Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Jak rychlý internet reálně na downloadu využíváte?

1 Mbps - 5 Mbps
16 (25%)
6 Mbps - 10 Mbps
16 (25%)
11 Mbps - 25 Mbps
15 (23.4%)
26 Mbps - 50 Mbps
8 (12.5%)
51 Mbps - 80 Mbps
4 (6.3%)
81 Mbps - 100 Mbps
2 (3.1%)
101 Mbps - 150 Mbps
0 (0%)
151 Mbps - 200 Mbps
1 (1.6%)
201 Mbps - 500 Mbps
1 (1.6%)
501 Mbps - 1 Gbps
1 (1.6%)
více
0 (0%)

Celkem hlasů: 64

Autor Téma: Rychlost internetu  (Přečteno 28440 krát)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Rychlost internetu
« Odpověď #25 kdy: 05 Září 2011, 22:22:18 »
Já mám v práci takto rychlý internet ve špičce:

Mimo špičku (po 16. hodině) předpokládám několika násobně větší rychlost, možná v řádech několika gbps. Nicméně jsem na virtuálním terminálovém citrixovém xenserveru, otázka je, jestli citrix dokáže rychlosti přesahující gbps routovat do virtuálních pc.

UPC Ceska RepubliCa ;D

UPC? Co to je? Že by "Upí si"?

beer

• Host
« Odpověď #26 kdy: 06 Září 2011, 02:29:42 »

UPC Ceska RepubliCa ;D

Tak to dneska nejede nic moc :-/

« Poslední změna: 06 Září 2011, 02:34:40 od beer »

beer

• Host
« Odpověď #27 kdy: 06 Září 2011, 10:24:22 »
Jasně že úpécé  ;)

Obávám se, že na větší rychlost se přes virtuál nedostanu, rychlost je dělená mezi stovky pc, serverů a farem.

Trošku mne zaráží, jak uvádíte, že výrobci síťového hardwaru vyrábějí takové železo, který nesplňuje udávaná kritéria. To mi připomíná výrobce pevných disků, ti také uvádějí kapacity, které neodpovídají (nepoužívají dvojkovou soustavu?).

U nás, když prodáváme internet, tak abychom splňovali, tak posíláme stejnou nebo někdy dokonce o něco málo vyšší rychlost, než uvádíme. Takže zákazník dostane reálně rychlost, kterou si platí, a to ne pouze na papíře. Pokud výrobci nesplňují kvalitu, není to fér.
No, uvidíme, jak si poradíme s masovým rozšířením 120 mbit internetu, držte nám palce. Již brzy bude den D.
« Poslední změna: 06 Září 2011, 11:10:53 od beer »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #28 kdy: 06 Září 2011, 11:28:06 »
To nebude iba tym ze sa nadodrzuje to co uvadzaju ale ide aj o to ako je spravena ostatna cast siete, kable, konektory. Potom ide o to ze ty vidis len koncovu rychlost na zariadeni ale sietova karta musi prenasat aj pakety na reziu siete ktore ty bezne nevidis.
Cize az take zle to snad s tou rychlostou nebude.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #29 kdy: 06 Září 2011, 12:23:44 »

...
Trošku mne zaráží, jak uvádíte, že výrobci síťového hardwaru vyrábějí takové železo, který nesplňuje udávaná kritéria. To mi připomíná výrobce pevných disků, ti také uvádějí kapacity, které neodpovídají (nepoužívají dvojkovou soustavu?).

No, ty tvoje obrázky už jsou poněkud nudné...

Krom toho, s tím značením hw seš, řekl bych, trochu vedle. Ty rychlosti jsou maximální "konstrukční" (nebo, chceš-li, typové) a kapacity médií se obvykle uvádějí jako nezformátované. Kromě toho navíc např. MB není MiB. Viz. např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Byte.
« Poslední změna: 06 Září 2011, 12:26:01 od mka »

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #30 kdy: 06 Září 2011, 12:36:28 »
Kibibajt, úžasná věc :D. Beztak jedeme dál v kilobajtech, který se dál rovná 1024 a ne 1000...

