Zdravím všechny,
rozchodil jsem si doma Ubuntu 11.10 "server" pro testování PHP aplikací (LAMP). Potřebuji ale také vyřešit posílání e-mailů a to tak, aby když PHP aplikace odešle e-mail, tak aby se buď změnila adresa příjemce, nebo se e-mail někam uložil (v některých starých skriptech je adresa příjemce vložená napevno a chci, aby se všechny e-maily odeslaly na jinou adresu, než bylo specifikováno v PHP skriptu).
Nainstaloval jsem tedy ssmtp a nastavil smtp přes mého poskytovatele připojení. E-maily chodí správně (což je paradoxně to, co nechci :-)). Potřebuji už tedy jen vyřešit, jak změnit hlavičku e-mailu (příjemce) nebo e-mail místo odeslání někam uložit.
Používám Windows 7 a k Ubuntu (které je v lokální síti) se připojuji přes Putty (pro přenos souborů přes FTP - vsftpd). Dříve jsem používal na Windows XAMPP a pro testování e-mailů používal
Test Mail Server Tool (TMST), který naslouchá na portu (defaultně 25) a e-maily, které přes tento port projdou uloží do složky (a nepustí je dál). Tak mě napadlo nastavit SSH tunel v Putty tak, aby se e-mail odesílaly přes tento tunel a zachytili je TMST, bohužel se mi to ale nepodařilo rozchodit.
Řešil někdo podobný problém? Mám to řešit jinak?