Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční wifi na Acer Extensa 5620Z  (Přečteno 3552 krát)

jincom

• Návštěvník
Nefunkční wifi na Acer Extensa 5620Z
« kdy: 30 Srpna 2011, 22:55:03 »
Ahoj, po dvou letech jsem si nainstaloval mé oblíbené Ubuntu a hned narazil na problém s wifi. Dle tohoto návodu na wiki http://wiki.ubuntu.cz/Acer%20ACPI jsem se pokoušel zprovoznit wifi. Dojdu pomocí příkazu v terminálu vždy ke kroku make, po jehož zadání se ale v terminálu nic neděje (po zadání příkazu se již terminál neskočí na další řádek, nedělá prostě nic). Věděl by někdo prosím, co s tím? Už jsem nad tím strávil několik hodin, pročetl wiki i fórum, ale nic nefunguje. Díky, Jindra

jincom

• Návštěvník
Re: Nefunkční wifi na Acer Extensa 5620Z
« Odpověď #1 kdy: 22 Září 2011, 08:49:38 »
No nic odinstaluju Ubuntu, počkám pár let a snad se jednou dočkám i funkční wifi a podobných věcí, které běžnému uživateli trvají týdny, než přijde na to, jak je rozjet, nebo se někdo uráčí mu alespoň odepsat na fóru. Je asi jasné, že v dnešní době si těžko někdo nainstaluje systém, jehož aktualizace je závislá na připojení k netu, aniž by musel běhat po bytě s káblem. Ubuntu je zatím asi fakt pro lidi, které baví trávit hodiny denně studováním fór a literatury, nebo mají prostě štěstí a koupili si komp, na kterém to frčí bez problémů.

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Září 2011, 09:08:54 »
Mam také acer extensa 5620 a vše mi funguje. WiFi se dá zapnout hardwarově a nic jsem v terminálu nastavovat nemusel.  Funguje jak s mint debianem, tak s opensuse, tak s ubuntu. problém byl u lennyho a nějakého kubuntu, poslední kubuntu jsem však nezkousel. ubuntu 11.4 jsem zkoušel z live cd a taky ok.

Danny145

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 22 Září 2011, 09:25:42 »
Já mám teda 5635z, ale hned po instalaci jelo všecko jak má... jenom teda jsem musel instalovat s připojeným kabelem na net.. když ho nepřipojim, tak mi snad na žádnym počítači posléze nejela WiFi, ač při instalaci vidět je..

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 22 Září 2011, 09:49:41 »
Ahoj, po dvou letech jsem si nainstaloval mé oblíbené Ubuntu a hned narazil na problém s wifi. Dle tohoto návodu na wiki http://wiki.ubuntu.cz/Acer%20ACPI jsem se pokoušel zprovoznit wifi. Dojdu pomocí příkazu v terminálu vždy ke kroku make, po jehož zadání se ale v terminálu nic neděje (po zadání příkazu se již terminál neskočí na další řádek, nedělá prostě nic). Věděl by někdo prosím, co s tím? Už jsem nad tím strávil několik hodin, pročetl wiki i fórum, ale nic nefunguje. Díky, Jindra

Většinou stačilo udělat, přes připojení na kabel:

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Následně povolit ovladače a jelo to...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.