Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Totem, stream a video  (Přečteno 5763 krát)

Fň.cz

• Aktivní člen
  • *
Totem, stream a video
« kdy: 07 Ledna 2007, 02:24:39 »
Dobrý den,

dnes jsem se rozhodl vyzkoušet Ubuntu, protože už mě delší dobu zajímá. Proto jsem spustil zatím jen tak z LIVE CD verzi 6.10. Všechno jelo poměrně obstojně a jsem vcelku spokojený.
Chtěl jsem tedy vyzkoušet přehrávání filmů, to mě také mile překvapilo. Po instalaci potřebných kodeků vše jelo jak po másle.
Tak jsem si řekl, že se kouknu na ČT 24, tady nastal problém. Ten stream se prostě za žádnou cenu nechtěl rozjet. Ať šlo o televizi nebo rádio na www.play.cz .To se mi posléze povedlo taky odbourat tím, že jsem nainstaloval Totem-xine.
To už stream jel, ale pokud jsem chtěl opět pustit film, tak se zase nerozjel on. Vyhodil jen hlášku : Kodek XVid nebyl obsloužen. Pro přehrávání některých filmů, budete muset pravděpodobně nainstalovat zásuvné moduly. Abych zjistil, proč mi nejdou filmy odinstaloval jsem Totem-xine a nainstaloval  ''obyčejný'' Totem.
Po instalaci Totemu filmy opět běžely, ale zase nešel stream. Tak se to prostě pořád opakovalo.
Chtěl bych říct, že kodeky mám nainstalované, postupoval jsem podle návodu Lukáše Svobody. Je ale pravda, že jsem neintaloval úplně všechno, např. ovladače grafiky nebo Javu, tak je možné, že ty problémy byly třeba způsobeby tímto. Věřím, že nějak musí jít přehrávat filmy  i sledovat stream, pokud možno v Totemu.

Jaký je vlastně rozdíl mezi Totemem a Totemem-xine, případně který je lepší používat ?

Zatím nevím, co k tomu víc dodat, mějte se hezky a za případné info díky.

Jony

• Stálý člen
  • **
Totem, stream a video
« Odpověď #1 kdy: 07 Ledna 2007, 12:18:57 »
Jestli je něco na lin a win podobné, tak to jsou "radosti" s kodeky, tím nechci říct, že neřešitelné :-). Já jsem také nejprve instaloval různé knihovny i Totem-xine (některé se nainstalují a zároveň jiné odinstalují - přes Synaptic)). Nicméně obdobně jako ve win jsem si nainstaloval VLC a celkem pohoda. Možná je to síla zvyku, ale mě VLC vyhovuje - přehraje vše (téměř :-) i streamy - vložím adresu a jedou i *.asf. Dokonce je VLC i v repozitářích - dalších zdrojích

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
Totem, stream a video
« Odpověď #2 kdy: 07 Ledna 2007, 19:31:27 »
Citace: Fň.cz
Jaký je vlastně rozdíl mezi Totemem a Totemem-xine, případně který je lepší používat ?
Totem je standardne postaven na jadre Gstreamer, ktery je se vyviji sice rychle, nicmene jeste neni tak robustni a stakovou podporou formatu jako napriklad Xine - od toho je zde alternativni jadro pro Totem - totem-xine. Jestlize se potykate u tohoto jadra s problemy, zkuste nainstalovat balik libxine-extracodecs
Eventuelne zkuste jiny prehravac - bud jiz zmineny VLC nebo Mplayer (u toho se mi osobne jeste nestalo ze by neco neprehral).
Pokud jde o streamovani, Mplayer i VLC maji, obdobne jako Totem, plugin pro prohlizec (mplayer-plugin a mozilla-plugin-vlc). Pokud je chcete vyzkouset, doporucuju predtim odinstalovat plugin pro Totem (totem-mozilla).

Fň.cz

• Aktivní člen
  • *
Totem, stream a video
« Odpověď #3 kdy: 07 Ledna 2007, 21:34:19 »
Děkuji vám oběma za reakci.
Problém se mi povedlo celkem uspokojivě vyřešit. Nakonec jsem nainstaloval Totem-xine, který používám pouze na streamy nebo DVD. Filmy v .avi mi Totem-xine nepřehraje. Je ale dost možné, že by pomohla právě instalace libxine-extracodecs, nicméně jsem to nezkoušel.
Na filmy v .avi používám MPlayer, který funguje bezvadně. Šlo by ho jistě použít i na streamy, ale jak už tady na fóru někdo napsal, Totem vypadá lépe ve Firefoxu než mplayer.
Ještě bych se chtěl zeptat na věc ohledně odinstalace totem-mozilla.
Když jsem ho chtěl odinstalovat přes Synaptic, tak bylo v závislostech uvedeno, že spolu s balíkem totem-mozilla bude mimo jiné odinstalován i ubuntu-desktop. Tak jsem raději do té odinstalace nešel. protože pokud se nepletu, je právě ubuntu-desktop velmi důležitý.
Jde tedy totem-mozilla nějak bezpečně odebrat ? Včera jsem zcela náhodou narazil tady na fóru na příkaz, kterým jde tento balíček pouze zakázat bez odinstalace. Dnes jsem ho hledal záměrně, ale už se mi to nepovedlo. Nevíte, jaký je to příkaz ?

Děkuji moc.

Jony

• Stálý člen
  • **
Totem, stream a video
« Odpověď #4 kdy: 07 Ledna 2007, 23:45:59 »
Užitečné jsou i tyto balíčky:: w32codecs_20060611-1plf1_i386.deb a libdvdcss.deb....
Nejen pro koukání....

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
Totem, stream a video
« Odpověď #5 kdy: 09 Ledna 2007, 20:26:13 »
Balik ubuntu-desktop je tzv. meta balik ktery je pouze zavisly na dalsich balicich a sam o sobe nic neobsahuje. Tim padem jeho odebrani by nemelo delat potize.

milda02

• Návštěvník
Totem, stream a video
« Odpověď #6 kdy: 22 Března 2007, 09:19:01 »
Dobrý den, potřeboval bych pomoci s přehrávání médií. Když mám spuštěný beryltak  tak se mi při spuštění media (wmv.avi.atd....) otevře jen černé okno se zvukem.Stream vubec nejede.
Zkoušel jsem přeinstalovat kodeky ale nic. Při vypnutém berylu nejede jen Stream a nefungují titulky. Jinak jsem s Ubuntu 6.10 moc spokojený.
Mám Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2060 Pentium M 1.75GHz,  760MB RAM, Intel grafika:( jinak vše integrované.
Moc dík za radu.
Milda

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Totem, stream a video
« Odpověď #7 kdy: 22 Března 2007, 09:52:02 »
Mě to při přehrávání streamu pomoví VLC v prohlížeči místo videa vypíše na černym okýnku NO VIDEO

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.