Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prihlaseni k VPN bez clienta  (Přečteno 2132 krát)

InToSSH

• Návštěvník
Prihlaseni k VPN bez clienta
« kdy: 26 Srpna 2011, 11:27:54 »
Zdravim, prosim o radu s moznosti pripojit se k VPN bez clienta. Resim tu firemni VPN, klasicky OpenVPN jsem tu rozchodil..funguje jak ma s certifikatama, avsak sef si vymyslel ze se potrebuje pripojovat k VPN i kdyz bude treba na jinem PC kde nebude nainstalovat VPN client a samozrejme je moc pohodlny na to aby ho instaloval a nastavoval. Ukazoval mi taky jakysi VPN tunel od sesterske spolecnosti, kde jen v IE otevrel jakousi stranku, zadal jmeno, heslo.. potom kliknul na Connect, spustil se nejaky Java applet v PC a pripojilo ho to samo bez jakychkoliv instalaci k VPN, ani nove sitove rozhrani se nevytvorilo. Pote normalne otevrel RDP na 192.168.100.100 (nase firemni sit: 192.168.8.0, tudiz nemel zadny routy do ty site bez VPN). Proto by me zajimalo jak je to udelany a jaky jsou moznosti tohle rozchodit. Predem diky :)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: Prihlaseni k VPN bez clienta
« Odpověď #1 kdy: 26 Srpna 2011, 13:47:36 »
Příjde mi že tvůj šéf používá Windows a snažíš se tam také připojovat z windows přes RDP, jsi si jistý že jsi se trefil na to správné fórum? :)
Celé mi to připadá jak nějaké Hamachi co tady popisuješ ale co vlastně ten java skript dělá těžko říct. :-\
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

InToSSH

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Srpna 2011, 14:11:33 »
Urcite jsem si nespletl forum..i kdyz... Je to tak ze tu mame samozrejme linux router/server.. takze se potrebuju zvenku pripojit pres tunel na nej.. a pres nej si uz nasmeruju porty na vnitrni server v siti.. ano ten je Widlackej kvuli softwaru na kontrolu produkce.. a na nej se on potrebuje pripojit pres VPN.. takhle mi to uz funguje na OpenVPNku.. jenze widlackej serveru tu neresim.. jde mi jen o to jestli existuje neco pro LINUX co by fungovalo tak jak jsem popsal..

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2011, 14:22:51 »
rekni sefovi ze je ignorant a ze by mel pit vic vody, jsou vedra a on pak z toho vymejsli kraviny .. jinak ono vpn bez klienta muze byt treba placenej citrix  ..
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

InToSSH

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2011, 15:46:02 »
Jo diky.. na ten citrix kouknu.. i kdyz se mi to vubec nelibi ze je to placeny :/ sef je ignorant.. to vim uz dlouho :D vzdycky mu nejakej "chytrej clovek" neco poradi a pak to dopadne tak ze tu je widlackej server na kterym bezi veskera posta (o licencich ani nemluvim protoze kdyz slysim ty castky tak se mi otvira kudla v kapse) tak aspon ze jsem si prosadil ten linuxi server, na kterym mohla stejne tak ta posta bezet o dost lip za nulovy naklady.. ale tak je to jeho vec..

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #5 kdy: 29 Srpna 2011, 22:49:53 »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2011, 12:37:04 »
Taktéž doporučuju TeamViewer :-)
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.