Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přístup k serveru v LAN přes jeho WAN adresu [vyřešeno]  (Přečteno 4631 krát)

Byran

• Návštěvník
Ahoj :) ! Takže začneme  ;D... V lokální síti mám server. Pokud přistupuji na svoji veřejnou IP adresu z internetu, NAT mě přesměruje na server. Jak ale dosáhnout toho, abych byl při zadání mé veřejné IP v LAN přesměrován na server? Když zadám veřejnou IP nyní, Zobrazí se stránka k administraci routeru (který má však určenou vlastní lokální IP). Lze to také provést pomocí NAT, nebo jak? :)

P.S.: Mám router Zyxel P660HW-T3v2, přes který jsou připojeny všechny PC v LAN k WAN.
« Poslední změna: 27 Září 2011, 14:07:40 od Byran »
Zábava: Lenovo Ideapad Y560 - Windows 7 SP1
Práce: Acer Extensa 5235 - Ubuntu 11.10
Server: Fujitsu Siemens Scenic P300 - Ubuntu 10.04.3 (LAMP, Samba, SSH, Printserver...)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: Přístup k serveru v LAN přes jeho WAN adresu
« Odpověď #1 kdy: 23 Září 2011, 22:12:32 »
Základní problém je, že chceš, aby na adrese, kde bydlí router, bydlel server. Z vnější sítě, když dostane router poštu, na které je sice jeho adresa, ale v upřesnění je uvedeno, že patří serveru, router pošle správně poštu dál.

Z vnitřní sítě je to jinak - tam totiž router nemá jak poznat, že daný paket patří serveru a ne jemu. Řešením by bylo neodkazovat se na vnější IP, ale na DNS, který vnutí ve vnitřní síti (chybně) vnitřní adresu (obejít to například pomocí /etc/hosts, protože pochybuji, že by to šlo udělat přes ten china-low-end-router).
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vprint

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Září 2011, 11:49:55 »
V podstate je to jednoduché, tvoj ruter musí podporovať takzvaný portforwardig, niekde  v menu hľadaj položku NAT, tam presmeruješ port 80 na IP adresu serveru v lokálnej sieti a ejhle po zadaní verejnej IP rutra to ide rovno na server.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 27 Září 2011, 12:27:27 »
V podstate je to jednoduché, tvoj ruter musí podporovať takzvaný portforwardig, niekde  v menu hľadaj položku NAT, tam presmeruješ port 80 na IP adresu serveru v lokálnej sieti a ejhle po zadaní verejnej IP rutra to ide rovno na server.
Obávám se, že NAT funguje pouze mezi dvěma sítěma, v rámci jedné sítě to nepůjde.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2011, 12:36:33 »
Hmm zajímavé. To mně krásně kvalitní  ;D ;D ;D Huawei směruje správně... po zadání veřejné IP se vrátím zpět na server.
No pokud to nepotřebujete používejte v LANu místní adresu. Pokud chcete prohlížet webovky a cpe vás to na router, tak asi přes hosts jak psal Petr.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Byran

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2011, 14:06:47 »
Tak díky všem! Příště teda provedu lepší investici do routeru... ;D ;D
Zábava: Lenovo Ideapad Y560 - Windows 7 SP1
Práce: Acer Extensa 5235 - Ubuntu 11.10
Server: Fujitsu Siemens Scenic P300 - Ubuntu 10.04.3 (LAMP, Samba, SSH, Printserver...)

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 28 Září 2011, 11:02:05 »
Hmm zajímavé. To mně krásně kvalitní  ;D ;D ;D Huawei směruje správně...
Hm, Huawei to nějak tak vypytlíkoval, to jsem si všiml, teď mám ale  ještě kvalitnější Comtrend  :'(
a ten to dělá tak, že vnější adresu v vnitřní sítě směruje na své porty, a můžu si NATovat jak chci.
On ten Comtrend má ještě další záludnost, pozor na něj! Jakmile se vypne a zapne, přestane fungovat
statický routing. Musí se tabulka smazat a vytvořit znovu totéž. Vydrží to pak fungovat do dalšího vypnutí.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re:Přístup k serveru v LAN přes jeho WAN adresu [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 28 Září 2011, 14:03:01 »
Naházet jim to na hlavu ;D I když teda ten huawei zatím jede mno... jen by mohl mít rychlejší interface. Že by u O2 našli ještě horšího výrobce? ;D
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.