srpna 2011, 16:03:49 »
Zdravím..... používam Ubuntu 11.04 32bit.....môj zatial nevyriešený problém sa týka toho, že akonáhle pustím HD video na youtube, vimeo.com alebo aj inych....video nenormalne trha. Snažil som sa problém viac krát vyriešiť úplnou odinštaláciou flashu cez synaptic správcu balíkov a opätovne nainštalovať ale to nepomohlo. Nísledne som išiel podľa tohto návodu http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,54505.0.html no ani ten mi nepomohol. Neviem si už ďalej rady ....Ak niekto viete čo stým pomôžte. Vďaka  :-\

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re: Flash player a videa 1080p
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2011, 16:10:40 »
to zavisi na cpu|gfx (pokud umi hw accel pro flash) .. flash je zlocinecka technologie a skube to i na silnejch pocitacich
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

password1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2011, 17:40:10 »
No to mi je jasne ale na windowsoch mi to ide bez akehokolvek lagovania ...len v ubuntu mi to ide blbo....a neviem prist na chybu.... myslim si ze ked to ide vo Windowse 7 a aj XP vporiadku bez sekania tak to musi ist aj na linuxe len to neviem nadstavit alebo prist na to preco to ide zle. moj HW CPU 4 jadro 3.1 Ghz Athlon, Nvidia GTX 260, 4 GB RAM

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #3 kdy: 23 Srpna 2011, 17:43:33 »
Vybral sis totiž "návod" :) Taky mám u HD videí na youtube "software video rendering", ale nic se neškube. Používám beta 64bit flash...

EDIT: Ale tak by to mělo být vlastně v pořádku, "software video rendering, accelerated video decoding". Takhle mi jádra, když je dám na plno, jedou při přehrávání 1080p 20-40% (a potí se gpu). http://www.youtube.com/watch?v=XSGBVzeBUbk
« Poslední změna: 23 Srpna 2011, 17:53:51 od sabraq »
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

password1

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2011, 19:18:43 »
Ďakujem za radu vyskušam ten 64bit flash ak sa to da naistalovat aj na 32bit

sabraq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2011, 19:35:33 »
Ďakujem za radu vyskušam ten 64bit flash ak sa to da naistalovat aj na 32bit

Tak to ne, to by musela být 64bit distribuce. Možná ale pomůže Flash Aid - dpolněk firefoxu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 23 Srpna 2011, 21:15:36 »
Buď v klidu. Nějak se to pořeší. Mám cca 3x pomalejší PC a Bunny jede plynule :-)

jen by mě zajímalo...přešel jsi z jiné distribuce/instalace nebo je to čistej profil Firefoxu?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

password1

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Srpna 2011, 05:50:56 »
No zakúpil som si knihu "Ubuntu 10.10 CZ - praktická príručka uživatele linuxu" - v ktorej som sa mimochodom nič nové nedozvedel :) a tam boli priložené 2 DVD - 1 64bit verzia a 1 32bit verzia, - mal som nainštalovanú 32bit verziu Ubuntu 10.10 a z nej som upgradol cez správcu aktualizácií na 11.04, ale Flashe HD mi išli zle aj na 10.10 a idu na prd aj na 11.04 ....tento problem uz riesim pomerne dlho :) a nie a nie ho poriešiť.... a nieje to problem len vo firefoxe ale ide to rovnako aj v google Chrome, Chromium ...inak Ubuntu mam velmi raad len toto prehrávanie videí je jediná vec ktorá mi v ňom vadí, že to nejde tak ako vo win a keď sa mi ju podarí vyriešiť tak Windows už nebude pre mňa prijoritný systém a budem ho používať maximálne na hry ...ktoré aj tak ani nehrávam :)

Teraz ma napadlo ešte jedno riešenie do ktorého sa mi ale moc nexe.....odinštalovať 32 bit verziu a inštalnuť 64bit verziu a potom použiť ten 64bit flash....akurat že sa mi nexe zalhovat všetky tie data co tu mam tak to takto budem riešiť iba v krajnom prípade keď sa to inak nebude dat

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 24 Srpna 2011, 08:42:23 »
64b flash mal este donedavna ovela vacsie problemy ako 32b takze dako lepsi asi nebude ani teraz..skor by som to videl cpu-governorovi nastavenom na powersave mozno v kombinacii so zle/vobec nenaisntalovanymi ovladacmi grafiky

http://wiki.ubuntu.cz/Spr%C3%A1va%20nap%C3%A1jen%C3%AD#Nastaven.2BAO0_frekvence_procesoru
navod, resp. test spravnej funkcnosti ovladaca gk najdes tiez niekde na wiki..

ina flash aplikacie problem nerobia? za skusku by mozno stalo aj youtube v html5 - aktivujes si to tu > http://www.youtube.com/html5

btw. umna tiez plynule na podstatne slabsom hw athlon x2 2.5Ghz, gf8500..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

sabraq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 24 Srpna 2011, 12:25:02 »
Buď v klidu. Nějak se to pořeší. Mám cca 3x pomalejší PC a Bunny jede plynule :-)

jen by mě zajímalo...přešel jsi z jiné distribuce/instalace nebo je to čistej profil Firefoxu?

To bylo na mě? Bunny mi taky jede plynule, i kdyby hw akcelerace (přes sw knihovnu) neběžela, bude taky běžet plynule. Jenom se trochu víc nadře CPU, takže nebude asi možné dělat něco na pozadí, třeba kompilovat Oo, nebo tak něco ;).

