Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Jak rychlý internet reálně na downloadu využíváte?

1 Mbps - 5 Mbps
16 (25%)
6 Mbps - 10 Mbps
16 (25%)
11 Mbps - 25 Mbps
15 (23.4%)
26 Mbps - 50 Mbps
8 (12.5%)
51 Mbps - 80 Mbps
4 (6.3%)
81 Mbps - 100 Mbps
2 (3.1%)
101 Mbps - 150 Mbps
0 (0%)
151 Mbps - 200 Mbps
1 (1.6%)
201 Mbps - 500 Mbps
1 (1.6%)
501 Mbps - 1 Gbps
1 (1.6%)
více
0 (0%)

Celkem hlasů: 64

Autor Téma: Rychlost internetu  (Přečteno 28440 krát)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Rychlost internetu
« Odpověď #50 kdy: 13 Září 2011, 12:51:31 »
Ja mám 40mbps download oficiálne, ale neoficiálne bolo moje maximum na hodnote 52mbps :)
Prečo mám iba ja menej ako platím :/?

A čo ja viem? :D ale viem že sú tu aj iní provideri, čo ponúkajú aj 100/100mbps za slušnú sumu (16€ mesačne), len škoda že u mňa nie sú dostupný :D a tak sa musím uskromniť len s rýchlosťou 40/4 (ten download ešte beriem, že je v dnešnej dobe primeraný, ale upload strašne slabý) :(
Neprovokuj...byť na tvojom mieste tak som rád a držím jazyk za zubami. Ja mám ADSL 2/0,5 za cca 20€. Ale tak čo mám robiť? Zavolať Lampáreň, že ma vykrádajú a ja im to dovolím? Keď vidím všade tie akcie napr. od UPC kde je internet v rýchlosti desiatok mbps + telefón (nepodstatné) + TV za velmi podobnú cenu, tak je mi až na plač ako ma T-Com vykorisťuje :(

T-Com je na slovensku T- Mobile, že?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #51 kdy: 13 Září 2011, 14:06:17 »
Ano. Uz je to to iste.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

beer

• Host
« Odpověď #52 kdy: 13 Září 2011, 15:21:33 »
Už někdo zkoušel upgrade u UPC z 50 nebo 100 na 120?

sabraq

• Závislák
« Odpověď #53 kdy: 13 Září 2011, 20:35:54 »

Proč?

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
« Odpověď #54 kdy: 13 Září 2011, 21:00:27 »
od UPC radeji  pryc....  jeste ted mam kvuli jejich vychcanosti  a okradani  - popotahy  pres soudy ...
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

beer

• Host
« Odpověď #55 kdy: 14 Září 2011, 02:00:18 »

Proč?

Zajímá mne výsledek, jestli byly nějaké komplikace, jestli rychlost odpovídá a pod, zkrátka zpětná vazba.

od UPC radeji  pryc....  jeste ted mam kvuli jejich vychcanosti  a okradani  - popotahy  pres soudy ...

No UPC se normálně s lidma nesoudí. Cos proved? Nečetl smluvní podmínky ani potvrzení výpovědi a nevrátil si modem nebo stb? Nebo neplatil a nereagoval ani na výzvu advokáta a předžalobní upomínku?
Zařízení řeší každý poskytovatel. Pokud klienti nevrací zařízení, tak je problém od korporátu dostat nová. Řeknou, napřed si vymožte nevrácená zařízení, až je budete mít, tak pošleme další várku lepších ed3.0 (edit: wifi ed3.0 či hd pvr).
« Poslední změna: 14 Září 2011, 11:07:11 od beer »

sabraq

• Závislák
« Odpověď #56 kdy: 14 Září 2011, 10:31:01 »

Proč?

Zajímá mne výsledek, jestli byly nějaké komplikace, jestli rychlost odpovídá a pod, zkrátka zpětná vazba.

od UPC radeji  pryc....  jeste ted mam kvuli jejich vychcanosti  a okradani  - popotahy  pres soudy ...

No UPC se normálně s lidma nesoudí. Cos proved? Nečetl smluvní podmínky ani potvrzení výpovědi a nevrátil si modem nebo stb? Nebo neplatil a nereagoval ani na výzvu advokáta a předžalobní upomínku?
Zařízení řeší každý poskytovatel. Pokud klienti nevrací zařízení, tak je problém od korporátu dostat nová. Řeknou, napřed si vymožte nevrácená zařízení, až je budete mít, tak pošleme další várku lepších ed3.0.

Odpovídá ;).

beer

• Host
« Odpověď #57 kdy: 14 Září 2011, 11:03:22 »
ok, díky.
Některé lokality zřejmě ještě asi nejsou připraveny, například jsem koukal na Strakonice a tam byla včera k dispozici jen 100.
Co se týká internetu na sítích Bussmark (bez modemu), tak tam zřejmě tyto rychlosti nebudou. Nevím proč, žeby standardní ethernetové rozvody, které tam byly, nezvládnou rychlost nad 100 Mb, kdežto koax je bez problémů?
Četl jsem nějaký článek, že tyto rychlosti budou jen v balíčcích a jako samostatné produkty až od ledna. Toto myslím že by bylo protiprávní. Dle nějakého zákona je povinnost providera služby, které nabízí v balíčku, poskytovat i samostatně.

