Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mikrofon pouští zvuk do repráků (to nechci). Vše je ztlumeno. Možná chyba Wine.  (Přečteno 1142 krát)

Marek88

• Návštěvník
Ahoj.

Mikrofon na notebooku mi pouští zvuk z okolí rovnou do repráků (mikrofon je vedle klávesnice, tudíž dělá hluk, když píšu a přejíždím přes něj rukou).

Děje se to i když mám systémový zvuk ztlumený. Navíc jsem v nastavení ztlumil i vstup mikrofonu, zkoušel jsem nastavit i jiný zdroj zvuku (takový, kde se nemůže zvuk fyzicky nahrát bez připojeného dalšího zařízení), ale bez výsledku.

Podivné je, že pokud mám spuštěné okno "předvolby zvuku", tak se vše chová tak, jak má - je ticho. Ale pár vteřin po zavření okna se problém znovu objeví.

Jako možnou příčinu bych viděl Wine - po jeho instalaci se problém objevil. Zkoušel jsem ve Wine nastavení zvuku, ale moc tam toho není.

Nevíte někdo prosím, jak bych mohl problém vyřešit? Například ve Wine vypnout zvuk přes terminál nebo tak něco...

Hledal jsem, ale skoro všichni řeší opačný problém s mikrofonem - že nejde vůbec.

Děkuji za všechny odpovědi, popřípadě nějaký odkaz na řešení (možno i anglicky).

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Skusil si zadat do teminalu
Kód: [Vybrat]
alsamixera tam ten mikrofon stiahnut?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.