Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...." [vyriešené]  (Přečteno 14099 krát)

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...."
« Odpověď #25 kdy: 05 Prosince 2011, 15:33:04 »
Tak mám novinky, stáhl jsem si  manuál k eee pc 1008HA, je tam v biousu jakýsi "boot booster", předpokládám, že ho tam budeš mít taky, zkus ho vypnout.

[příloha smazaná administrátorem]
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...."
« Odpověď #26 kdy: 05 Prosince 2011, 15:37:38 »
A ještě něco tady, údajně se musí něco přepnout v biosu, ale nevím eeepc jsem nikdy neměl v ruce:

Citace
The Install Process:

    Turn on the unit and press F2 during boot up.
    Arrow over to the “Advanced” Tab
    Go to “OS Installation” setting and change to “Start” (After the Windows install remember to come back and set this to “finished”)
    Arrow over to the “Boot” Tab and set your 1st boot device to the new CDROM. This may be listed ATAPI CDROM depending on your drive.
    Hit F10 to save your changes and reboot, look out for the “press any key to enter install” text.

Body 1-3....

http://www.seanpercival.com/blog/2007/12/10/how-to-install-windows-xp-on-the-asus-eee-pc/
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...."
« Odpověď #27 kdy: 05 Prosince 2011, 15:47:06 »
A tady to s tím přepnutím v biosu u staršího modelu eee píšou taky:

http://wiki.eeeuser.com/ubuntu
************************************

EBOLAzv

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...."
« Odpověď #28 kdy: 05 Prosince 2011, 18:38:04 »
ten prvz link bol zaujimavz no nepomohlo...
a ta info.. jj o tom som cital aj na http://www.gendzo.sk/gs/view.php?id=304 no na modely X101H som vliezol do biosu a tam ta moznost boot booster nieje ako aj moznost nastavit Instalation sa mi tam objavila dva krat no zmizla ako prisposobive menu.. nechapem tomu... vidim to na dalsi pokus o instalaciu ale asi skusim ubuntu 10 respektive 11...

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...."
« Odpověď #29 kdy: 05 Prosince 2011, 18:38:46 »
No, zkus...
************************************

EBOLAzv

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...."
« Odpověď #30 kdy: 07 Prosince 2011, 12:32:26 »
sabraq dakujem pekne za pomoc a celkovo za ochotu pomoct.

Tak sa to podarilo. skusal som rozne veci od nastavenia disku v utilitach na LiveUSB preluskal som diskusie no nakoniec som nato prisiel...

Rada pre drzitelov asus EeePC:

Asus integroval go svojich bookov "smart" bios takze ked v nom daco nastavite tak po opetovnom stlaceni F2 pri starte nic nieje ako bolo!!!
V nastaveniach “Advanced” nieje pri tomto modely mozne nastavit Install OS!!!!!!!!!!!!!!
Namiesto toho tam je bootovanie z disku ktory je mozne si nastavit a medzi moznostami je nieco ako "Not Instaled" no neobrazuje sa to vzdy... pozor na to nejedna sa o informaciu ze tam nieje OS ale ze nemate nainstalovany HDD a aj ked vsetky ukony spravite ako mate bios nedokaze nacitat disk lebo ste mu predtym oznamili ze tam NIEJE! Ak ste uz tuto chybu spravili tak tu skusim dat postup ako som postupoval ja:

- Disk som komplet naformatoval
- restartol som a vliezol do BIOS cez F2
- Nastavil v Advanced Boot HDD na AHCI
- save and exit
- pri starte som stlacil Tab a na obrazovke sa mi nezobrazilo ze nema bootovaciu mechaniku ale blikal len kurzor
- znova restart a F2 - Advanced - Boot HDD.. a prepnut na HDD ktory tam mate k dispozicii.. (mne to spravilo automaticky)
- save and exit (resart)
- po restarte podrzte ESC a zobrazi sa bootovacia tabulka kde vyberiete USB.... a dalej uz klasika...
(nakoniec som tam hodil ubuntu 11.10)

