Nejde jenom o přechod na USB programátor. Jak už jsem výše napsal, jsou s tím spojené i další souvisící věci, třebas programovací SW k USB programátoru. K JDM (ne od Belzy) používám ICprog a oba se skvěle doplňují. Prostě ač každý od jiného autora, vědí o sobě a vzájemně se podporují. Kdo oba zná, ví o čem píšu.
O zachování toho stávajícího usiluju proto, neboť nemá jen 6 pinový ISP konektor, nýbrž i TEXTOOL objímku - sokl a na klasickém stolním počítači s klasickým COM pracuje 100% a jsem na tu dvojku prostě zvyklý!
Je mi proto záhadou že i USB - serial převodníky, ač se tím přímo v nabídkách obchodníků ( vhorný pro programátory uP ) holedbají, je jeho provoz prostě ze zatím nezjištěných důvodů nemožný, prostě nefunguje! Musím se na to podívat osciloskopem a porovnat nejen časování ale i napěťové úrovně na výstupu z převodníku s připojeným programátorem, s tou fungující konstalací na stolním počítači. Podezřívám uvedený převodník USB - serial že dává možná napěťové úrovně signálů +12V/-12V ale tyto po připojení programátoru spadnou třebas na polovinu. Prostě řečeno: proudová vydatnost signálů z převodníku je malá.