Interně vím, že ten, kdo se ozve, že by chtěl zrychlit a odkázal by na ceník, by měl tuto možnost mít i bez objednání televize, a pro uživatele, kteří mají již ed3.0 modem by to bylo bezplatné, i když by se tím snížila cena, kterou platí.

Zajímalo by mne, jak se zachová klientské centrum, jestli řeknou, že až od ledna, že teď jen v balíčku, nebo jestli dodrží to co mají a provedou upgrade  :)

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #58 kdy: 14 Září 2011, 14:05:34 »

Proč?

Zařízení řeší každý poskytovatel. Pokud klienti nevrací zařízení, tak je problém od korporátu dostat nová. Řeknou, napřed si vymožte nevrácená zařízení, až je budete mít, tak pošleme další várku lepších ed3.0 (edit: wifi ed3.0 či hd pvr).
ani jedno   ukoncil jsem s nima smlouvu na zaklade vecnejch vypadku  a nefunkcnosti sluzeb cca  3 mesice to porad oddalovali az jsem musel bejt  i sporstej aby to vubec pochopili ze vubec koncim .... po domluve s operatorem .....prisel technik a odnesl si modem i router odpojil  vse bylo ok smlouva ukoncena modemy odevzdany overil jsem si i u operatora . po 3 letech se smejdi ozvou soudni obsilkou  od CIK ze jim predali pohledavku   za nevracene modemy  2x 5000 + nahrada za pravnika   14500  celkove 24500  korun  a na to mi prisel soudni prikaz   ,  odvolal jsem se ...
dokonce jsem s tim byl i v televizi   v cernejch ovcich v jejich databazi si muzes dohledat :D

prvni soud (jednani se pro nedostatech dukazu zalujici strany odlozilo) ,druhe jednani dopadlo  pro me  spatne   protoze jsem se nedostavil   mel jsem autonehodu  takze rozhodnuto o me bezeme i kdyz jsem volal primo soudci cca 10 minut pred zahajenim liceni) skoro jak kdyby byli domluveni ...

takze. pak jsem radeji kontaktoval pravnika  (dneska vim ze bez pravnika uz ani ranu)  odvolali jsme se   a ted cca rok cekam na dalsi jednani :D

no a takovejch podvedenejch jako ja je vic   viz nase skupina na FB :)

jinak to UPC  me stalo  mesicne cca 1400 :D   a dneska mam satelit  i internet zadarmo :D
« Poslední změna: 14 Září 2011, 14:08:12 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D

beer

• Host
« Odpověď #59 kdy: 14 Září 2011, 14:20:52 »
Pošli mi PM a číslo tvé smlouvy. Můžu se podívat, zdali tam je někde uvidím záznam o tom hovoru, kde se ověřovalo vrácení zařízení.

Standardně, pokud technik vyzvedne zařízení, dá o tom potvrzení. Je samozřejmě možné, že technik je bordelář a zařízení někde zašantročí. Nejsou to naši zaměstnanci, ale zaměstnanci externích firem. To je také důvod, proč nyní mají technici zakázáno vybírat zařízení. Nicméně dle mého názoru není možné, aby někdo potvrdil, že bylo zařízení obdrženo a pak jen se objevilo v databázi nevrácených zařízení.

otázka je, jestli ten hovor bude ještě archivovaný v audio podobě.

beer

• Host
« Odpověď #60 kdy: 14 Září 2011, 14:32:21 »
Jinak nesouhlas, zadarmo není nic. Všechno má svoje. Kdo chce kvalitu, tak si za ní rád zaplatí. Kdo je nadšenec, spokojí se například s Pilsfree či Czfree, ale stejně má náklady na zařízení, členské příspěvky a nesmyslné povinnosti, jako třeba u uvedeného Pilsfree, kdy je povinnen být na chatu.
Satelit zadarmo, to znamená jen volně šiřitelné programy? Ty jsou placené z reklamy a myslím, že tam není jediný český a nechat si vymývat mozek Al Jazeerou a pod?

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #61 kdy: 14 Září 2011, 14:35:04 »
S UPC jsem spokojenej, teď aktuálně mám 25+komplet programy, internet jsem měl 30, ale čas od času se musí zavolat pro nějakou tu slevu  ;D, tak se musí změnit tarif, abych zase platil rozumě.

