Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zla instalacia???  (Přečteno 1131 krát)

smart66

• Návštěvník
Zla instalacia???
« kdy: 19 Září 2011, 23:00:27 »
Dobry den, stiahol som si Ubuntu 11.4, spravil USB instalacku, nainstaloval ho, restartol ako ma vyzvali a po restarte mi nabehne len fialova obrazovka a nic viac, absolutne nic. Ak zvolim pri starte moznost vybrat si co sa nastartuje v grube, prva moznost generic nejde, iba cierna obrazovka sa zobrazi. Druha moznost safemode alebo take nieco, ide ale musim dat enter ze chcem spustit system normalne a potom este zadat manualne prikaz startx. Viete mi niekto poradit co s tym moze byt? Dakujem. Moja konfiguracia je ASUS MV2-MX SE, AMD Athlon 64 4400+, pamat 3GB, int GPU, 250 GB HDD.

_Crix_

• Návštěvník
Re: Zla instalacia???
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2011, 23:26:39 »
Nevím, jestli se to povede i vám, každopádně mě pomohlo, když jsem byl v tom safe módu, to spustit s parametry noapic, nolapic, acpi=off, xforcevesa, jak se píše zde http://wiki.ubuntu.cz/Bootovac%C3%AD%20parametry

Toto si přečtěte a snad pomůže. Jen pozor, ve verzi 11.04 se potom ty parametry neukládají do souboru /boot/grub/menu.lst, ale je to (pokud si dobře pamatuji) grub.cfg ... ale při editaci opatrně :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.