Dobrý den,
dnes jsem se rozhodl vyzkoušet Ubuntu, protože už mě delší dobu zajímá. Proto jsem spustil zatím jen tak z LIVE CD verzi 6.10. Všechno jelo poměrně obstojně a jsem vcelku spokojený.
Chtěl jsem tedy vyzkoušet přehrávání filmů, to mě také mile překvapilo. Po instalaci potřebných kodeků vše jelo jak po másle.
Tak jsem si řekl, že se kouknu na ČT 24, tady nastal problém. Ten stream se prostě za žádnou cenu nechtěl rozjet. Ať šlo o televizi nebo rádio na
www.play.cz .To se mi posléze povedlo taky odbourat tím, že jsem nainstaloval Totem-xine.
To už stream jel, ale pokud jsem chtěl opět pustit film, tak se zase nerozjel on. Vyhodil jen hlášku : Kodek XVid nebyl obsloužen. Pro přehrávání některých filmů, budete muset pravděpodobně nainstalovat zásuvné moduly. Abych zjistil, proč mi nejdou filmy odinstaloval jsem Totem-xine a nainstaloval ''obyčejný'' Totem.
Po instalaci Totemu filmy opět běžely, ale zase nešel stream. Tak se to prostě pořád opakovalo.
Chtěl bych říct, že kodeky mám nainstalované, postupoval jsem podle návodu Lukáše Svobody. Je ale pravda, že jsem neintaloval úplně všechno, např. ovladače grafiky nebo Javu, tak je možné, že ty problémy byly třeba způsobeby tímto. Věřím, že nějak musí jít přehrávat filmy i sledovat stream, pokud možno v Totemu.
Jaký je vlastně rozdíl mezi Totemem a Totemem-xine, případně který je lepší používat ?
Zatím nevím, co k tomu víc dodat, mějte se hezky a za případné info díky.