(2) zkusil bych se opatrně pokoukat, zda to nezpožďuje razantněji něco jiného, třeba starý disk, málo místa na něm, chybně rozmístěné party apod.;
tak ten disk se systém je jistě výrobně starší, rychlost nevím (jaký je příkaz do terminálu?
), ten velký 1.5tb je určen pro data, vím že jsem z tehdejšího výběru volila pomalejší....jelikož mi to jako k úložišti dat bylo doporučeno
. Zda ovšem není rychlejší než ten starší nevím, ale vyloučit to nemůžu
Ovšem na tom starším, se systémem je rozhodně místa víc než dost...spíš moc :-) ale už mě s tím nebavilo hýbat jen tak pro nic za nic, tak jsem to nechala.
Pokud se zdá kompík na dnešní dobu dostačující, tak jistě ráda zůstanu u současné sestavy. Mám tu ještě do duálu tu druhou partu Geil - dohromady 1gb... vím, že existuje rychlost ram samotné...takže jsme ze strachu ze zpomlení tyto dvě tam nedávala... Dokázal by mi někdo říct, zda by připojení ještě těchto dvou (správné připojení..
) mělo lepší efekt? Co bych měla opsat?
ještě bych dodala, že mi to pravděpodobně na těch 2gb ani nejede..protože nějaké minimum mám rezerovované pro virtualbox.. psalo se tam, že prý to rezervované množství ubuntu nebude používat.... virtualbox se mi zatím rušit nechce...mám to kvůli jednomu programu, co mi doposavad neběžel na ubuntu.
radši bych šetřila na zimáky
takže jsem pro každou radu co mi nepoleze do peněženky
Každopádně i tak děkuji za vypsaná doporučení... sice vůbec nevím která bije, ale google mi to jistě přeloží do blondýnštiny