Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 11.10 - jak vrátit do původního vzhledu  (Přečteno 3204 krát)

djkure

• Návštěvník
Ubuntu 11.10 - jak vrátit do původního vzhledu
« kdy: 27 Října 2011, 15:43:49 »
Zdravím Vás všechny  :)

Ještě do nedávna jsem byl naprosto spokojeným uživatelem Ubuntu, ale od doby, co vyšla ta pro mne nepoužitelná zrůdnost s názvem Unity a celkové šílené změny ve vzhledu Ubuntu po mé aktualizaci na U11.10, tak začínám zvažovat, zda zase nepřejdu zpět k Win7.

Mohl by mi prosím někdo poradit, jak se všech těchto novodobých fičur, které mne jen otravují a brzdí zbavit ? Odinstaloval jsem Unity, ale pořád mám při najetí do dolního kraje obrazovky jakýsi skrývající se panel, kde jsou položky, které jsem měl dříve na horním panelu (přepínání klávesnice, dropbox, chrome, prostě notifikační informace) a ať se snažím sebevíc, na pravé tlačítko nijak nereaguje (chci ten panel kompletně odstranit).

Stejně tak horní panel je úplně jiný, chybí mi v něm klasická nabídka aplikací, míst a nastavení (ta  z Ubuntu 5+), čas a datum mám uprostřed lišty, nějaké mrňavé informační ikonky napravo, které ani nejdou odstranit nebo změnit. Jo a když najedu do levého horního rohu, tak se mi objeví jakýsi seznam ploch a aplikací, což je na mém netbooku naprosto nepoužitelné.

Abych to shrnul, upgrade na 11.10 byla moje největší chyba, to prosím není systém, to je katastrofa. Netušíte někdo, jak se všech těhle udělátek zbavit a dostat systém do původního vzhledu ? Zkoušel jsem se i odhlásit a nastartovat v "záchranném režimu" s  tím, že naběhne klasické GNOME, ale ono ne, tuta zrůdnost je tu furt.

Přikládám screen jak to vypadá teď a jak bych chtěl, aby to vypadalo.

Děkuji moc, jsem z toho nešťastný.

[attachment deleted by admin]

djkure

• Návštěvník
Re:Ubuntu 11.10 - jak vrátit do původního vzhledu
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2011, 15:49:25 »
Ještě jsem tedy při brouzdání zjistil, že za tohle už Unity tedy nemůže, že tohle je standardní vlastnost / vzhled GNOME ve verzi 3. Nevíte někdo náhodou o repozitářích, kde by bylo ještě GNOME  2 ? Nebo tedy případně přejít na XFCE :(

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2011, 15:52:39 »
Se vším s tebou souhlasím.

Jen mě zajímá, proč jsi přecházel na U11.xx a nezůstal u U10.04. Neber to osobně, opravdu mě zajímá ten důvod, proč lidi chtějí mít poslední verzi...

;) Staří chlapi chtějí mít také stále mladší a mladší milenky, ale někde se zastavit musí.
(nejlépe ještě před branou dětského hřiště)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Übermensch

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2011, 18:16:58 »
Poté, co jsem udělal upgrade na 11.10 a zjistil, o jaký fail jde, jsem přešel zpět na 11.04.
^\-(o)_(o)-/^

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2011, 18:45:26 »

Jen mě zajímá, proč jsi přecházel na U11.xx a nezůstal u U10.04. Neber to osobně, opravdu mě zajímá ten důvod, proč lidi chtějí mít poslední verzi...

;) Staří chlapi chtějí mít také stále mladší a mladší milenky, ale někde se zastavit musí.
(nejlépe ještě před branou dětského hřiště)

Také se mi nechce věřit tomu že by někdo předem nevěděl že se přechází na nové prostředí...
Neříkám že jsem naprosto s Unity spokojen ale baví mě s ním pracovat a to prahistorické prostředí gnome 2 už nemůžu ani vidět. Každopádně tu máme Xubuntu a Lubuntu které je přesně šité na míru těm kterým se Unity nelíbí.

