Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s Codexis Academia pod WINE  (Přečteno 2558 krát)

Mari88

• Návštěvník
Problém s Codexis Academia pod WINE
« kdy: 11 Října 2011, 13:43:37 »
Zdravím, mám problém s instalací přes WINE. Jsem relativně začátečník na linuxech, mám ubuntu 11.04 a snažím se nainstalovat program CODEXIS Academia, program jsem stáhl jako ISO soubor, ten dal otevřít s programem na připojování archívů, jenž mi automaticky vyhodil ikonu "virtuální mechaniky" na ploše, přes tu jsem ISO soubor bez problémů otevřel a soubor AUTORUN.exe případně SETUP.exe se pokusil spustit přes WINE, přičemž mi naskočila klasická hláška The file '/home/tom/.gvfs/CODEXISACADEMIA.iso/Autorun.exe' is not marked as executable.  If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run.  For more details, read about the executable bit. . Problém jsem se pokusil nastavením spustitelného příznaku, když však najedu na vlastnosti AUTORUN.exe souboru a na oprávnění, je tam hláška Oprávnění AUTORUN.exe nelze zjistit.. Spustitelný příznak nelze nastavit ani přes Terminál přes příkaz chmod +x, což jsem taky zkusil a neúspěšně s hláškou chmod: práva „Autorun.exe“ nelze změnit: Operace není podporována.

Budu moc rád za každou radu, nechci kvůli jednomu programu instalovat dual :o
« Poslední změna: 11 Března 2012, 11:06:14 od Filip Dominec »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re:Problém s WINE
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2011, 13:51:25 »
Že by sudo chmod?

Mari88

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2011, 13:59:12 »
vyzkoušeno...
chmod: nelze přistoupit k „Autorun.exe“: Operace zamítnuta

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 11 Října 2011, 14:01:34 »
Zkusil bych, místo připojování ISO souboru jako další mechanika/disk, ty soubory v něm obsažené vykopírovat do nějaké další složky přímo na disku a tam si s tím můžeš hrát jak chceš. Mělo by to běhat.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

jmp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 11 Října 2011, 14:02:03 »
imho na cd a v iso souboru prava nenastavite
pravdepodobne budete muset ten autorun spustit pomoci wine (v grafice pravym tlacitkem a nekde to tam snad bude)

Mari88

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Října 2011, 14:05:26 »
Tak ten autorun.exe soubor se mi nepodařilo spustit, ale když jsem postoupil v adresáři o složku dále do setup, tak se mi podařilo spustit soubor setup.exe pomocí Otevřít s /Jiná aplikace/Použít vlastní příkaz/wine %F

Mari88

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Října 2011, 14:53:49 »
Mohl bych ještě poprosit o radu, když jsem při instalaci zvolil cílové místo (které bylo přednastavené) C:/Program FIles/Codexis Academia , kde tento adresář skutečně najdu? Předpokládám, že ho někde WINE vytvoří, ale nedaří se mi zjistit kde  ::)

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #7 kdy: 11 Října 2011, 15:00:31 »
Budeš ho mít v domovském adresáři, čili pod /home/uzivatel/.wine/ (tam budou další složky, to už si dohledáš, teď u toho nesedím, tak přesně nevím)

.wine je skrytý, zobrazíš pomocí CTRL+H
« Poslední změna: 11 Října 2011, 15:02:16 od Tadeáš Pařík »
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Mari88

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 11 Října 2011, 15:11:02 »
Děkuji

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #9 kdy: 11 Října 2011, 15:32:43 »
imho na cd a v iso souboru prava nenastavite
pravdepodobne budete muset ten autorun spustit pomoci wine (v grafice pravym tlacitkem a nekde to tam snad bude)

Ha, že to zkouší v iso, jsem přehlédl. Ach to nedbalé čtení... :-)

Mari88

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 11 Října 2011, 16:13:19 »
Stane se, taky bych mohl více používat hlavu, když se do něčeho pustím, ale tak příště už budu chytřejší...  :D

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 11 Března 2012, 11:05:57 »
Tak jak jste s tím Codexisem dopadli? Slouží vám to? Co pro to bylo nutno udělat?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

bedy

• Návštěvník
Re:Problém s Codexis Academia pod WINE
« Odpověď #12 kdy: 20 Ledna 2014, 16:56:16 »
Codexis Academia 5 jsem pod wine úspěšně provozoval několik let, verze wine 1.4.1 a běželo to jako na drátkách.
S novou verzí jsem měl jakýsi problém při mountu iso a nešla spustit instalace, ale když jsem obsah .iso vykopíroval do složky na disku, podařilo se mi bez problémů CA nainstalovat a spustit.
Čistý wine, bez nastavování čehokoliv. Taky se s novou verzí výrazně zlepšila odezva. Drobné glitche typu, že se subokna Codexisu otevírají do pozadí, nebo že nejsou vidět náhledy oken při přepínání jsem schopný přežít.

I práva se dají přežít na linuxu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.