Neviem ci je nutne formatovat predtym disk ako znova oznamite biosu ze "mate HDD nainstalovany" ale ja som postupoval takto...
A co sa tyka toho genia co vymyslel "smart" bios? nas.at do ruk a nepustit tyzden k vode.... to uz je len vymysel boha im.... nuz dufam ze dalsi uzivatelia eee PC to budu mat lahsie....
« Poslední změna: 07 Prosince 2011, 12:34:51 od EBOLAzv »

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...." [vyriešené]
« Odpověď #31 kdy: 07 Prosince 2011, 13:04:37 »
Citace
A co sa tyka toho genia co vymyslel "smart" bios? nas.at do ruk a nepustit tyzden k vode.... to uz je len vymysel boha im.... nuz dufam ze dalsi uzivatelia eee PC to budu mat lahsie....

 ;D

Není zač, ať se daří! A díky popis řešení...
************************************

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6543
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...."
« Odpověď #32 kdy: 07 Prosince 2011, 13:08:16 »
sabraq dakujem pekne za pomoc a celkovo za ochotu pomoct.

Tak sa to podarilo. skusal som rozne veci od nastavenia disku v utilitach na LiveUSB preluskal som diskusie no nakoniec som nato prisiel...

Rada pre drzitelov asus EeePC:

Asus integroval go svojich bookov "smart" bios takze ked v nom daco nastavite tak po opetovnom stlaceni F2 pri starte nic nieje ako bolo!!!
V nastaveniach “Advanced” nieje pri tomto modely mozne nastavit Install OS!!!!!!!!!!!!!!
Namiesto toho tam je bootovanie z disku ktory je mozne si nastavit a medzi moznostami je nieco ako "Not Instaled" no neobrazuje sa to vzdy... pozor na to nejedna sa o informaciu ze tam nieje OS ale ze nemate nainstalovany HDD a aj ked vsetky ukony spravite ako mate bios nedokaze nacitat disk lebo ste mu predtym oznamili ze tam NIEJE! Ak ste uz tuto chybu spravili tak tu skusim dat postup ako som postupoval ja:

- Disk som komplet naformatoval
- restartol som a vliezol do BIOS cez F2
- Nastavil v Advanced Boot HDD na AHCI
- save and exit
- pri starte som stlacil Tab a na obrazovke sa mi nezobrazilo ze nema bootovaciu mechaniku ale blikal len kurzor
- znova restart a F2 - Advanced - Boot HDD.. a prepnut na HDD ktory tam mate k dispozicii.. (mne to spravilo automaticky)
- save and exit (resart)
- po restarte podrzte ESC a zobrazi sa bootovacia tabulka kde vyberiete USB.... a dalej uz klasika...
(nakoniec som tam hodil ubuntu 11.10)

Neviem ci je nutne formatovat predtym disk ako znova oznamite biosu ze "mate HDD nainstalovany" ale ja som postupoval takto...
A co sa tyka toho genia co vymyslel "smart" bios? nas.at do ruk a nepustit tyzden k vode.... to uz je len vymysel boha im.... nuz dufam ze dalsi uzivatelia eee PC to budu mat lahsie....

Podobný problém jsem řešil taky a musím říct, že mi chvilku dalo, než jsem dotyčný netbook donutil spolupracovat... nastavení v Biosu "záhadně" mizelo a než jsem přišel na logiku, kterou to používá, tak jsem myslel, že to chytím a vyhodím... rozhodně to není user friendly
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

EBOLAzv

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
Re:Po instalacii pise: "Reboot and select proper boot device...."
« Odpověď #33 kdy: 07 Prosince 2011, 13:34:47 »
...nastavení v Biosu "záhadně" mizelo a než jsem přišel na logiku, kterou to používá, tak jsem myslel, že to chytím a vyhodím... rozhodně to není user friendly

Tak tieto pocity poznaaaaam  ;D po troch dnoch a cca 10 instalaciach formatovaniach... dokoncasom tam vcera tlacil winrus lebo som si myslel ze bios dokaze pracovat len s paticiami ako FAT32 respt. NTFS... uz to vyzeralo ze naucim to male cudo lietat.. ale diky bohu som odhalil co s tym  ;)
« Poslední změna: 07 Prosince 2011, 22:34:43 od EBOLAzv »

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.