Mě také absolutně se** to že všichni výrobci dělají ty za**** širokoúhlé displeje a monitory jako by jsme na počítačích nedělaly nic jiného než se koukaly na filmy. :o Co nadělám? NIC! *Ubuntu alespoň podporuje více prostředí aby si každý mohl vybrat. ;) Tak kde je problém?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2011, 22:47:21 »
Ak môžem odporúčiť, tak asi skôr LXDE ako XFCE. Aspoň v Ubuntu mi prišlo podarenejšie a hoci to v tomto prípade nie je prioritou, omnoho viac nízkotučné.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

djkure

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Října 2011, 21:36:32 »

Byla to moje hloupost, že jsem si nezjistil, jaké změny v 11.XX budou, právě, že jsem měl před tím 10.04 LTE.

Ak môžem odporúčiť, tak asi skôr LXDE ako XFCE. Aspoň v Ubuntu mi prišlo podarenejšie a hoci to v tomto prípade nie je prioritou, omnoho viac nízkotučné.

Díky moc, den po tom, co jsem psal tento post jsem jen zadal příkaz:
Kód: [Vybrat]
apt-get install xubuntu-desktopa od té doby jsem opět nad míru spokojen, vzhled XFCE mi vyhovuje bezvadně a co víc, využití operační paměti kleslo na nějakých 360MB po startu (teď už mám 2GB, tak mi to tak netrápí, ale je to i subjektivně rychlejší).

Moje současná plocha - viz příloha - spodní panel se skrývá automaticky a není tak široký (asi 80%).

[attachment deleted by admin]

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #7 kdy: 28 Října 2011, 22:12:44 »
Poté, co jsem udělal upgrade na 11.10 a zjistil, o jaký fail jde, jsem přešel zpět na 11.04.
IMO je 11.10 odladenejšie vydanie ako 11.04. A to obe som debugoval od Alpha ;)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #8 kdy: 29 Října 2011, 00:14:38 »
K obrázku: Nikdy nepochopím, prečo ľudia imitujú vzhľad MacOS X na Linuxe... Mne príde škaredý, sivý a nudný. Môžeš namietať, že unity sa mu podobá, ale ja tú podobu až na GM a polohu tlačidiel nevidím.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

djkure

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 29 Října 2011, 00:37:51 »
K obrázku: Nikdy nepochopím, prečo ľudia imitujú vzhľad MacOS X na Linuxe... Mne príde škaredý, sivý a nudný.

V práci mám MBP a na prostředí OS X jsem zvyklý. To pozadí a spodní dock s ikonama (zde Awn) je pro mne vyhovující, líbí se mi a pokud nenarazím na nějaké, které prostě "musím mít", tak si tam chci nechat toto :-)

Dock je super, neznám rychlejší přístup k aplikacím, které nejčastěji využívám, leda nějakou klávesovou zkratku.

Já si myslím, že v tomhle případě je to čistě subjektivní názor, co komu jak vyhovuje a nevyhvuje, já hledal řešení, jak se vrátit ke starému GNOME 2, které běželo na tomto stroji relativně dobře a nakonec jsem se vydal (i po pozdějším doporučení) cestou XFCE, které naprosto 100% vyhovuje tomu, co já hledám (rychlost, jednoduchost, ovladatelnost, stabilita, flexibilita). A co na to můj notebook ? Výdrž nevím, ale reakce na podněty rozhodně živější, než u GNOME 3, které jsem nesnášel už od pohledu.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #10 kdy: 29 Října 2011, 00:52:33 »
Kebyže používaš Arch Linux, tak sa na G2 vrátiš jednoducho->MATE. Možno bude alebo je možnosť aj na Ubuntu.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

djkure

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 29 Října 2011, 13:43:07 »
Jasně, GNOME 2 je OK, ale co se týče XFCE, tak to jsem chtěl už několikrát otestovat, ale odrazoval mě od toho stav, kdy vše co chci funguje jak má, tak nebyl důvod. Pak jsem udělal chybu a přešel jsem na nové ubuntu s novým GNOME 3. Výsledkem bylo to, že jsem tedy otestoval XFCE. Výborný :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.