64b flash mal este donedavna ovela vacsie problemy ako 32b takze dako lepsi asi nebude ani teraz..skor by som to videl cpu-governorovi nastavenom na powersave mozno v kombinacii so zle/vobec nenaisntalovanymi ovladacmi grafiky

No jde o to, že na 64bit systému 32bit flash používá wrapper, kterej dělá paseku. Proto je lepší použít nativní. Ale i ten se chová divně (11.0x), nejlíp mi asi fungoval starý 10.02, asi ho zkusím zase nahodit...

password1

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 24 Srpna 2011, 14:30:45 »
Tak sa mi to podarilo.......nainštaloval som Flash Aid podľa rady "sabraq" inak ...flash aid mi odinštaloval dovtedy používaný flash a nahradil ho nieakou beta verziou flashu ..... tá ide bez seknutia.....len po reštartnutí pc mi to urobilo to že keď som znovu spustil firefox a chcel som napr. na vimeo.com prehrať video tak mi flash začal padať ...pomohlo len opätovné kompletné odinštalovanie a nanovo nainštalovať ...zatial to šlape

Takže Vďaka  ;)

inak driver vga použivam tento:

[attachment deleted by admin]

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 24 Srpna 2011, 18:19:39 »

To bylo na mě? Bunny mi taky jede plynule, i kdyby hw akcelerace (přes sw knihovnu) neběžela, bude taky běžet plynule. Jenom se trochu víc nadře CPU, takže nebude asi možné dělat něco na pozadí, třeba kompilovat Oo, nebo tak něco ;).

[quote

Nebylo. Ale neva :-)

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 24 Srpna 2011, 18:20:21 »
Tak sa mi to podarilo.......nainštaloval som Flash Aid podľa rady "sabraq" inak ...flash aid mi odinštaloval dovtedy používaný flash a nahradil ho nieakou beta verziou flashu ..... tá ide bez seknutia.....len po reštartnutí pc mi to urobilo to že keď som znovu spustil firefox a chcel som napr. na vimeo.com prehrať video tak mi flash začal padať ...pomohlo len opätovné kompletné odinštalovanie a nanovo nainštalovať ...zatial to šlape

Takže Vďaka  ;)

inak driver vga použivam tento:
U té beta 11ctky mám lepší zkušenost s betou1.. než s betou2(momentálně aktuální).

sabraq

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 24 Srpna 2011, 18:51:08 »
Já používám 280.13 ručně nainstalovanej z *.run.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 24 Srpna 2011, 20:45:23 »
Mám nové postřehy - když si pustím v Opeře na youtube video, nechám hrát na pozadí, otevřu nový list na bandzone.cz (jede ve flashi) a zaloguju se, tak ztichne/spadne to video na youtube.com. Verze flash - You have version 11,0,1,98 installed. Ve FF jsem to raději nezkoušel, s ním zamrzne celej systém.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #15 kdy: 24 Srpna 2011, 21:12:34 »
Mám nové postřehy - když si pustím v Opeře na youtube video, nechám hrát na pozadí, otevřu nový list na bandzone.cz (jede ve flashi) a zaloguju se, tak ztichne/spadne to video na youtube.com. Verze flash - You have version 11,0,1,98 installed. Ve FF jsem to raději nezkoušel, s ním zamrzne celej systém.
Jádro nezamrzne.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 24 Srpna 2011, 21:36:43 »
Jádro nezamrzne.
No ledka hdd bliká, ale SysRq je mi platný jako mrtvýmu kabát, do konzole mě taky nepustí, takže tvrdý reset.

Tak jsem si chtěl stáhnout betu 64bit 10.2 (*.tar.gz) z adobe labs, protože ta mi fungovala dle mého nejlíp. Jenomže už je tam aktuální beta 11, tak jsem zkusil 10.3, který je k dispozici i v *.deb balíku. Jenomže to je nejspíš zase 32bit verze, podle opera-pluginwrapper-ia32-cosi v procesech a funguje snad ještě hůř, než beta 11 64b. Navíc Flash 10.3.183.5 crashes in ALL browsers...Takže v kombinaci s FF6 je to úplně úžasný stav! Teď lituju, že jsem si ten balík s betou 10.2 smazal. A FF6 půjde z domu..

EDIT: Takže jsem odstranil FF6, nainstaloval stařičký FF 3.6.20, který ovšem nemá v repozitářích čestinu (ale jiný balík se na ni odkazuje) - LTS jako vyšitý...Flash už nekomentuju, je to zabitej čas...
« Poslední změna: 25 Srpna 2011, 00:10:32 od sabraq »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #17 kdy: 25 Srpna 2011, 12:33:10 »
No mně zase točí FF7... nedovolí provozovat flash 10.3, protože je prý starý a nebezpečný. Asi by pomohlo to odstavit v cfg.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

password1

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 25 Srpna 2011, 19:41:18 »
hmmmm tak ten Flash aid mi sice pomohol.....ale len na chvilu....momentalne mi stale padne ked chcem prehrat flash video a zaujimave je ze ked cez centrum softwaru odistalujem flash a odinstalujem aj vsetky sucasti cez synaptic tak na stranke adobe mi stale pise ze mam instalovanu verziu 10.3..........inak ako nainstalujem ten tar.gz subor....som len zaciatocnik v tychto veciach....nevie niekto poradit?

Rover623

« Odpověď #20 kdy: 25 Srpna 2011, 20:20:23 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.