zdravicko, zacnem pekne od zaciatku.. pred rokom som zacal s Kubuntum (10.4), presiel na Ubuntu (10.4), ale kvoli par veciam som sa vratil k windowsu. teraz som sa spat vratil k Ubuntu (dal som hned najnovsi, nevediac co vsetko ma caka), a oproti starsim som trocha zmateny, hlavne co sa tyka nastaveni.
preto aj zakladam tuto temu (dufam ze je spravne umiestnena), ci by ste mi mohli zodpovedat par mojich otazok ohladom tohto OS, kedze moje skusenosti s tymto OS su minimalne (niezeby celkovo moje PC znalosti boli ktovieake), takze by som poprosil, ak sa tu teda niekto taky najde, o rady "pre vola"

ale uz k veci:
vsimol som si ze v tejto verzii je minimum nastaveni, ziadne efekty, temy nenachadzam, perto som si dal tuto verziu lebo som dufal v jej "hravost" a prisposobitelnost, ale okrem nastavenia plochy a zmeny temy (na vyber 2) som sa k nicomu inemu nedopracoval. neviete kde sa da "rozsirit" toto menu, pripadne ako sa prisposobuje tato verzia systemu?
tiez som videl niekde miniaplikacie na ploche (nieco ako ma win7), ale neviem ich dostat sem. aj som skuasl ich instalovat, ale len ma ignoroval ak som ich chcel spustit (screenlets alebo ako sa to volalo), chcem hlavne monitorovanie systemu.
taktiez rozsirene nastavenia kvality zvuku, obrazovky,... (az som rozmyslal ci mi to hodilo optimalne drivery, to sa da tiez neako zistit?)