Ahoj,
Linux nám běhal na ntb Acer Extansa 5235 teměř 10 měsíců, byl zde nainstalován i windows 7 ( ten byl jako první). Ntb jsme koupili i s windows pak jsme zjistili, že windows jsou nelegalní (hláška), kamarád nám naistaloval Kubutu, které běhalo fajn, nicméně po poslední aktualizaci přestalo jít připojení přes wifi, pouze kabelem, následně žena letěla do USA, kde se linux nedokázal připojit přes wifi na net, tak přepnula na windows které fungovalo ovšem jí při běhu windows došla baterie a ntb lehnul. Už se nepodařilo jej rozjet, pouze hlasí missing operating system. po držení shift při startu se na chvilku objeví:Loading Grub a poté napíše :Grub Rescue a já končím :-(. Linux je pro mne velká neznámá, zkoušel jsme stahnout live CD, ale nedaří si mi ntb takto nastartovat jelikož napíše" uknown filesystem". povedlo se mirozjet jedině přes "Ultimate boot CD" a naběhne prostředí "parted Magic" aovšem nevím co dal, jak opravit Grub soubor :-( poradíte mi prosím, případně nějaké starší vlákno, nenašel jsme navod pro totální začatečníky - blbuvzdorný ... :-). přikazy při grub rescue jen ls, set, to vypíše vše jak má, hardwarově je ntb ok. Pevný disk je rozdělen na dva pro win a linux, radi bychom zachovali soubory co zde byli v linuxu, nicméně nejsou životně duležitá tak bud opravit nebo znovu naistalovat,ale jak pokud mi nejde nabootovat live CD.
Díky moc !
Ondra