Vím toho docela dost, abych věděl, co a o čem mluvím. Nějaký ten teoretický základ IT mám z univerzity také, takže co je Turing a gramatika naštěstí ještě vím. Jenom bych poprosil, bavme se věcně. Nelíbí se mi tvé hlášky typu :
Ty tvé otázky jsou opravdu primitivní (vymyslíš je na všechno), ale nikam nevedou. Nejedná se o diskusi, ale o rýpání. A ještě navíc mám obavu, že ve spoustě častí zas tolik nevíš o čem mluvíš. Je to stejné jako když se malé děti naučí slovo "proč".
Vypadá to pak jako když v debatě dochází argumenty a jenom se kope kolem sebe. Nejdřív se nauč mluvit přesně a definovat pojmy. Můžeme si tedy definovat, že za jazyk budeme považovat Turing-kompletní programovací jazyk. Tím tam zapadá i strojový kód. Takže tvůj argument typu : 'Ale není to klasický způsob vnímání slova "jazyk"' je naprosto bezobsažný a vhodný tak na filozofii. V každém programovacím jazyku se dá použít objektové paradigma(i to ve svých argumentech připouštíš - pokud UML dokážu převést do strojáku...). Jenom v různých jazycích se používá různě pohodlně. Takže za čistě objektový jazyk se považuje SmallTalk, který neotravuje primitivními typy. Všechno v něm je objekt. Za běžnou implementaci OOP se považuje implementace v Javě a C# atp. Implemetaci OOP v C++ mnozí považují za příšernou(já také). A o tom, jestli je assembler(dobře, tak JSA) OOP jazyk může být docela zajímavá debata(jdu teď na první abstrakci od strojáku). Jak sám vidíš, není totiž žádný objektový jazyk - existuje objektové paradigma a to různé jazyky různě zvládají a podporují. Přečti si pěknou "flame" diskuzi z odkazu. Už všechno OK ?
Ano, čímž říkáš, že to nemá nic společného s mým výrokem v daném kontextu. Jelikož to, že je Java OOP je zcela přiměřené tvrzení pro někoho, kdo chce dekompilovat binárky. Vyjadřovat přesně se umím (jinak bych na MFF asi dlouho nevydržel), ale považuji to zcela redundantní na tomto fóru v tomto kontextu.
Stejně tak trvám na nesmyslnosti tvých výroků. Pokud máš dostatečné vzdělání a vědomosti, tak víš, že všechno můžeme převést do nejvyššího stupně abstrakce. Pak vůbec terciální taxonomii nepotřebujeme. Avšak terciální taxonomie je důležitá pro komunikaci s lidmi, kteří nejsou z daného oboru či s ním začínají. Proto se běžně užívá několika úrovní jazyka

.
Je to stejné jako kdyby si chtěl rozebírat chemické složení pneumatiky při výměně kola u auta. Lze to, ale proč?! Kam to povede? V čem to pomůže?