Zdravím,
mám notebook Asus X51RL s Win XP SP3 (čistě nainstalováno). Disk 160GB. Při instalaci Ubuntu 11.10 (zkouším CD i flash disk) mi nenabídne instalaci vedle Windows. Tak dám "Něco jiného". Kliknu na jedinou partition co tam je (ntfs) a kliknu na "Změnit". Problém je v tom, že tam nemám řádek s velikostí partition, abych jí mohl zmenšit a nainstalovat Ubuntu vedle...co s tím?
Díky za pomoc...
Update: GParted z LiveCD ukázal, že na NTFS je špatný sektor...instalátor ho proto nenamountuje a nedokáže ho tak ani zmenšit...
Tady návod, který asi zkusím:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1244058Update 2: zatím použito chkdisk /l/r, SeaTools a DFSee NOBADS, ale nepomohlo to, naopak GParted háže ještě víc chyb...
Update 3: využita první část návodu (zmenšení souborového systému, na kterém je Windows), zbytek se dá dobře dodělat v instalátoru
Update 4: Takže instalace se rozjela, všechno v pohodě, uprostředka jsem zavřel omylem víko notebooku, ten se uspal (co, při instalaci???), když jsem ho rozjel, dlooohuo černá obrazovka a nic. Po restartu je v prčicích, nenajíždí ani menu výrobce s BIOSEM...