Skôr bude problém medzi klávesnicou a stoličkou. Neviem ako to má vyriešené.
to určite, ale neviem si s tým poradiť. Skúsim to zhrnúť ešte raz:
- mám pripojenie od T-Comu (Magio Internet Optik)
- sieťový drát z terminálu (Magio-vského) ide do obyčajného router-a (Cisco LinkSys) (všetko v byte, žiadne komplikované, serverové/firemné riešenia)
- na routri som nastavil: PPPoE a zadal meno a heslo (ktoré mi poskytli z T-Comu, na prístup k netu) (nastavené cez PC č.1 cez webový browser a IP adresu tohto routra (prepojený sieťovým káblom))
- sieťový kábel medzi PC č.1 a routrom odpojený
- k tomto routru teraz idem cez WiFi z PC č.1, na ktorom mám Windows 7
- na PC č.1 som nastavil (podľa rád z Magio Call centra) cez browser (IE) cez "Tools - Internet options > Connections" novú konekciu "XY" (typ: Broadband PPPoE) kde je nastavené v časti "Dialup settings" meno a heslo (ktoré mi poskytli z T-Comu, na prístup k netu)
- ak sa chcem pripojiť na internet, spustím WiFi konekciu na spomínaný router (spojí sa cez WiFi) a potom vytvorenú konekciu "XY" a - internet fachčí
- na PC č.2 s OS Ubuntu spustím WiFi konekciu (nastavenú na spomínaný router), spojí sa (connection established)
- ak na PC č.2 chcem nejakú URL, nezobrazí ju v browseri (Firefox)
no skúste prosím pomôcť.
Ja mám pocit, že nestačí mať v routri nastavené PPPoE, meno a heslo a už len cez WiFi prepojenie sa dostávať z PC na internet, ale je potrebné ešte aj v PC mať nastavenú konekciu (typu Broadband PPPoE) a okrem pripojenia WiFi (medzi PC a routerom) je potrebné spustiť aj (na PC) konekciu "broadband PPPoE" (tak ako to spúšťam na PC č.1 s OS Windows).
Dnes to skúsim nastavovať znova, podľa doterajších rád a info, čo ste mi tu, priatelia poskytli. Ak sa podarí dám vedieť. Inak sa budem pýtať.