to Sesivany:
okey, ja zas za blbost, ale tak, kazdy je iny, ja pracujem napr. vo Vim, nekdo mi napise a ako mu odpisem bez pouzitia mysi?
mne te nofitikacie tez prisli krute, ale proste po case sa to nedalo pouzivat, proste stracas prehlad v kontexte a tak, clekovo mi prijde audium theme v empathy prehladnejsia
Mac je momentalne najlepsi OS aky poznam (Windows phone je tiez dobry), a ti hovorim Apple vie co robi, a robi to dobre, ano kopiruje, ale dobre veci treba skopirovat, nehovorim ze posun v GS neni spravnym smerom (je inovativny ale vela veci hrozne zlym smerom, napr. mna nezaujima kolko apliakcii mam spustenych, proste ten nahlad na okna je hovadina hrozna), len proste napr. na unity ten panel mozem mat furt zobrazeneny, alebo Win + cislo prepinat
ktore aplikacie maju menu v okne? (viem ze tam je nekonzistentnost, a treba spravit framework pre GUI, GTK je nemoderne hrozne)
Co se týče mrhání místem. To je vše jenom zvoleném GTK tématu. Unity je zase šetřením místa posedlé a dělá kvůli tomu neergonomické věci. Např. jsem si myslel, že skrývající posuvníky jsou super až do doby, kdy jsem viděl jak s nimi neuvěřitelně zápasí můj taťka.
Sranda je, že vývojáři šetří každý pixel v Unity a pak přijdou s novým GUI pro USC, kde je úplně zbytečný několikacentimetrový pruh s grafikou.
lebo alt tab musim velakrat stlacit, je jednoduchsie pre mna prejist mysou na kraj obrazovky alebo stlacit pre nektore app win + cislo, ked kodim tak pouzivam tusim Ctrl+PgUP v terminali
1. ako uz nekdo odpisal, dash, panel (bolu tu nejaky Gnome Shel pred myslienkami canonicalu? polka veci by bola zastarala keby canonical s tym neco nerobil, napr. evolution, pitivi, bamshee atd., proste canonical inovuje snazi sa, gnome len zacne vtedy ked mu prihorieva, kolko sme tu mali GNOME 2?)
2. a co ak to riesenie je dobre? mi prijde ze gnome odmieta niekedy len z principu, aspon ze platformu a GIR maju teraz schopnejsi, a hlavne posun k JS, to im davam velke +
3. Nech zostane, ved v pohode, je to mozne ze na nom robi viac ludi, ale tak vidim v reportoch ze ludia z komunity tam fixuju bugy
neviem ak tam je a bola dovera, ale GNOME straca na vyzname pre Ubuntu (postupny odklon), ano neberu mozno, ale prijde mi ze progrmay co portuju firmy na linux prve portuju na Ubuntu, takze skor GNOME ma problem, lebo Fedora akoze je hrozne neuserfriendly
tvrdil si ze 4% su komunitne prispevky a canonical nema kontrolu? nechapacky, toho sa vooobec nebojim, lebo pozri aplikacie v GNOME su zastarane vecsinou, akoze UI, proste spraivli pozlatko (Unity alebo Shell), ale aplikacie su staticke, zle navrhnute UI, nemoderne podla mna (teraz nehovorim o inkscape a takych app, ale o prehravaci Totem atd.), proste Gtk vyzera hrozne a ta "skinovatelnost" pomocou CSS neni vyhra, proste widgety vsetko, programoval som UI vo Vala a bolo to utrpenie v GTK (neviem si predstavit ako to musi byt v C + Gtk
)
ten roh, proste pouzivas mys tak tam nabehnem mysou zvecsa, proste nevim taka uchylka
predpokladam ze hlavne Red Hat stoji za gnome => inovacie v GUI su minimalne, kedze on sa specifikuje tusim hlavne na servery