Momentálně ale uvažuji, že přejdu na tu 100. Uvidíme, nicméně 120 je levnější  :)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #62 kdy: 14 Září 2011, 14:51:30 »
Jinak nesouhlas, zadarmo není nic. Všechno má svoje. Kdo chce kvalitu, tak si za ní rád zaplatí. Kdo je nadšenec, spokojí se například s Pilsfree či Czfree, ale stejně má náklady na zařízení, členské příspěvky a nesmyslné povinnosti, jako třeba u uvedeného Pilsfree, kdy je povinnen být na chatu.
Satelit zadarmo, to znamená jen volně šiřitelné programy? Ty jsou placené z reklamy a myslím, že tam není jediný český a nechat si vymývat mozek Al Jazeerou a pod?
satelit mame zadarmo v panelaku kde jsem koupil byt  vetsina je cesky jede to pres Skylink , a  internet chytam   tady v Praze zdarma   okolo 6-7 Mbit/s   hlavni je ze je to stabilni...

ale jo uplne zadarmo to nebylo   musel jsem koupit  satelitni prijimac   ,router , antenu a kabely :D

jinak to cislo smlouvy jsem ti poslal :) do PM ale pochybuju ze neco vubec najdes bude to urcite uklizeny.... jinak jak jsem pochopil ty delas u UPC ?
« Poslední změna: 14 Září 2011, 14:59:07 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #63 kdy: 14 Září 2011, 15:32:54 »
Hele nechci vám do toho kecat, ale tohle přes PMka, příspěvek od uživatele beer mažu. Jsou tam dost osobní věci, i když bez konkrétních údajů.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5

pariktadeas@jabbim.cz

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #64 kdy: 14 Září 2011, 15:43:50 »
Hele nechci vám do toho kecat, ale tohle přes PMka, příspěvek od uživatele beer mažu. Jsou tam dost osobní věci, i když bez konkrétních údajů.
jj dik uz to resime pres PM  ikdyz je to jedno stejne tam jsou jen ucelove blaboly :)
« Poslední změna: 15 Září 2011, 02:06:06 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #65 kdy: 14 Září 2011, 20:19:12 »
A pritom tak zaujímavé veci  ::)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #66 kdy: 14 Září 2011, 23:12:42 »
to teda jo dozvidam se o sobe veci o kterych jsem vubec nevedel :D jsem rad  ze uz u toho UPC fakt nejsem :D
Občas se nudím   ;D

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #67 kdy: 14 Září 2011, 23:17:17 »
to teda jo dozvidam se o sobe veci o kterych jsem vubec nevedel :D jsem rad  ze uz u toho UPC fakt nejsem :D
To si sa ešte nedostal do T-Comu :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #68 kdy: 14 Září 2011, 23:44:08 »
Domácí počítač jsem si testoval v práci s Myri-10G kartou a na 10Gb je připravený. Ale co je mi to platné když maximum na co se doma dostanu je 8Mb ADSL2.
Optiku ani kabelovku nikdo myslitelny neplanuje natahnout.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #69 kdy: 15 Září 2011, 09:56:13 »
Domácí počítač jsem si testoval v práci s Myri-10G kartou a na 10Gb je připravený. Ale co je mi to platné když maximum na co se doma dostanu je 8Mb ADSL2.
Optiku ani kabelovku nikdo myslitelny neplanuje natahnout.
Stále je to viac než 2Mbps ;)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #70 kdy: 15 Září 2011, 12:07:27 »
Zmlsanci...
Dodnes vzpomínám na to, jak jsem byl v dobách "před internetem" nadšen z výměny modemu 2400bps za 4800bps. To byl fofr!!!

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #71 kdy: 15 Září 2011, 12:25:50 »
Zmlsanci...
modemu 2400bps za 4800bps.

Já tenkrát hodně dlouho šetřil a měnil z 300bps na 14400bps a to pak Infima lítala. Jenže to se jelo téměř jen v čistém textu, pár obrázků, hudba v mid. A to čekání při stahování nějakého obrázku - spadne to nebo nespadne ? :D 
Kde ty krásný doby BBS a sítí bez komerce jsou.
Ale nic, žádný fňukání. Potřebujeme 4K 3D video. Tak kde se zase flákají ty metro operátoři s Gb sítěma ?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

dRaczek

• Návštěvník
« Odpověď #72 kdy: 16 Září 2011, 15:20:28 »
Já si dodnes vzpomínám jak jsem přešel z dialupu na dsl 512/128. To bylo něco neuvěřitelného. V té době jsem ještě hrával online střílečky a první den jsem prohrál co se dalo, protože jsem nevěřícně koukal na ping. A ještě v té době telekom nabízel lidem co nechtěli platit vyšší tarif, možnost si na den přikoupit vyšší download a to to pak frčelo 1024! :o :D
Ntb Sony vgn-fz21z Acer aspire 5536 - Xubuntu 14.04 (64 bit).
Linux používám od 1. dubna 2011.

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #73 kdy: 23 Září 2011, 14:56:46 »
Tak jsem dneska u UPC úspěšně objednal 120MB net, tak jsem na to zvědavej... a protože jsem ještě ušetřil 400,-/měsíc, tak jsem celkem spokojenej.

EDIT: Má to už někdo doma?
« Poslední změna: 23 Září 2011, 15:10:22 od Tadeáš Pařík »

pariktadeas@jabbim.cz

sabraq

• Závislák
« Odpověď #74 kdy: 23 Září 2011, 22:30:25 »
Tak jsem dneska u UPC úspěšně objednal 120MB net, tak jsem na to zvědavej... a protože jsem ještě ušetřil 400,-/měsíc, tak jsem celkem spokojenej.

EDIT: Má to už někdo doma?

A odpovídá ta rychlost? Není od věci si ji čas od času prověřit...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.