EDIT: Mimochodem, rychlost máme v bitech za sekundu, takže kibi/kila bajtů s tím až tak nesouvisí.
« Poslední změna: 06 Září 2011, 12:40:30 od sabraq »
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #31 kdy: 06 Září 2011, 12:52:20 »
Mimochodem, rychlost máme v bitech za sekundu, takže kibi/kila bajtů s tím až tak nesouvisí.
To bylo spíš k těm citovanejm diskům...
Krom toho, já měřím rychlost zásadně v metrech za sekundu :-)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #32 kdy: 06 Září 2011, 13:03:05 »
Mimochodem, rychlost máme v bitech za sekundu, takže kibi/kila bajtů s tím až tak nesouvisí.

No jo, ale rychlost v metrech za sekundu naměříš s počítačem asi jedině v té chvíli, kdy pro daný stroj "otevřeš okno a použiješ hw akceleraci" :D. Jinak nevím...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

beer

• Host
« Odpověď #33 kdy: 06 Září 2011, 13:10:51 »
Nějaké takové dodatky a přílepky neuznávám.
Analogicky ani Pilipův dodatek.

Pro mne jsou platné běžně užívané binární násobky, ať již se jedná o kapacitu médií,nebo rychlost dat.

No flame.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #34 kdy: 06 Září 2011, 13:30:14 »

No jo, ale rychlost v metrech za sekundu naměříš s počítačem asi jedině v té chvíli, kdy pro daný stroj "otevřeš okno a použiješ hw akceleraci" :D. Jinak nevím...

Ale kdepak, rychlost připojení mám 3.108 ms-1 (elektrické pole se šíří rychlostí světla), akorát ty bity mám hróóózně dlouhý :-)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #35 kdy: 06 Září 2011, 13:34:09 »
Nějaké takové dodatky a přílepky neuznávám.
Analogicky ani Pilipův dodatek.

Pro mne jsou platné běžně užívané binární násobky, ať již se jedná o kapacitu médií,nebo rychlost dat.

No flame.
Básnik tým chcel iba povedať, že firmy neklamú lebo ponúkajú kbps čo sú bity a nie bajty.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

beer

• Host
« Odpověď #36 kdy: 06 Září 2011, 13:56:35 »
Rozdíl mezi bitem a bytem (čili bajtem, jak píšeš) je snad tady každému tady jasný, tady jde o to, že někdo udělal nějaký dodatek, kde binární Kilo není 1024, ale 1000, atd. Rychlost internetu, pokud se udává přesně, alespoň u nás, odpovídá binárním násobkům. Takže 10 Mb/s není 10.000 Kb/s, ale 10.240.
http://www.upc.cz/internet/fiber-power-10/
Rychlost internetu je množství dat za jednotku času. Pokud ty data v pohybu 10 Mb/s= 10.240 Kbps jsou v jiném množství, než když v pohybu nejsou a válí se na disku (dle výrobců disků je 10 Mb jen 10.000 kb), tak něco není v pořádku.
Nekamenovat prosím za velikost písmen.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #37 kdy: 06 Září 2011, 14:00:15 »
Rozdíl mezi bitem a bytem (čili bajtem, jak píšeš) je snad tady každému tady jasný, tady jde o to, že někdo udělal nějaký dodatek, kde binární Kilo není 1024, ale 1000, atd. Rychlost internetu, pokud se udává přesně, alespoň u nás, odpovídá binárním násobkům. Takže 10 Mb/s není 10.000 Kb/s, ale 10.240.
Rychlost internetu je množství dat za jednotku času. Pokud ty data v pohybu 10 Mb/s= 10.240 Kbps jsou v jiném množství, než když v pohybu nejsou a válí se na disku (dle výrobců disků je 10 Mb jen 10.000 kb), tak něco není v pořádku.

Obávám se, že se poněkud mýlíš. Ale pokud ti to tak vyhovuje, je to tvoje věc, tvůj boj... :-)

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #38 kdy: 06 Září 2011, 14:02:59 »
To s tým diskom je čisto vec OS. Ale viem načo narážaš a to na to, že výrobcovia nevedia poriadne urobiť obal a info k tomu HDD(flash,...), z čoho vyplýva, že klamú aj keď neklamú lebo im to uznali :D .
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

dRaczek

• Návštěvník
« Odpověď #39 kdy: 06 Září 2011, 14:27:59 »
No, uvidíme, jak si poradíme s masovým rozšířením 120 mbit internetu, držte nám palce. Již brzy bude den D.
Co znamená s masovým? Chystáte pokrytí 90% republiky? Já se spokojím i s 1/5 rychlostí a cenou kolem 350 za měsíc. :) Ten jeden kablík navíc co ke mně natáhnete vás přeci nezabije. ::)
Ntb Sony vgn-fz21z Acer aspire 5536 - Xubuntu 14.04 (64 bit).
Linux používám od 1. dubna 2011.

