Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace RPG hry (BG, IWD) pod wine - nefunkční  (Přečteno 2650 krát)

čiko-linux

• Návštěvník
Instalace RPG hry (BG, IWD) pod wine - nefunkční
« kdy: 04 Ledna 2007, 00:10:49 »
Čaute všichni,

prosím o radu, chci nainstalovat hru pod wine (IceWindDale, Baldur's Gate). pomocí příkazu wine "d:/setup.exe" spustím instalaci, která se po pár vteřinách sekne a objeví se mi oknu "skutečne chcete přerušit instalaci" a volby ano/ne. Po stisku ne se okno objevuje pořád dokola. Stisknu ano a vytuhne wine.
Asi jsem wine úplně nepochopil, ale na stránkách wine jsem našel, že to Baldur podporuje.
Prosím pomozte.

Čiko

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #1 kdy: 04 Ledna 2007, 09:14:31 »
Baldur's Gate by mělo jít nainstalovat normálně, aspoň jsem na winehq nenašel žádný reportovaný problém. Můžu to doma vyzkoušet, ale bude to tak až kolem desáté večer.
Kubuntu forever :-)

čiko-linux

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Ledna 2007, 17:54:08 »
Dík moc..... budu čekat....
Ještě specifikuju svoji sestavu

Notebook Asus A6Rp, OS Ubuntu 6.06 Dapper, Xserver Xgl s Beryl, wine-0.9.28.

Čiko

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #3 kdy: 05 Ledna 2007, 11:10:33 »
Takže jsem zkoušel Baldur's Gate (jedničku nemám) a Icewind Dale. BG2 se mi pod Wine (také 0.9.28) nainstalovat nepodařilo. Skončil jsem na jednom známém bugu. Nicméně jsem to bez problémů rozchodil po Cedegou 5.2.9. Icewind Dale jsem naopak bez problému nainstaloval a rozjel pod Wine. Cedega ID sice nainstalovala, ale po spuštění nešlo vytvoři postavu.

Kubuntu 6.10, Wine 0.9.28 a Cedega 5.2.9.

Být tebou, tak bych při instalaci a hraní vykopnul to XGL s Berylem. Pokud vím, tak s hrami si to příliš nefandí.
Kubuntu forever :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.