Ralen

• Návštěvník
« Odpověď #40 kdy: 06 Září 2011, 14:45:08 »
Ale kdepak, rychlost připojení mám 3.108 ms-1 (elektrické pole se šíří rychlostí světla), akorát ty bity mám hróóózně dlouhý :-)
To platí pro vakuum, v pevnejch látkách je to o něco míň, wikipedie uvádí rychlost šíření signálu po koaxiálnim kabelu 66 % c. :-)
Guayadeque - nejlepší hudební přehrávač pro linux.

beer

• Host
« Odpověď #41 kdy: 06 Září 2011, 14:47:37 »
Co znamená s masovým? Chystáte pokrytí 90% republiky? Já se spokojím i s 1/5 rychlostí a cenou kolem 350 za měsíc. :) Ten jeden kablík navíc co ke mně natáhnete vás přeci nezabije. ::)
Záleží kde bydlíš  ;D. Jeden kablík může reálně stát desítky milionů korun :-).

Masový v tom smyslu, že bude cenově dostupný za částku pod hranicí tísíce korun za měsíc s televizní nabídkou kolem 90 kanálů, a nadstandardním zařízením na příjem tv i internetu.

Samozřejmě proběhne určitá změna i v tarifech internetu. 10 a 25 Mbps končí. Stávajících zákazníků se změna nedotkne, pokud sami nebudou chtít upgrade. Jen je škoda, že ten, kdo bude chtít upgrade, bude potřebovat ed3.0 modem (pokud ho nemá) a jeho výměna bude zpoplatněná.
« Poslední změna: 06 Září 2011, 15:15:21 od beer »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #42 kdy: 06 Září 2011, 14:53:43 »
To platí pro vakuum, v pevnejch látkách je to o něco míň, wikipedie uvádí rychlost šíření signálu po koaxiálnim kabelu 66 % c. :-)

Kdepak koax. Normální telefonní dvoulinka! A že to reálně bude méně, je mi jasné, ale na těch cca 3500 metrech to nějak nemám jak změřit :-)

€uroSVK

• Návštěvník
« Odpověď #43 kdy: 11 Září 2011, 12:48:06 »
Ja mám 40mbps download oficiálne, ale neoficiálne bolo moje maximum na hodnote 52mbps :)

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #44 kdy: 11 Září 2011, 22:03:41 »
Ja mám 40mbps download oficiálne, ale neoficiálne bolo moje maximum na hodnote 52mbps :)
Prečo mám iba ja menej ako platím :/?

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #45 kdy: 11 Září 2011, 22:09:51 »
Ty platíš víc než 1,- Kč/b? :D
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #46 kdy: 11 Září 2011, 22:13:16 »
Ty platíš víc než 1,- Kč/b? :D
b je aká mena :D?

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #47 kdy: 11 Září 2011, 22:20:43 »
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

€uroSVK

• Návštěvník
« Odpověď #48 kdy: 12 Září 2011, 17:43:49 »

A čo ja viem? :D ale viem že sú tu aj iní provideri, čo ponúkajú aj 100/100mbps za slušnú sumu (16€ mesačne), len škoda že u mňa nie sú dostupný :D a tak sa musím uskromniť len s rýchlosťou 40/4 (ten download ešte beriem, že je v dnešnej dobe primeraný, ale upload strašne slabý) :(

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #49 kdy: 12 Září 2011, 20:04:16 »

A čo ja viem? :D ale viem že sú tu aj iní provideri, čo ponúkajú aj 100/100mbps za slušnú sumu (16€ mesačne), len škoda že u mňa nie sú dostupný :D a tak sa musím uskromniť len s rýchlosťou 40/4 (ten download ešte beriem, že je v dnešnej dobe primeraný, ale upload strašne slabý) :(
Neprovokuj...byť na tvojom mieste tak som rád a držím jazyk za zubami. Ja mám ADSL 2/0,5 za cca 20€. Ale tak čo mám robiť? Zavolať Lampáreň, že ma vykrádajú a ja im to dovolím? Keď vidím všade tie akcie napr. od UPC kde je internet v rýchlosti desiatok mbps + telefón (nepodstatné) + TV za velmi podobnú cenu, tak je mi až na plač ako ma T-Com vykorisťuje :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.